EVGA GTX 1070Ti Oyunda Anlık Donmalar

Kartı Oc Modda mı kullanıyorsun?
İşlemci ve ekran kartına çok düşük Oc yapmıştım daha önceden ama kapatıp denediğimde de sonuç değişmedi.
Sistemin herhangi bir parçasında arıza var desem nasıl oluyorda Overwatch, Witcher 3, Syndicate, For Honor, The Division, GTA5 gibi oyunlarda yaşamıyorum bu sıkıntıyı? Şimdi arıza yok diyeceğim o zamanda eski sistemimde Battlefield 1, Battlefield 4 ve Rainbow Six Siege çok oynadığım oyunlardı ve hiç stutter yaşamadım. Ama bu sistemde yaşıyorum. Anlam veremedim gerçekten. OCCT testi yapıyorum işlemci hep tam frekansta, Furmark yapıyorum GPU hiç kullanımı düşürmüyor. Memtest yaptım arıza görünmedi. SSD ve HDD'ye ayrı ayrı sistemi yükleyip Battlefield 1 test ettim. Her ikisinde de sıkıntı devam ediyor. Gerçekten artık ne yapabilirim bilemiyorum.

Son düzenleme:
Bazı oyunlarda özellikle multiplayer kısmında ve bf1 gibi oyunda bir süre sonra drop olabiliyor. Bunun sebebi de büyük ihtimalle memory leak. Sisteme temiz format atın. Bakalım devam ediyor mu ? Bir de arka planda çalışan ve devreye giren herhangi bir uygulama varsa o da sebep olabilir.

Valla test sürecinde yaklaşık 7-8 kere format attım. Arka planda çalışan uygulamaları takip edeceğim, teşekkürler.

Valla test sürecinde yaklaşık 7-8 kere format attım. Arka planda çalışan uygulamaları takip edeceğim, teşekkürler.

Temiz kurulum yapıp, güncellemeleri yaptıktan sonra windows ayarlardan bu xboxgamedvr olsun arka plan uygulamaları olsun bunları kapatın. Bazen antivirüsler güncellemeye girince pc yi çok kötü kastırıyorlar. Ayrıca bu framework sürümleri, directx, vc++ ve .dll uygulamaları tam yüklerseniz donanımda problem yoksa büyük ihtimalle oyuna patch geldiyse onla da alakalı olabilir.

Aklım da tek ihtimal kaldı o zaman.Vsync açık mı oynuyorsun?

Psu ile alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum, bende 650w 80 Bronz Psu var 1080 ti- i7 6700 k işlemci ile hiçbir oyunda ne donma ne de fps kaybı yaşadım, oyun ile alakalı olmadığı sürece tabi. Bence çoğu arkadaşın dediği gibi SSD den kaynaklı olabilir. Anakartın Biosu güncel değil ise onu güncelleyebilirsin, belki çözüm olabilir. Anlattıklarına bakıyorum şimdi, belli ki çok ince bir noktada sorun var :/
Şunu da belirteyim az önce bir arkadaşın daha bu tarz bir sorun yaşadığını gördüm forumda ona da yazdım sana da yazayım.

Bir arkadaşıma bilgisayar toplamıştım, 3-4 ay sorunsuz çalıştı, sonra bir anda % 75 fps kaybı oldu oyunlarda. Araştırdık, her türlü testi yaptım hepsinde puanlar, sıcaklık değerleri, hdd, ssd değerleri iyiydi ancak garantiye gönderdik ve sonunda sorunun anartın ekran kartı soketinde olduğunu öğrendik. Görüntü geliyor ancak oyunlarda fps kaybı yaratıyordu. Bunu da göz önünde bulundur kardeşim.

Evga nın sc black modeli mi? Bende alicamda meraktan soruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…