Açıklamasını yaptım ama ben. O farka çok takıldın nedense? İllaki alt metnini mi yazayım?Kendi düşüncenizi sağlamlaşıtırmak için her açıdan eksik bir örnek sundunuz. Sunduğunuz örneği bir düşünün. diyorsunuz işte sizinle bizim aramızda 1 fark var. Öncellikle bu örnek hatalıdır. Çünkü 0 ile 1 arasında bir fark vardır. Ayrıca felsefi örnek bile olmadan şöyle bir örnek versem bir tane elmasım olsa hiç elmasım olmasından bi farkı yok mu? Sen neye göre zırva diyorsun? Zırva diyorsan buyur açıkla. Öyle şeyler söylüyorsun ki sanki kendinden çok emin şeyler diyorsun. Ve ayrıca belki diyerek bir sonuca varılır mı?
Her yeri, her şeyi gören bir güvenlik kamerası gibi düşün. Din dediğin kontrol mekanizmasından başka bir şey değil. Ama ne yazık ki ben bazı insanların gerçekten bu rüyadan çıkmamalarını istiyorum. Adam/Kadın zaten kaybolmuş. Tek umudu ölünce daha iyi yaşamak, hissetmek. Şimdi bu duyguyu ve inancı herkesin elinden almak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ama vakti ve vizyonu olan gençlerin bu dogmalardan arınmasını da çok fazla istiyorum.Benim görüşüm o zamanlarda kanunlar ve düzen olmadığı için dinler üzerinden kanun sağlanmaya çalışıldı. Dinler varmış gibi insanlar üzerinde korku yaydılar ve baskı yaptılar. Birbirinden etkilenerek diğerleri de aynı yolu izledi. Düzen sağlanması gerekiyordu ve bunu bu şekilde başarabildiler. Başka hiçbir mantıklı açıklama göremiyorum çünkü.
Manevi olarak kattığı yönü en büyük artısı zaten. İnsanların iyi hissetmesini sağlayabiliyor. Fakat mantık arayan ve gerçekliği sorgulayan insanlar, hiçbir manevi dayanağı olmadığı için daha sağlam duruş gösterebiliyor hayatta. Daha geçen gün bir konuda "o kadar çok dua ettim fakat Allah beni görmüyor" diyen bir arkadaşımız vardı mesela. Tamamen hayal kırıklığına uğramıştı sırf inancı yüzünden. Küçük bir kardeşimiz olduğu belliydi ama aynı durumu başkaları da yaşayabilir. İnancın dozunu da ayarlamak lazım. Bizim millet bunu beceremiyor. Hasta olan doktora gitmek yerine sırf dua ediyor mesela. Hacı, hocaya gidiyor. Aşırı inanç zehirlenmesi yaşıyorlar. Dengeyi tutturmak önemli. Bazen iyi hissetmek yerine tam tersi de olabiliyor. Olayı dua ettim, duamı kabul et durumuna çeviriyorlar. Beklenti içinde olanlar var.Her yeri, her şeyi gören bir güvenlik kamerası gibi düşün. Din dediğin kontrol mekanizmasından başka bir şey değil. Ama ne yazık ki ben bazı insanların gerçekten bu rüyadan çıkmamalarını istiyorum. Adam/Kadın zaten kaybolmuş. Tek umudu ölünce daha iyi yaşamak, hissetmek. Şimdi bu duyguyu ve inancı herkesin elinden almak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ama vakti ve vizyonu olan gençlerin bu dogmalardan arınmasını da çok fazla istiyorum.
Ülkemizde bir çok dini inanış, örf ve adetle iç içe geçmiş durumda. Bazı şeyleri ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız. En basitinden Mevlüt diye bir olayı eleştirsen, dinden aforoz edilirsin. Bunun sebebi evde ki kuranların okunması yerine duvarlarda asılı durması. Benim savunduğum şeylerden biriside budur. Türkiye bir çok kişi deist ama bunun farkında değilManevi olarak kattığı yönü en büyük artısı zaten. İnsanların iyi hissetmesini sağlayabiliyor. Fakat mantık arayan ve gerçekliği sorgulayan insanlar, hiçbir manevi dayanağı olmadığı için daha sağlam duruş gösterebiliyor hayatta. Daha geçen gün bir konuda "o kadar çok dua ettim fakat Allah beni görmüyor" diyen bir arkadaşımız vardı mesela. Tamamen hayal kırıklığına uğramıştı sırf inancı yüzünden. Küçük bir kardeşimiz olduğu belliydi ama aynı durumu başkaları da yaşayabilir. İnancın dozunu da ayarlamak lazım. Bizim millet bunu beceremiyor. Hasta olan doktora gitmek yerine sırf dua ediyor mesela. Hacı, hocaya gidiyor. Aşırı inanç zehirlenmesi yaşıyorlar. Dengeyi tutturmak önemli. Bazen iyi hissetmek yerine tam tersi de olabiliyor. Olayı dua ettim, duamı kabul et durumuna çeviriyorlar. Beklenti içinde olanlar var.
Ben de aynı şekilde müslümanlığın gereklerini yerine getirmeyen ama konu müslümanlığını sorgulamaya gelince yangında kül bırakmayan tiplere bayağı gülüyorum. Dediğin gibi çoğu deist gibi yaşıyor ama ona sorsan en iyi müslümanÜlkemizde bir çok dini inanış, örf ve adetle iç içe geçmiş durumda. Bazı şeyleri ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız. En basitinden Mevlüt diye bir olayı eleştirsen, dinden aforoz edilirsin. Bunun sebebi evde ki kuranların okunması yerine duvarlarda asılı durması. Benim savunduğum şeylerden biriside budur. Türkiye bir çok kişi deist ama bunun farkında değil
ABD bu gidişe dur demeye çalışıyor bir süredir. Uzaylılar ile görüştük, uzaylılar var. Kimisi dost canlısı, kimisi ise düşman diye değişik söylentiler atılıyor ortaya. Pentagon bu aralar kafayı bozmuş vaziyetteEvren bir yaratıcı tarafından yaratılmış olsa dahi henüz çok küçük kısmını keşfedebildiğimiz evrenin büyüklüğünü bile ışık yılı kavramıyla açıklıyoruz. Keşfedemediğimiz, şu an var olan ve hatta genişleyen evren için sadece basitçe Güneş, Ay, yıldızlar ve Dünya'dan ibaret bir şekilde bahsediliyor. Eğer tek varlık biz isek neden bu kadar büyük bir sistem var? Eğer tek varlık değilsek neden tek varlık olduğumuz söyleniyor? Ya da cidden evrenin Dünya'da yaşayanlardan ve Dünya'nın çevresinden ibaret olduğunu mu sanıyor herkes?
Bu tarz açıklamalar bana amatör eğlendirmesi geliyor. Tüm UFO'ların ABD anakarasında gözükmesi ve herkesin elinde son model telefonlar varken çekilen videoların da hep bozuk olması vs. komik oluyor bayağı.Uzaylılar ile görüştük, uzaylılar var. Kimisi dost canlısı, kimisi ise düşman diye değişik söylentiler atılıyor ortaya. Pentagon bu aralar kafayı bozmuş vaziyette