Evin yakınına yıldırım düşmesi sonucu RX 570 bilgisayar çalışmıyor

Hocam diğer elektronik eşyalarda sorun yok da. Masaüstü bilgisayar Ethernet ile bağlıydı. Ondan olabilir diye düşünüyorum. Hatta modemin nereden patladığınıj fotoğrafını atayım.

Buradan patladı hocam. Lan girişinin lehimleri.

Teşekkür ederim hocam sağ olun.

Bir de benim PSU markası rampageydi. Nasıl çalıştı gerçekten şaşırdım. Resmen C4 kullanıyordum.

Son durum nedir hocam? Bir de bir daha Rampage PSU'ları tercih etmenizi önermem.

Hocam psu diyorsanız sorunsuz çalışıyor. O
Modeminiz gittiyse ve yakınsa Ethernet kablosu anakart üzerinden bağlı olduğu için anakart gitmiş olabilir hocam en yakın zamanda bir baktırın iyi akşamlar, tekrardan geçmiş olsun.
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama yine de bir umut çalışır diye düşünüyorum. En azından ekran kartı ve ssd kurtulsa

Arkadaşlar merhaba öncelikle. Yaşadığım yere yıldırım düştü. Bulunduğumuz mahallede herkesin modemleri bozuldu. Benim modemim de patladı. Masaüstü bilgisayatım CAT6 kablo ile modeme bağlıydı. Yıldırım düştükten 1 gün sonra çalıştırmayı denedim. Maalesef tepki dahi vermedi. Fanlar bile dönmüyor. Power Supply'i deneme şansı buldum. Power Supply çalışıyor. Ama diğer parçaları deneyemedim. Sizce arızası ne olabilir? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bilgisayarımın özellikleri:
İşlemci: Intel i5 4690 3.5GHz
Ekran kartı: Sapphire RX 570 8 GB
RAM: 4x1+8x1 toplamda 12 GB DDR3 1600 MHz Kingston RAM.
Anakart: ASUS H81M-Plus
Vay anasını... Çok geçmiş olsun. İnsanın başına gelmeyen kalmıyor cidden.

Teşekkür ederim dostum. Maalesef geldi bizim evin yanına düştü. Yani ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Maraş depremini de yaşadım. Bir yandan yıldırım. Doğa olayları burada bi hayli fazla.
Ben yağmur yağarken kapatıyorum bu tarz durumlarla karşılaşmamak için, bizim evin yanına da yıldırım düştü çünkü ben risk almıyorum.

Biz köyde yaşıyoruz ve ille düşer yıldırım. Bilgisayarı haziranda aldım ve şu ana kadar tüm yıldırım düşmelerinde herhangi bir sorun olmadı biraz şans işi biraz da elektrik hatları ile ilgili. Köyde olunca evin elektrik hattınıda biz döşedik.(ekstra yardım ile)

Anakartınız sizlere ömür...
Anlattıklarınıza göre sorunun kaynağı elektrik hattı değil, telefon hattı kaynaklı ki telefon kablolarının daha ince olduğu düşünülürse daha mantıklı.
Ayrıca sadece sizde değil o bölgedeki herkeste bu sorun olduğuna göre Telekom'un kabahati var demektir. Zararınızın tazmini için yasal yollara başvurmanızı öneririm. Zira Telekom bu tür kazalara karşı önlem almakla yükümlüdür.
1 sene kadar önce benzeri başıma geldi ve evdeki dect telefonun baz istasyonunun kartı resmen kömür oldu. Zararımı karşıladılar ve akabinde bağlı olduğum santrale paratoner kurdular.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı