Evi su bastıktan sonra kasadan elektrik çarpıyor

Colluthus

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
15
RAM
16
Ekran kartı
Asus GeForce RTX 3060 12 GB Dual
Anakart
EXB660M V5 D4
İşlemci
Intel core i3 12100F
Ankara'da yaşayanlar bilir. Ankara 2 gündür SEL baskınlarıyla vs. uğraşıyor. Bizim evimizi de gider borusu tıkanmış ve biz evde yokken patlamış. Bilgisayar kasam yerden yüksekteydi 4 cm kadar. Kasaya su değmemiş ancak güç kablosunun ve ekran kablosunun olduğu 3'lü priz çok fazla su görmüş. Prizi ve tüm kabloları değiştirdim. Açtım açıldı 15 dakika açık kaldı ancak bilgisayarımın ön kısmının köşe tarafına dokununca elektrik çarpıyor. Ben de bilgisayarı kapattım sizce açmamda bir sorun olur mu yoksa bekleyeyim mi? Bir sorun olacak diye korkuyorum. Çünkü ailem yenisi almaz. Konu hakkında pek bilginiz yoksa yorum yapmayın.
 
Ama bilgisayar tam kuruyana kadar bekleyin ve suyun saflığı da önemli yağmur suyu bastiysa elektrik akımını çok etkilemiş olduğunu sanmam ama tuzlu su bastiysa geçmiş olsun. iyi akşamlar.
 
Dostum bence hiç kurutma olaylarına girme anakarta su gelmediyse komple anakart ve üstündekileri sök başka kasaya aktar hiç riske gerek yok 3000-4000 TL'ye PSU alsan 2000-3000 TL yede kasa alsan yeterli olur ama anakart su aldıysa geçmiş olsun tek çare kurutmak.
 
Dostum PSU altta ise sıkıntı 4 cm kadar su bastıysa net almıştır sakın açma PC'yi ve eğer biliyorsan ekran kartını işlemciyi SSD'yi RAM'i kısacası anakartın üstündeki her şeyi sök anakartta dahil yeni kasa ve yeni PSU al.

Bilgidayarım yerden 4 cm yukarıda kasanın alt tarafında veya başka bir yerde su yok. Sadece 3'lü prizde ve kablolar ıslanmış.

PC'nin arkadaki tüm bağlantılarını çıkar ve birkaç gün takmadan öyle dursun içinde biriken elektrik yok olsun. Bu esnada da eğer PC'nin iç tabanı nemliyse kapağını da aç ve fön makinesi ile kurut. Sonra da anakartın metal kısımlarına, metal çatal değdir bu statik elektriği alacaktır. Son olarak prize takmadan önce güç düğmesine uzun uzun birkaç kez bas bırak. En sonunda tüm bağlantıları tak ve bir daha dene.

Elimle kontrol ettim hiçbir nem yok sadece kablolar ve priz ıslanmış.

Ama bilgisayar tam kuruyana kadar bekleyin ve suyun saflığı da önemli yağmur suyu bastiysa elektrik akımını çok etkilemiş olduğunu sanmam ama tuzlu su bastiysa geçmiş olsun. İyi akşamlar.

Tuzlu su değil sıcak ve soğuk su borularından birisi patlamış.

Hocam PSU veya anakart zarar görmüş olabilir priz takılı mıydı takılı değilse başka sebeptendir.

Priz takılıydı ama bilgisayar açık değildi şu an bilgisayarı açtım ancak şu anlık bir sorun yok gibi.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı