EVGA GTX 970 duman çıktı

Mahmut Kılınç

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, abim internetten 2. el EVGA GTX970 ekran kartını aldı. Kaça aldı bilmiyorum ama 2500 civarı olduğunu tahmin ediyorum. Neyse hikayenin tamamını anlatamayacağım. Ekran kartı geldi, taktık, start verdik, 1 saniye geçmeden bilgisayar kapandı, bende tekrar tekrar Power tuşuna bastım hiçbir şey olmadı, yaklaşık 5-6 saniye sonra yanık kokusu geldi. Bende kasa içine baktım ki ekran kartından duman çıkıyor, hemen bütün kabloları söktüm ekran kartını çıkardım. Birkaç bilgisayarcıya gittim, biz ekran kartı tamir etmiyoruz, edemiyoruz dediler. Bizim burada böyle işlerden anlayan biri olacağını da zaten düşünmüyordum. Sonra abimin tanıdık bilgisayarcı bir arkadaşı vardı ona götürdü, o arkadaş ben kesin tamir ederim dedi. 1-2 gün sonra abime bunun tamir olamayacağını, kartın yandığını söyledi. Sizce kartın tamir olma ihtimali var mı? Fotoğraf gerekiyorsa atarım.

Merhabalar, abim internetten 2. el EVGA GTX970 ekran kartını aldı. Kaça aldı bilmiyorum ama 2500 civarı olduğunu tahmin ediyorum. Neyse hikayenin tamamını anlatamayacağım. Ekran kartı geldi, taktık, start verdik, 1 saniye geçmeden bilgisayar kapandı, bende tekrar tekrar Power tuşuna bastım hiçbir şey olmadı, yaklaşık 5-6 saniye sonra yanık kokusu geldi. Bende kasa içine baktım ki ekran kartından duman çıkıyor, hemen bütün kabloları söktüm ekran kartını çıkardım. Birkaç bilgisayarcıya gittim, biz ekran kartı tamir etmiyoruz, edemiyoruz dediler. Bizim burada böyle işlerden anlayan biri olacağını da zaten düşünmüyordum. Sonra abimin tanıdık bilgisayarcı bir arkadaşı vardı ona götürdü, o arkadaş ben kesin tamir ederim dedi. 1-2 gün sonra abime bunun tamir olamayacağını, kartın yandığını söyledi. Sizce kartın tamir olma ihtimali var mı? Fotoğraf gerekiyorsa atarım.

Ekran kartı iade etsin yapılsa bile cok zor maliyeti yüksek olur.

"Tanıdık bilgisayarcı" abinin bilgisi dışına çıkmıştır. Tabii ki içinde bir şeyler yandı, bunu tekrar duymak için mi 2 gün bekletti?

Ekran kartının tümüyle "yanması" imkansız bir olay. Çok, ÇOK büyük ihtimalle uyumsuz/orijinalinden başka bir PSU kablosu kullandığınız için ekran kartının içindeki VRM çiplerinden biri veya birkaçı patladı/yandı. Size kartı satan kişi keyfi öyle istediği için patlamaya hazır bomba gönderecek değil, bunu ayarlayamaz da zaten. Buradan duymuştum, anlatıcı arkadaş bahsettiğim hatayı yaptığı için saniyesinde yeni aldığı parçaları yakıyor.

İşinin piri birisi çok büyük ihtimalle düzeltebilir. Birazcık deneyim ve lehimleme bilgisi gerektiriyor.
Ekran kartının soğutucusunu söküp "kart" kısmının fotoğrafını ekleyebilirseniz sorunun nerede yaşandığı tam olarak anlaşılmış olur. Kendiniz de gözlerinizle anlarsınız zaten, sıra sıra dizili çiplerden biri veya birkaçı kömür karası olur.

İyi de siz ekran kartı satın almışsınız testi bile yapamadan yanmış, bu durumda iade edeceksin ama karşı da mağdur olacak. Sarı siteden aldıysanız umarım getle alışveriştir.
Abi normalde internetten bir şey alırken çok dikkat eder her şeye ama bu nasıl oldu bende bilmiyorum.
Tuzla'da Kant Bilgisayar diye bir yer ekran kartı tamiri yapıyor, miningciler arasında bayağı meşhur. Bir şansınızı deneyin isterseniz.
İletişim bilgileri varsa bir bakarım.

GPU yandıysa parça niyetine satabilirsin. Çip sağlamsa çıkartılıp güzel para eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı