Evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl anlarım?

Raylı sistem 🤣 Kim kaybetmişte biz bulalım. Raylı sistem değil faylı sistem bizdekiler... Rayı geçtim düzgün yapılsın yeter.

İstanbul için merak edenler Google'a "X" kısmına ilçesini yazarak "olası deprem kayıp tahminleri kitapçığı x" şeklinde aratarak detaylı bilgi edinebilir. İstanbul'da çoğu bina depreme dayanıklı gözüküyor bu araştırmaya göre. Fakat araştırmada yeni binalar yeni yönetmeliğe göre yapıldığı için direkt sağlam varsayılıyorsa o zaman sorun var demektir. Çünkü yeni binalarında yeni yönetmeliklere göre yapılmadığını son depremde gördük. AYnı tas aynı hamam devam etmişler 99'dan sonrada.
 
Dayanıklı olup olmadığını siz bilemezsiniz evi yapan her kimse demirden çimentodan çalmışmı çalmamışmı, hangi malzeme kullanmış siz bilemezsiniz. Bunu öğrenmenin tek yolu yetkili ekip gelecek (sanırım belediye) kolonlardan örnek alıp dayanıklılığına bakacak böyle anlaşılır.

Diyelim bina sağlam çıktı bu sefer 2. konu zemin etüdü yapılmış mı? Zemin sağlammı değil mi sağlam değilse ne gibi önlem alındı filan bir sürü sorular sorular.
 
Hocam 30 katlı bir bina sıradan müteahhit işi değildir. Büyük inşaat firmalarının büyük şantiyeleridir. Bu tür yerlerde hem denetleme çok daha sıkı olur hem de küçük müteahhit kafasıyla çalışmazlar.
Yine de bu evin sağlam olduğunu garantilemez ama en azından kurumsal bir firma işidir.

Bu arada kolondan katot örneği alınmıyor sanırım. Yani daha doğrusu kolondan örnek alınan bina yıkılmaya mahkum oluyor. Tam bilmiyorum bunu araştırmak lazım.
 
Raylı sistem 🤣 kim kaybetmişte biz bulalım. Raylı sistem değil faylı sistem bizdekiler... Rayı geçtim düzgün yapılsın yeter.

İstanbul için merak edenler Google'a "X" kısmına ilçesini yazarak "olası deprem kayıp tahminleri kitapçığı X" şeklinde aratarak detaylı bilgi edinebilir. İstanbul'da çoğu bina depreme dayanıklı gözüküyor bu araştırmaya göre. Fakat araştırmada yeni binalar yeni yönetmeliğe göre yapıldığı için direkt sağlam varsayılıyorsa o zaman sorun var demektir. Çünkü yeni binalarında yeni yönetmeliklere göre yapılmadığını son depremde gördük. Aynı tas aynı hamam devam etmişler 99'dan sonra da.

Raylı sistemi mimar sinan 500 yıl önce buldu türkler buldu Japon'lar uyguladı.
 
He yapılmaz deyince o bir şehir efsanesi falan diyorsunuz sandım. Kullanmak uygun olmaz anlamında demişsiniz tamam.
Müteahhitlerin nereren ne karıştırdıkları belli değil, hep söylerim tokide dahil ev falan almayın, depremde yıkılan evleri millete 1-2 milyondan satıyordu vicdansızlar.
 
İşte denizden kum almışlar, zamanla demiri bile çürütür, normal ırmak kumu gibi değil.
Normal kumlar ile ırmak kumları çok farklı. Taşlı ırmak kumuyla 1977'de yapılan garajımızı yıkarken, kepçe hiltisini en son güce alana kadar çatlatamadı. Keşke her yer bu şekilde yapılıyor olsa.
 

Geri
Yukarı