Sonsuz ama gittikçe azaltılan bir azap.İnanmamak neden sonsuz cezayı hak ettirecek bir şey olsun?
O şeyler gerçek, montaj falan değil. Ama o örüntüyü bağdaştıran sensin. Halbuki nir anlamı yok.
Anlaman için makale gönderdim. Onu dinle veya oku, gerçekten çok iyi anlayacaksın.
@XEfe.Bey (Sana diyorum) Mesel bu mesajda bahsedilen örüntü hadisesi gerçekleşmiş ve inanmayanları sistemin parçası olduğunu düşünerek, inandıkları şeyi bu yol ile doğruluyorlar.Bunun cevabını yine Kur'anda bulabilirsiniz. En'am suresinde inkârcı birinin hâli göğe doğru yükselirken kalbi sıkışan insana benzetilir. Bugün cihazsız olarak bir dağın tepesine doğru yükseldikçe oksijen azalmasından insanın nefessiz kaldığı ortaya atıldı. Bu gerçek balon gibi vasıtalar ile yukarılara çıkıldığında veya çok yüksek dağlara tırmanılarak anlaşılabilmektedir. Hz. Muhammed'in zamanında yaptığı balon seyahatinde bir hayal olmadığı gibi Arabistan da yüksek rakımlı yerlerden mahrumdu. Sonuç olarak bu benzetme ancak herşeyi bilen Allah'a ait olabilir.
Bunun cevabını yine Kur'anda bulabilirsiniz. En'am suresinde inkârcı birinin hâli göğe doğru yükselirken kalbi sıkışan insana benzetilir. Bugün cihazsız olarak bir dağın tepesine doğru yükseldikçe oksijen azalmasından insanın nefessiz kaldığı ortaya atıldı. Bu gerçek balon gibi vasıtalar ile yukarılara çıkıldığında veya çok yüksek dağlara tırmanılarak anlaşılabilmektedir. Hz. Muhammed'in zamanında yaptığı balon seyahatinde bir hayal olmadığı gibi Arabistan da yüksek rakımlı yerlerden mahrumdu. Sonuç olarak bu benzetme ancak herşeyi bilen Allah'a ait olabilir.
Bu "ama" olayı çok saçma.Sonsuz ama gittikçe azaltılan bir azap.
Sence bunları bilmiyor muyum?Son nefes son iman, biliyor musun? Şeytan kimseyi son nefesine kadar rahat bırakmaz ve birtakım imanı zayıf müslümanlar bu son nefes son iman kuralı sebebiyle cennete gidemez. Onu araştırmanızı da öneririm.
Yani ben çok çok kötü biri olmalıyım bu durumda.Ayrıca kişi gerçekten iyi biriyse Allah ona zaten İslam'ı nasip eder. Fakirin ve mazlumun yanında olan, destekleyen birinin cehenneme gitmemesini en başta Allah ister.
Hocam yalanlamayı bırakın artık. Bu kadarını ben yaratıcıma hakaret kabul ederim. Tabii sizin seçiminiz ama Allah'ı insanlar gibi çıkarcı ve yalancı sanmayın. Zaten kendi aklımıza göre yorumladığımız için çoğumuz dinden çıkıyor. Dediğim ayet En'am suresi 125. Ayet bu arada. O ayete dahi inanmadıysanız size şunu bırakıyorum:@XEfe.Bey (Sana diyorum) Mesel bu mesajda bahsedilen örüntü hadisesi gerçekleşmiş ve inanmayanları sistemin parçası olduğunu düşünerek, inandıkları şeyi bu yol ile doğruluyorlar.
Aynı şeyi siyasetten yapan insanlarda da görebilirsin.
Hasılı Allah her kimi hidayetine erdirmek isterse, islâma sinesini açar, gönlüne genişlik verir, her kimi de dalalete bırakmak isterse onun da kalbini daraltır öyle sıkıştırır ki sanırsın öfkesinden göğe çıkacak, imana gelmezleri Allâh o murdarlık içinde hep böyle bırakır.
Bahsettiğin ayette böyle bir benzetim de yok, ima da. Bu örüntüyü nasıl görebildiğini anlayabilmiş değilim. İllaki birkaç hacı hoca yorumları etkilemiştir diye düşünüyorum.
Amelleriniz defterinizde saklı kimse kendi aklına göre Allahçılık oynayamaz.Yani ben çok çok kötü biri olmalıyım bu durumda.
Yanlış anlıyorsun. Ben zaten Allah dediğin varlığın, Evren'in yaratıcı olan Tanrı olduğunu ve Kuran gönderdiğini düşünmüyorum. Dolayısıyla onu suçlamıyorum. Kuran bana göre insanların Tanrı'yı oynaması. O yüzden olmayan bir şeye hakaret edemem ama bu masalları uyduran insanların canilik ve akıl dışılıklarını eleştirebilirim.Hocam yalanlamayı bırakın artık. Bu kadarını ben yaratıcıma hakaret kabul ederim. Tabii sizin seçiminiz ama Allah'ı insanlar gibi çıkarcı ve yalancı sanmayın.
