Evga GTX980 mi? MSI GTX970 mi?

abdullah42

Hectopat
Daha fazla  
Ben aralarında bir fark göremedim iki side 4gb ve bellek hızları neredeyse aynı. İki side 256bit ancak Evga GTX980 1889tl, MSI GTX970 ise sadece 1329tl. aralarındaki 560tl'nin sebebi nedir? Hangisi daha iyi?

MSI gtx 970 al derim 2 haftadır kullanıyorum, 980 le performansı hemen hemen aynı ,980 diye 600-700 tl boşa para bayılmanın anlamı yok bence ..

2 si de aynı teknoloji 900 serisi !

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi'de aynı gpu çekirdeğini kullanıyorlar ama arada bazı farklar var. Bu gpu çekirdeği içerisinde bir çok blok var. 980 modelinde bu blokların hepsi açık ama 970 modelinde bazıları kapatılmış. Yani 970 modelindeki gpu içerisinde olan kapatmalardan dolayı belli bir performans kaybı var. Çok profesyonel değilseniz ve en üst düzeye yakın render yapmıyorsanız aradaki farkı vermeye pek gerek yok.

@WalkingDead Arkadaşım bu 970 vram olayını düzgün şekilde anlatayım. Nvidia diğer serilerde olduğu gibi içerinin'de bazı blokları kapattı. Bu kapatma sonucu kart 3.5 gb kaldı. Nvidia çalışanları bu kapanan vram hücrelerini nasıl kullanabilecekleri üzerinde düşündüler ve bunları blokların ara bağlantısını kullanarak bir şekilde aktif etmeyi başardılar. Yani sonuçta bu kart 4 gb. 3.5 gb olan bölüm açık bölümlerin olduğu yerde olduğu için hızlı çalışıyor ama kalan 0.5 gb yer blokların bağlantı yerlerinden dahil oldukları için yavaş kalıyorlar bu yüzdende son yarım gb olan bölüm ilk 3.5 gb bölümüne göre yavaş çalışıyor ama çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı