Evlenmeli miyim?

İnan 18 yaşımdaki ben ile 22 yaşımdaki ben arasında dağlar kadar fark var. Eminim ki 22 yaşım ile de 26-27 yaşım arasında da fark olacaktır. Evlilik ciddi bir iş biraz daha olgunlaşman gerekiyor bence.
Hocam olay yalnızlığın iyi ya da kötü bir şey olması değil. Olay daha çocuk olmanız. Ben 22 yaşındayım kendimi hala çocuk olarak ve evlenecek yaşta görmüyorum. Siz daha 18 yaşındasınız. Zamanı geldiğinde sevebileceğiniz birisi mutlaka karşınıza çıkacaktır. Yaşınız evlenmek için daha çok genç. Evlenmek ve evlat sahibi olmak gibi kavramlar için olgun bireylerin gerektiğini düşünüyorum. Çok görüyoruz erken yaşta evlenip çocuk yapıp kendi toyluğunu ve cahiliyetini çocuğuna aşılayanlar. Böyle büyük işlere girişmek için bireyin ilk kendinin belirli bir olgunluğa erişmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu yaşta evleniceğim demedim. Sadece evlenmek iyi birşey mi? yani ben şuana kadar hep yaşadım odamdan dışarı pek çıkmadım dışarıda ki hayatı pek bilmiyorum. Arkadaşım dahi olmadı tek yaşamak sizcede o kadar kötü mü?

18 yaşında evlenmelisin tabii ki geç bile kalmışsın 16 yaşında evlenip 23 yaşına kadar 5 çocuk yapan arkilerim var gelişmiş ülke olduğmuzdan dolayı bu yaşı daha aşağıya çekmemiz lazım Avrupa'ya bakın 15 yaşında evleniyor insanlar ekonomik şartlar burada daha elverişli hemen aileni genişletmelisin.

Hocam şu an araba da bilgisayar da almak bile lüks.
Hocam inşallah ekonomi düzelir o vakite kadar.
18 yaşında evlenmelisin tabii ki geç bile kalmışsın 16 yaşında evlenip 23 yaşına kadar 5 çocuk yapan arkilerim var gelişmiş ülke olduğmuzdan dolayı bu yaşı daha aşağıya çekmemiz lazım Avrupa'ya bakın 15 yaşında evleniyor insanlar ekonomik şartlar burada daha elverişli hemen aileni genişletmelisin.
Hocam ironiyi anlayabiliyorum. Ama ben 18 yaşımda evleneceğimden bahsetmedim. Sadece aileme ilerde evlenmeyeceğimi dile getirdim onlar ise tek yaşamanın zor olduğunu söylüyor. Sizce evlenmeli miyim?

Bir yerden sonra ailenle yaşaması zor olur. Yalnız olmamak adına hayatını paylaşabileceğin bir eş bulmak iyidir tabii ki. Ama bunu yapmış olmak için yapmak uzun vadede sorun yaratır. Evlenme ya da sevgili yapma aşaması öncesinde sosyalleşmeyi dene. Sosyal olma konusunda kendini geliştir. Sonra insanlarla olan iletişimini geliştir.

İster istemez birinin hareketlerinden, düşüncelerinden etkilenir ve ondan hoşlanırsın. Özünde herkes duygusal. Karşılıklı bir duygusal bağ kurabildiysen ve iyi giden bir ilişkin varsa sonrasında bunu evliliğe çevirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı