Evren Yaratıldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bahsi geçen Tanrı herhangi bir Tanrı değil ki. Bahsi geçen Kuran'da anlatılan Tanrı. Dünya'yı düz zanneten kitapta anlatılan Tanrı. İncelemeniz oldukça tutarlı olmuş ancak incelediğiniz şey herhangi bir güç, herhangi bir Tanrı. Ben günümüz bilimi ile ulaştığımız son bilgiler ışığında Kuran Tanrı'sını inceledim.

Herhangi bir güç yoktur şeklinde bir ifadem yok. Doğru olan şey Tanrı'nın bilinemez olduğudur. Bu bilinemezlik varlığı veya yokluğu hakkında değil zaten.

O benim kendi düşüncem. İlk yarısında sizin argümanınız üzerinden gittim.

İnsani özellikleri Tanrı'ya atfederek düşünürken hata yapmış olmaz mıyız?
Olmayız çünkü kitap göndererek ve gönderdiği kitapta kendinin ne kadar adil, cömert, hoşgörülü vs. olduğunu söyleyerek atfetmiş oluyor zaten. Hadi hepsini geçtim, cezalandırmak ve kendine tapınılmasını istemek gayet de insani özellikler.

Kuzey kutbuna git ve şu soruyu sor: Daha Kuzey'de ne var?
Benim demek istediğim madde kendi kendine var olamayacağına göre ilk maddeyi var eden nedir? Başka evrenlerin kalıntısıysak ya da ne bileyim çok üst düzey bir medeniyetin projesiysek onları var eden madde nerden gelmiştir? Kuzey kutbunun daha kuzeyi diye bir kavram olmadığını düşünüyorum bu arada. Ben de size soruyorum aynı soruyu.

İnanç bir tercih değildir. Özgür irademiz ile inancımızı belirleyemeyiz. İnanç zorunluluktur, kendi gerçekliğimiz ne ise o gerçekliğe inanmak zorunda kalıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…