Evkur'dan Alınan Casper Bilgisayarda Oyunlarda Kasma Sorunu

kahramans

Hectopat
Daha fazla  
Selamın aleyküm hayırlı forumlar. Benim şöyle bir sıkıntım var. Evkur mağazasından 2 sene önce casperin masaüstü pcsini aldım özellikleri özetlersek ;
  • 2.Nesil İ7 işlemci 3.4 ghz
  • 8 Gb 1333 ddr3 ram
  • 1 Tb harddisk
  • 1 gb atinin ekran kartı vardı fakat onu çıkartıp Nvidia zotac dan 4 gb 128 bit özellikli ekran kartı alıp taktım.
Fakat bilgisayarım GTA 4'ü bile kasıyor o derece. Nedendir ? Neyi değiştirmemi önerirsiniz ? En güncel oyunları kasmadan oynayacak şekilde ? Anakartı ve ekran kartımımı değiştirmem gerek ?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sanırım o kart. Oyunları torrentten indiriyorum. En başta ne yapmamı önerirsiniz ? Anakartın bir faydası olurmu ? Eğer ki olmazsa hangi ekran kartı modeli ve kaç walttlık bir psu önerirsiniz ? Call of Duty Advanced Warfare Farcry 4 gibi en yeni oyunları sağlam bir grafikte oynatmak istiyorum. En düşük ayarda değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gta 4 için konuşuyorum, tabi her zaman orijinal öneriyorum ama Gta 4 patch ve ilaç yamaları ile desteklemen gerekiyor. Sen hiç mi torrentdan oyun indirmedin mi dersen bende indirdim fakat pişman oldum. Şuan hep orijinal kullanıyorum.

Senin ilk olarak birlmen gereken şey ekran kartında GB miktarının seni kazıklamak kullanılan bir argüman olduğu. Kim sana "asbi 4 GB her oyunu oynatır" diye geliyorsa bil ki seni sağlam kazıklamaya çalışıyor.

Neye baakcaksın ? Soldan ilk ve ikinci rakama. Soldan ilk rakam kartı neslkini, ikinci rakam da performansını belirler.

AMD tarafından son nesil kartlar Rx 200 serisidir. NVIDIA'da ise GTx 900 serisi.

Soldan ikinci rakamda da 0 en düşük, 9 en yüksektir. Senin aldığın kart GT 630. Soldan ilk rrakamı 6. Şu an sonra seri 9. Yani kartın 3 nesil eski bir kart. Soldan ikinci rakamı kaç ? 3. Yani kartın orta sınıfın bile altında bir kart...

Bak mesela sana ne önermiş Tolga ? R9 270. 200 son nesil. 270 de soldan ikinci rakamı 7. Yani orta sınıfın üstünde bir kart...

Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim fakat kafamı karıştıran bir kaç sorum daha var. Alacağım ekran kartı anakartıma sığarmı ve i7 işlemcim alacağım ekran kartını desteklermi ? Teşekkürler.

Destekler tabiki de, sıkıntı çıkarmaz işlemciniz. Ayrıca ekran kartının takıldığı PCI Expres slotu evrensel gibidir ve her anakartta aynıdır. R9 290 gibi 3 fanlı olan kartlar almıyorsanız hemen hemen her kart sığacaktır kasanıza.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı