Başka ülkedeyseniz çocuğunuzun Türk genci gibi olmasına müsaade etmeyecekseniz evlenebilirsiniz onun dışında evlenip masraf yapıp o çocuğu bu mayın tarlası gibi yere sürüklemenin anlamı yok.
Hocam olay yalnızlığın iyi ya da kötü bir şey olması değil. Olay daha çocuk olmanız. Ben 22 yaşındayım kendimi hala çocuk olarak ve evlenecek yaşta görmüyorum. Siz daha 18 yaşındasınız. Zamanı geldiğinde sevebileceğiniz birisi mutlaka karşınıza çıkacaktır. Yaşınız evlenmek için daha çok genç. Evlenmek ve evlat sahibi olmak gibi kavramlar için olgun bireylerin gerektiğini düşünüyorum. Çok görüyoruz erken yaşta evlenip çocuk yapıp kendi toyluğunu ve cahiliyetini çocuğuna aşılayanlar. Böyle büyük işlere girişmek için bireyin ilk kendinin belirli bir olgunluğa erişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kesinlikle evlenme, hele bu devirde mobilya fiyatları, ev kiraları neyin ne olduğu belli değil. Biraz piyasanın durulmasını bekle. Basit mobilyalar olmuş 20.000TL, beyaz eşya, düğün masrafı. Beklemekte fayda var.
Arkadaşlar yaşım 18 şu ana kadar hiç arkadaşım sevgilim vs olmadı yapmayı da düşünmüyorum tek olmak beni daha huzurlu ve mutlu yapıyor evlilik yaşımında yaklaştığını düşünüyorum. Sizce ileride yalnızlık çeker miyim? Ailem evlenmem için ısrar ediyor ama pek sıcak yaklaşamıyorum bu konuya sizin görüşleriniz nelerdir?
İnan 18 yaşımdaki ben ile 22 yaşımdaki ben arasında dağlar kadar fark var. Eminim ki 22 yaşım ile de 26-27 yaşım arasında da fark olacaktır. Evlilik ciddi bir iş biraz daha olgunlaşman gerekiyor bence.
Kesinlikle evlenme, hele bu devirde mobilya fiyatları, ev kiraları neyin ne olduğu belli değil. Biraz piyasanın durulmasını bekle. Basit mobilyalar olmuş 20.000TL, beyaz eşya, düğün masrafı. Beklemekte fayda var.