Biliyorum. Yukarıda çevirisini zaten sizinle paylaştım.Dediğim ayet En'am suresi 125. Ayet bu arada.
Masal uyduran birileri doğruluğunu asla ispatlayamaz. Bunun yerine ortaya yanlışlanamaz iddialar atar.O ayete dahi inanmadıysanız size şunu bırakıyorum:
Hud Suresi 13. Ayet inanmayanlara indirilen bir tokat misali bir ayettir neredeyse.
"Yoksa onu (Kur'an'ı) uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah'tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sure getirin."
Bu da mı yeterli değil?
Bu son derece olmaması gereken bir durum. Düşünsene? Tanrı sonsuz kudreti ile insanlara (her birine) mesaj gönderiyor. Her bireyin son derece kesin şekilde anlamasını istemez miydi? Bunu ister ve başarabilir, çünkü Tanrı asla hata yapmaz ve kudreti sonsuzdur.ve şu da bilinmelidir ki, Kur'an'ın asla tam tesfiri yapılamaz.
Yalnız yaratıldığına dair delil sunulacak olunsa sanki bunları tartışmazdık hiç. Ne dersin ?Evren yaratılırken orada mıydın? Bunun cevabını hiçbir akıl ve mantık söyleyemez. Sen burada yaratılmadığına deliller sunarken bir başkası da yaratılmasına dair değiller sunar. Bunun cevabını kimse bilemez. Herkes inanmak istediğine inanır. Sonuçta bunun kesinliği imkansızdır. Matematik işlemi gibi 2 artı 2, 4 eder diyebileceğimiz bir durum söz konusu değil.
Bu herifin çözdüğü konular, yazdığı mesajlar falan var ya. Önceki çözüme ulaşan konulardaki arkadaşlar tekrar bi gözden geçirsin bundan duyduklarını.Siz devam edin, ama şunu bil Cehennem'de öyle şeyler var ki büyük ihtimalle anlatırsam ceza yerim, sen aç inanmadığın dini bir oku istersen. Şunu da bil senin inanıp inanmaman hiç bir şeyi değiştirmiyor gerçek net ve bir tane. İncil'de HZ Muhammed'in son peygamber olacağı yazar. Bunu bilmediğinden eminim.
He sen youtubur lara göre mi din belirliyorsun tamam o zaman boş konuşuyormuşuz.
Dostum anlamadığım bir şey var! Atıyorum kurandan ayetler örnek vererek bilim ile kıyaslayıp cevap aramaya çalışıyorsun. Ama bilmediğin şu ki çelişen onlarca ayet var. Şimdi inanan kalp mi akıl mı?Hocam yalanlamayı bırakın artık. Bu kadarını ben yaratıcıma hakaret kabul ederim. Tabii sizin seçiminiz ama Allah'ı insanlar gibi çıkarcı ve yalancı sanmayın. Zaten kendi aklımıza göre yorumladığımız için çoğumuz dinden çıkıyor. Dediğim ayet En'am suresi 125. Ayet bu arada. O ayete dahi inanmadıysanız size şunu bırakıyorum:
Hud Suresi 13. Ayet inanmayanlara indirilen bir tokat misali bir ayettir neredeyse.
"Yoksa onu (Kur'an'ı) uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Allah'tan başka gücünüzün yettiklerini de (yardıma) çağırıp, siz de onun gibi uydurma on sure getirin."
Bu da mı yeterli değil?
Birincisi, Kur'anda herşey yazmaz. Namazı kılın der ama nasıl kılınacağı yazmaz. Kur'an yarım bir elma gibidir. Diğer yarısı Allah Resulü Hz. Muhammed'dir. En başta böyle düşünün.
Bilimin açıklayamadığı olarak bilmiyorum ancak 1500 yıl önce Kur'an-ı Kerim'de göğün genişlediğini ve Dünya'nın etrafının katmanlarca kaplı olduğu yazmaktadır. Bunu bilim adamları daha 60-70 yıl önce gün yüzüne çıkardı. Böyle şifreler de bulunmaktadır ve şu da bilinmelidir ki, Kur'an'ın asla tam tesfiri yapılamaz. Arapça gibi görünse de çok farklı bir dili vardır ve bir harf hatasında çok farklı anlamlara çekilebilir. O yüzden biz inananlar olarak imanımızla hissediyoruz ve Kur'an'ı Hz. Muhammed ile bütünleştirerek Allah'a kulluk ediyoruz.
Amelleriniz defterinizde saklı kimse kendi aklına göre Allahçılık oynayamaz.