EVGA RMA için fatura sorunu

onurko93

Megapat
Daha fazla  
Zamanında yurtdışı garantili 500W BQ EVGA güç kaynağı aldım ürün sıfır idi. Ürün arızalanınca EVGA RMA ile değişimi yapıldı ve 600 BQ olarak geri döndü. Ben ürünü seri no ile evga.com'a kaydettim fakat ürün geldiğinde fatura yoktu.

Şimdi bir önceki üründe EVGA RMA ile değişimi yapılmış o ürün ise 500 BT modeli. 500 BT olan amazon.comdan alınmış. 500 BQ ise benim satın aldığım ve faturası yüklenmiş gözüküyor hesapta. Benim kullandığım seri no ile kaydettiğim 600 BQ ise fatura yüklenmemiş gözüküyor ki yüklemedimde zaten ama ortada fatura yok. Ben neyin faturasını yükleyeceğim bilmiyorum gümrükle gelen kutusuz ürün olarak geldi. 600 BQ EVGA ürünü böyle göndermiş.

EVGA RMA olayı biraz karışık bir durum. Bilen biri yardım ederse sevinirim.

Bu tarz bir konuya buradan bir yanıt bulabileceğini sanmıyorum, Evga'nın foruma kayıt ol mağduriyetini forum üzerinden bildir. Bahsettiğin durum, kullanıcı tarafından çözümü olacak bir durum olarak gözükmüyor. Sistem o faturayı istiyorsa, oraya o fatura girilmeli. Eğer ki değişimide amazon üzerinden aldığın aracı / satıcı tarafından yapıldıysa (Evga tarafından yapılmadıysa) bu sefer evganın dışında senin satıcıya ulaşıp bunu bildirmen lazım. Biraz geçmiş zaman üzerinde konuşmuşsun, ürünü faturalı gönderip, faturasız geri aldıysan zaten başlı başına bir sorun. Farz edelim ürün geldi, iki gün sonra yandı. Sistemini tamamen kaybettin. Adam senin faturan yok ben sana satış yapmadım diye kestirip atabilir. Bunlara dikkat edin arkadaşlar.

Bu tarz bir konuya buradan bir yanıt bulabileceğini sanmıyorum, Evga'nın foruma kayıt ol mağduriyetini forum üzerinden bildir. Bahsettiğin durum, kullanıcı tarafından çözümü olacak bir durum olarak gözükmüyor. Sistem o faturayı istiyorsa, oraya o fatura girilmeli. Eğer ki değişimide amazon üzerinden aldığın aracı / satıcı tarafından yapıldıysa (Evga tarafından yapılmadıysa) bu sefer evganın dışında senin satıcıya ulaşıp bunu bildirmen lazım. Biraz geçmiş zaman üzerinde konuşmuşsun, ürünü faturalı gönderip, faturasız geri aldıysan zaten başlı başına bir sorun. Farz edelim ürün geldi, iki gün sonra yandı. Sistemini tamamen kaybettin. Adam senin faturan yok ben sana satış yapmadım diye kestirip atabilir. Bunlara dikkat edin arkadaşlar.
Bence Evga RMA olayını pek bilmiyorsunuz gibi :=)

Logitech RMA aynı şekil. Eğer bir cihazinız değiştiyse örnek olarak Logitech G433 kulaklığın var ve arıza yaptı Logitech sana yeni bir cihaz yolluyor faturasız olarak. Ama bu yolladığı cihaz da arıza yaparsa senden ilk ürünün fatura ve seri nosunu istiyor. Ve ibraz edemezsen kesinlikle yardımcı olmuyorlar Sebebi ise kaç tane değişim olursa olsun garantisi ilk ürün satın alma tarihinden itibaren devam eder ve her destek onun üzerinden açılır.

Bu tecrübeyi bir adet G430 ve G910 orion hiybe ederek edindim 😁

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı