Evren Yaratıldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıklamasını yaptım ama ben. O farka çok takıldın nedense? İllaki alt metnini mi yazayım?

Dünya'da 10.000 tane din var.(misal)
İki olasılık var: %50 ihtimal ile hiçbiri doğru değil ya da %50 ihtimal ile bir tanesi doğru.
Doğrusunu seçme olasılığı %0,005 yani yanılma ihtimali %99,995

Ben senden +1 tane daha dini kabul etmeyerek yanılma olasılığımı %99,995'den %50'ye düşürüyorum.

Sonuç: Bu kadar düşük olasılık olmasına rağmen tutturuyorsunuz benim dinim doğru benim dinim doğru diye. Pekala sorun etmiyorum ama bunu söylerken, yok allah hidayet versin, yok yanacaksın.... Zırva demeyeceğim de ne diyeceğim buna? %100 kesinlikte konuşan ben miyim? Kabul edilemeyecek olduğunu anlatmaya çalıştığım şey herhangi bir güç değil, herhangi bir şey değil, herhangi bir tanrı modeli değil. Hedef aldığım şey: Kuran Tanrısı yani bizzat Allah'ı hedef alıyorum.

(Genel) Din savunucuları hedef aldığım şey üzerinden yola çıkarak savunma yapmak yerine, herhangi bir Tanrı modeli üzerinden savunma yapıyor. Sizin kurtarmanız gereken Tanrı herhangi bir Tanrı değil, sizin Allah'ı kurtarmanız gerekiyor. Karşı argümanlarınızı herhangi bir Tanrı modelini referans alarak yapmamalısınız. Mesela Allah, Kuran'da belirtildiği gibi her şeyi biliyor ise... Üzerinden yola çıkıp argümanı kuruyorum, hatta oraya özellikle "Bilgi, doğası gereği var oluşu temsil eder." Diyorum. Bu cümleyi anlamayacak ne var ki? Zaman ve mekandan münezzeh bir şey. Anlamakta zorlanan kişiler lütfen karadelikler hakkında birkaç aylık kapsamlı araştırma yapsın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
"Her şeyi bilen tanrı sorunsalı" hem sevdiğim, hem saçma bulduğum bir konudur. Çünkü içerisinde bir çok paradoks ve çelişki bulundurur. Bunun sebebi Tanrıyı insan aklımızla ve bildiğimiz bilgilerle anlamaya çalışmaktır. Ayrıca yazının başından sonuna anlatılmak istenen Tanrı değil, Müslümanların Allah'ıdır. Yazıda ki bir çok noktada neden Allah'ın gerçek olamayacağı, Allah'ın her şeyi bilmesiyle başlar; zamansızlık çok ayrı bir konudur ona değinmeyeceğim. Yalnız İbrahim-i dinlerin hepsi bu savla çürütülemez ama Allah kavramı çürütülebilir.

Çünkü Kuran, Allah'ın her şeyi bildiğini ve zamandan mekandan ayrı olduğunu söyler. Ama Tevrat ve Hristiyan Tanrısı her şeyi bilmez. Daha Tevrat'ın yaratılış bölümünde şu kısım geçer;

"Tanrı, “Işık olsun” diye buyurdu ve ışık oldu. Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı. Işığa “Gündüz”, karanlığa “Gece” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu."

Yukardaki ayette gördüğünüz gibi Tevrat'ta anlatılan Tanrı (Rab) her şeyi ya da sonucunun ne olacağını bilmez, deneme yanılma yöntemi kullanır. O yüzden Tevrat'ta, Kuran'da olduğundan
daha az Tanrı çelişkisi vardır. Bir çok çelişkinin aklıma gelen ilk örneğini sunayım mesela.

Enfâl Suresi 65-66;

Ey peygamber! Müminleri savaşa teşvik et! Eğer sizden sabırlı yirmi kişi bulunursa inkâr edenlerden iki yüz kişiyi yener, sizden yüz kişi olursa bin kişiyi yener; çünkü onlar yaptıklarının bilincinde olmayan bir topluluktur. /65

Yukarıda ki ayet indikten sonra Müslümanlar o savaşı kaybeder ve Enfâl suresinin bir sonraki ayeti gelir.

Allah sizde bir zayıflık olduğunu bildi (anladı) de şu andan itibaren yükünüzü hafifletti. Artık sizden sabırlı yüz kişi olursa Allah’ın izniyle iki yüz kişiyi yener, sizden bin kişi olursa iki bin kişiyi yener. Allah sabredenlerle beraberdir. /66

Enfâl suresinin 65-66 ayetinde aslında Allah'ın da her şeyi bilmediği söylenebilir. Aksi taktirde Enfâl suresinin 66. ayetine gerek yoktur. Ama hal böyle olunca, ya Allah yalancıdır ya da sorgulanması gereken başka bir nokta vardır.?

Ayrıca konuda İslam'ı savunan, ama eminim ki açıp daha kitabını okumayan insanların mesajını kaale alıp mesaj bile yazmama gerek yok.

Son düzenleme:
Hiçbir zaman kanıtlanamayacak olan bir konu maalesef. Ben her şeyin başlangıcı olduğunu düşünenlerdenim. Sonsuzluktan gelmeye inanmam. Bu yüzden Tanrı nasıl ortaya çıktı düşüncesi de kafamı çok kurcalar. Onun da bir yaratıcısı olmalı diye düşünürüm. Ama bu düşünce ile yine sonsuz bir döngüye girilir. Yaratanın yaratanının yaratanı diye uzar gider. Durum yine sonsuzluğa bağlanır. İşler çıkılmaz hale girince de moralim bozuluyor

Dinler kafamı kurcalar. Madem ilk insanlar Adem ve Havva, neden Allah'ın elçisi onlar olup, İslam'ı o zamandan yaymaya başlamadılar? Neden birden fazla kitap göndererek kafalar karıştırıldı? Neden Hindistan'a, Çin'e vs kitap gönderilmedi? Bildiğiniz gibi sadece Ortadoğu üzerinden dinlerin yayılımı gerçekleşti. Şüpheli değil mi? Yani Tanrı biraz bu işleri çocuk oyuncağına çevirmiş gibi gözüküyor mantıklı düşünüldüğü zaman. Peygamber ve kitap gönderilmeyen bölgeler nasıl başka kıtadaki dinlerin gerçekliğine inansın? Onlar anlatılan masal mucizelerine tanık olmadı ki. Sırf o yüzden lafta yanacaklar.

Bir diğer mesele adamlara kitap gönderiyor. Gönderdiğine inanıyorlar, sonradan güncelleme ile son sürüm Kur'an diyorlar. Ve ona inanmayan kafirler yanacak deniyor. Kur'an en son haliyse, parça parça göndermek yerine neden bütün olarak gönderilmedi? Buna da tabii bir kılıf uyduruyorlar. İnan veya inanma oyunu ile insanları yakmaca keyfisi... Lafta özgür iradeyiz. Özgür iradeyi kullanarak inanmayınca yanmak ve cehennem ile cezalandırılıyoruz Hepimiz Kur'ana göre kuklayız. Senaryolar yukarıdan çizilmiş, bizler ise oyuncusuyuz. Kusura bakmayın ama bu böyle.

Benim görüşüm o zamanlarda kanunlar ve düzen olmadığı için dinler üzerinden kanun sağlanmaya çalışıldı. Dinler varmış gibi insanlar üzerinde korku yaydılar ve baskı yaptılar. Birbirinden etkilenerek diğerleri de aynı yolu izledi. Düzen sağlanması gerekiyordu ve bunu bu şekilde başarabildiler. Başka hiçbir mantıklı açıklama göremiyorum çünkü.

Ben Agnostik düşünce yapısına sahip biriyim açıkçası. Tanrı var veya yok diyemem. Ama kanıtlanması mümkün değildir. Bazen birden fazla Tanrı olabileceğini de düşünürüm. Neden olmasın ki? Mitolojiler gibi olmasa da, evren düzenini sağlayan birden fazla Tanrı olabilir. Hepsinin kendi arasında görev dağılımı vardır belki, kim bilir. Maalesef ömür boyu cevabını bilmeyeceğimiz, insanı çıldırtan boyutta büyük bir soru tanrının var olup olmaması.

Her yeri, her şeyi gören bir güvenlik kamerası gibi düşün. Din dediğin kontrol mekanizmasından başka bir şey değil. Ama ne yazık ki ben bazı insanların gerçekten bu rüyadan çıkmamalarını istiyorum. Adam/Kadın zaten kaybolmuş. Tek umudu ölünce daha iyi yaşamak, hissetmek. Şimdi bu duyguyu ve inancı herkesin elinden almak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Ama vakti ve vizyonu olan gençlerin bu dogmalardan arınmasını da çok fazla istiyorum.

Manevi olarak kattığı yönü en büyük artısı zaten. İnsanların iyi hissetmesini sağlayabiliyor. Fakat mantık arayan ve gerçekliği sorgulayan insanlar, hiçbir manevi dayanağı olmadığı için daha sağlam duruş gösterebiliyor hayatta. Daha geçen gün bir konuda "o kadar çok dua ettim fakat Allah beni görmüyor" diyen bir arkadaşımız vardı mesela. Tamamen hayal kırıklığına uğramıştı sırf inancı yüzünden. Küçük bir kardeşimiz olduğu belliydi ama aynı durumu başkaları da yaşayabilir. İnancın dozunu da ayarlamak lazım. Bizim millet bunu beceremiyor. Hasta olan doktora gitmek yerine sırf dua ediyor mesela. Hacı, hocaya gidiyor. Aşırı inanç zehirlenmesi yaşıyorlar. Dengeyi tutturmak önemli. Bazen iyi hissetmek yerine tam tersi de olabiliyor. Olayı dua ettim, duamı kabul et durumuna çeviriyorlar. Beklenti içinde olanlar var.

Ülkemizde bir çok dini inanış, örf ve adetle iç içe geçmiş durumda. Bazı şeyleri ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız. En basitinden Mevlüt diye bir olayı eleştirsen, dinden aforoz edilirsin. Bunun sebebi evde ki kuranların okunması yerine duvarlarda asılı durması. Benim savunduğum şeylerden biriside budur. Türkiye bir çok kişi deist ama bunun farkında değil

İfadeler: WTC
Evren bir yaratıcı tarafından yaratılmış olsa dahi henüz çok küçük kısmını keşfedebildiğimiz evrenin büyüklüğünü bile ışık yılı kavramıyla açıklıyoruz. Keşfedemediğimiz, şu an var olan ve hatta genişleyen evren için sadece basitçe Güneş, Ay, yıldızlar ve Dünya'dan ibaret bir şekilde bahsediliyor. Eğer tek varlık biz isek neden bu kadar büyük bir sistem var? Eğer tek varlık değilsek neden tek varlık olduğumuz söyleniyor? Ya da cidden evrenin Dünya'da yaşayanlardan ve Dünya'nın çevresinden ibaret olduğunu mu sanıyor herkes?

Ben de aynı şekilde müslümanlığın gereklerini yerine getirmeyen ama konu müslümanlığını sorgulamaya gelince yangında kül bırakmayan tiplere bayağı gülüyorum. Dediğin gibi çoğu deist gibi yaşıyor ama ona sorsan en iyi müslüman
ABD bu gidişe dur demeye çalışıyor bir süredir. Uzaylılar ile görüştük, uzaylılar var. Kimisi dost canlısı, kimisi ise düşman diye değişik söylentiler atılıyor ortaya. Pentagon bu aralar kafayı bozmuş vaziyette Eğer tek varlık olmadığımız kanıtlanırsa, onlar sayesinde olacak. Dikkat çekme çabaları mı, yoksa gerçekten uzaylıların olduğunu kanıtlamaya mı çalışıyorlar bilmiyorum. Bana dikkat çekme çabaları gibi geliyor.

Fakat evrende tek varlık olduğumuza kesinlikle inanmıyorum. Mars'ta vs. bir böcek bile yaşıyor olsa canlı olduğundan ötürü uzaylı sayılır. Evrenin merkezine kendimizi koymak komik oluyor.

Şöyle bir linkte bırakayım

Son düzenleme:
Uzaylılar ile görüştük, uzaylılar var. Kimisi dost canlısı, kimisi ise düşman diye değişik söylentiler atılıyor ortaya. Pentagon bu aralar kafayı bozmuş vaziyette
Bu tarz açıklamalar bana amatör eğlendirmesi geliyor. Tüm UFO'ların ABD anakarasında gözükmesi ve herkesin elinde son model telefonlar varken çekilen videoların da hep bozuk olması vs. komik oluyor bayağı.

Tabii ki bu işin herkes tarafından alaya alınan (inanan komplo teorici sivri zekaları saymazsak) bir kısmı. ABD'nin bu tarz bir konuda profesyonel bir şekilde araştırma yaptığını tahmin etmek de zor değil açıkçası. Bu ayrı bir konu ancak zaten onların yaptığı bilimsel araştırmalar 51. Bölge ve UFO goygoylarının seviyesi aşar.

Şu anlık elde edilen bilgilerle (en azından sıradan insanlara duyurulan bilgilerle) kesin bir çıkarım yapmak zor ancak bazı şeyleri tahmin etmek için de her zaman kesin yargılara gerek yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…