Evkur dolandırıcılığı

Başlıktaki "Dolandırıcılık" yapılan duruma tam olarak uygun olmayabilir, bunun yerine "Fırsatçılık ve Açgözlülük" sözcükleri daha uygun düşer bence. Sonuçta insanlar Evkur'dan bu fiyatlara alırken bunu bilip alıyorlar. Örneğin telefon aldın bir başka telefon verildi ya da telefon kutusundan patlıcan çıktı... İşte bunlar dolandırıcılık olur. Ha bir de şirket "Ev kurma" adından çok "Ocağa incir ağacı dikme" adını hakediyor.
 
Evkur= Yasal tefeci. İki yıl önce laptop almak için sürekli araştırma yapıyordum. Neyse, bir gün ailemle meydan da dolaşıyorum, orda da bir tane Evkur var. Aklım da hiçbir zaman ordan almak yoktu ama bir bakmak istedim. Orda da bir abi geldi başladı bir laptobu övmeye. Öve öve bitiremedi. Özellikleri fena değildi ve garip bir şekilde ucuzdu. Aynı laptop teknoloji marketlerinde daha pahalıydı. Sonra bir etikete baktım ve laptop freedos çıktı. Ben o anda anladım niye ucuz olduğunu sonra ikinci bir şok. Meğersem taksit yapınca ücret iki katına çıkıyormuş. O anda çıktık mağazadan. Kısaca Evkur'a gitmeyin. Evinizi kurmaz aksine yıkar.
 
Evkur, Evve vs. gibi senetle satış yapanların kazanç yöntemi bu arkadaşlar üründen ve vadeden kazanıyorlar. Yasal mı yasal. Alıcısı var mı var. Bize de pek söyleyecek bir şey düşmez maalesef. Ufak bir çocukken az kalsın bilgisayar alıyordum o zamanın parasıyla 1000 liralık bilgisayarı 3.000'e satmaya çalışmışlardı alacakken biraz daha araştırayım dedim geleceğim derken yine de ısrar etmelerinden şüphelenip çıkmıştık. Araştırınca 1000 lira bile etmediğini öğrenince bilgisayarı almadım gittim yattım :D
 
Bunlar Türkiye'de o kadar çok insanın altından böyle paralar yediler ki umarım diğer dünyada suratlarına vururlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı