Evi kurtçuk bastı

Güzelce bir ilaçlama yapmadan kurtulabileceğinizi sanmıyorum. Bu tür böcekler bir üredimi çok fazla oluyorlar. Bence daha da çoğalmadan ilaçlatın. Biraz maliyetli olacaktır ama yapacak bir şey yok.
İlaçlama yaptıracağım gibi görünüyor, ama öncesinde bu ne böceği türünü ve özelliklerini öğrenmek istiyorum. yerli yabancı hiç bir yerde hakkında bilgi bulamadım hakkında. çok ilginç.
Hocam kedi bakabilirsiniz.
Üstad kısa vadede kedi bulmam imkansız :)

Üstat kısa vadede kedi bulmam imkansız :)

Hocam sokak kedisi bile yeterli. Kediler böcekleri yemeyi severler. Hatta belki kaynağını bulabilir size. Eğer düşünürseniz uslu, akıllı bir kedi sahiplenmenizi öneririm.
özellikle böcekler yavaşsa yeme garantisi verebilirim ama belki kaynağını bulamayabilirler bir de bazı böcekleri yemeyebiliyorlar, unutmadan fazla tüy dökerler ondan dolayı tüy temizleme rulosu almayı unutma 🙂

Son düzenleme:
Uzmani degilim ama, bu pek gümüs böcegine benzemiyor. Gümüs böceklerinin antenleri oluyor. Türkcesi nedir bilmiyorum fakat su böcege cok benziyor. Almanca adi görselde mevcut. Aratip belki sonuca ulasabilirsiniz. Ben bulamadim.

Düzenleme; Düz cevirince kürk böcegi oluyor.

Pelzkäfer.jpg

Bir de bu var. Siyah hali böcegi olarak geciyor.

Siyah hali böcegi.jpg

Son düzenleme:
Uzmani degilim ama, bu pek gümüs böcegine benzemiyor. Gümüs böceklerinin antenleri oluyor. Türkcesi nedir bilmiyorum fakat su böcege cok benziyor. Almanca adi görselde mevcut. Aratip belki sonuca ulasabilirsiniz. Ben bulamadim.

Düzenleme; Düz cevirince kürk böcegi oluyor.

Eki Görüntüle 1350646

Bir de bu var. Siyah hali böcegi olarak geciyor.

Eki Görüntüle 1350649
Dostum %95 bu sanırım evet. çok teşekkür ederim sana. detaylı araştıracağım şimdi. Bir başkasının başına gelirse artık buradan öğrenebilir.

Detaylı başka bilgiler bulursam buradan paylaşacağım. tekrar çok sağ ol.

Gümüs böcekleri genelde karanlikta piyasaya cikiyorlar ve asiri hizlilar. Isigi gördükleri an tüyüyor namussuzlar. Yani sizin anlattiginizin tam tersi. Nemli ortamlari cok severler. Bir keresinde kendilerini grup halinde halay cekerken yakalamistim. Tabii hemen ilacin zorunu verdim :D

Görselini paylastiginiz böcegin 3-4 türü mevcut sanirim. Bunlar pek güvercin ölüsünden kaynaklanan bir seye benzemiyor.

Öğrenci evindeyken gümüş böceği ve kalorifer böcekleri benim de evime dadanmıştı. Bahçe kat + nem olunca geliyorlar maalesef. Alttaki ilacı kullanmanı tavsiye ederim. Evin köşelerine, pervazlara, çatlaklara pompa yardımıyla sık veya bilen birine yaptır. İnternetten veya zirai ürünleri / ilaçları satan bir yerden pompasıyla beraber alabilirsin. Bir miktar suyla ( ölçüleri üzerinde yazıyor ) karıştıracaksın. Bunu kullandıktan sonra ilacı sıktığın köşeleri paspasla silmemen lazım etkisinin zayıflamaması için. Ben uyguladıktan sonra 1 gece eve girmedim çekindiğim için, sabah gelince 1-2 saat kadar havalandırmıştım. Araştırdığım kadarıyla da bir zararı yoktu, yine de tedbirli olmakta fayda var. Ben 2 yada 3 hafta arayla ( tam hatırlayamadım ) toplam 2 kez bu ilaçtan yaptım, böceklerden eser kalmadı.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar,
Evin mutfağında özellikle ocak bölgesinde bu böceklerden her gün 10 tane civarı buluyorum.
Çok hareketli değiller, özellikle kıç bölgesinde uzun tüyleri var. Rengi genel olarak koyu kahverengi.
Nereden geldiklerini bir türlü tespit edemedim. Birkaç ay önce mutfak balkonunun aspiratör çıkışına 2 güvercin girmişti onlar orada 1 hafta kadar yaşadılar. Sonra ben onları kovdum orayı kapattım.
Acaba diyorum orada bir hayvan filan kaldı da leşi kurtcuk mu yaptı? Ve aspiratörden de ocağın üstüne mi düşüyorlar?
Bir türlü anlamadım bu işi. Belki daha önce gören vardır.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 1350631

Eki Görüntüle 1350632

Eki Görüntüle 1350633

Eki Görüntüle 1350630

Merhaba ayni durumu su an ben yasiyorum cok sinir bozucu bende kuslar yuzunden aspiratorden dustugunu dusu uyorum her yere baktim baska sebep bulamadim siz bir cozum bulabildinizmi acaba.

Haşere ve böcek ilaçlaması yaptırtabilirsiniz. Gelen böcekler hep bir şeyler yemek için gelir. Eğer hızlı hareketli canlılarsa ortalık bir yere biraz şeker döküp bekleyin. Eğer oraya toplanıyorsa hepsini orada toplayıp dışarı atın ya da infaz edin. Seçim sizin :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı