Evin yakınına yıldırım düşmesi sonucu RX 570 bilgisayar çalışmıyor

Son durum nedir hocam? Bir de bir daha Rampage PSU'ları tercih etmenizi önermem.

Hocam PSU diyorsanız sorunsuz çalışıyor. Onun dışında modem çöp.

Modeminiz gittiyse ve yakınsa Ethernet kablosu anakart üzerinden bağlı olduğu için anakart gitmiş olabilir hocam en yakın zamanda bir baktırın iyi akşamlar, tekrardan geçmiş olsun.

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama yine de bir umut çalışır diye düşünüyorum. En azından ekran kartı ve ssd kurtulsa

Vay anasını... Çok geçmiş olsun. İnsanın başına gelmeyen kalmıyor cidden.

Vay anasını... Çok geçmiş olsun. İnsanın başına gelmeyen kalmıyor cidden.
Teşekkür ederim dostum. Maalesef geldi bizim evin yanına düştü. Yani ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Maraş depremini de yaşadım. Bir yandan yıldırım. Doğa olayları burada bi hayli fazla.

Ben yağmur yağarken kapatıyorum bu tarz durumlarla karşılaşmamak için, bizim evin yanına da yıldırım düştü çünkü ben risk almıyorum.

İfadeler: HFO
Biz köyde yaşıyoruz ve ille düşer yıldırım. Bilgisayarı haziranda aldım ve şu ana kadar tüm yıldırım düşmelerinde herhangi bir sorun olmadı biraz şans işi biraz da elektrik hatları ile ilgili. Köyde olunca evin elektrik hattınıda biz döşedik.(ekstra yardım ile)

Anakartınız sizlere ömür...
Anlattıklarınıza göre sorunun kaynağı elektrik hattı değil, telefon hattı kaynaklı ki telefon kablolarının daha ince olduğu düşünülürse daha mantıklı.
Ayrıca sadece sizde değil o bölgedeki herkeste bu sorun olduğuna göre Telekom'un kabahati var demektir. Zararınızın tazmini için yasal yollara başvurmanızı öneririm. Zira Telekom bu tür kazalara karşı önlem almakla yükümlüdür.
1 sene kadar önce benzeri başıma geldi ve evdeki dect telefonun baz istasyonunun kartı resmen kömür oldu. Zararımı karşıladılar ve akabinde bağlı olduğum santrale paratoner kurdular.

Hocam değerli eşyalarınızı akım korumalı priz alıp takarsanız bu durumlarda koruyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…