Evrende yalnız mıyız?

Doğmadan önce neyi deneyimledik ki? Bilinç yoktu, ben sadece yaşadığım 26 yılı biliyorum öncesi yok. Sonrası da böyleyse sanırım sorularımıza hiç cevap bulamayacağız

Işık hızına çıkmasak da ışık hızının %95 ine çıksak peki?

Ben ama inanmak değil bilmek istiyorum. Bunu insanoğlu teknolojisiyle, evrimiyle ileride sağlayabilir mi acaba?
 
Evet iki seçenekte oldukça korkutucu. Bence insanoğlu olarak bunu öğrenebilecek kadar geliştiğimizi düşünmüyorum. Eğer evrende bizden başka varlıklar varsa onlar da henüz bu kadar gelişmiş değil belli ki. Sana vardır desem elimdeki veriler sadece dünya benzeri gezegenlerin var olduğuna dair çok da keskin olmayan bulgular olacak. Yok desem bunu kanıtlayacak elimde hiçbir veri yok. Umuyorum ki vardır ve bizden oldukça gelişmiş canlılardır. Çünkü insanoğlunun en az %50'si hala yontma taş devrinde gibi yaşıyor. Bizden daha az gelişmiş varlıkları düşünemiyorum bile.
 

Bilgi elde edemedikçe bu hep soru olarak kalmaya devam edecek ve ben hangi konu olursa olsun eğer elde yeterli bilgi yoksa o şeyin olma olasılığından bahsetmek yerine olmama olasılığından bahsetme taraftarıyım. Çünkü insan beyni ya olursa, ya başıma gelirse şeklinde evrimleştiğinden dolayı her zaman olma olasılığını düşünerek hareket ediyor. Bence bunun tam tersini düşünerek hareket etmek gerekir.
 
Işık hızı boşlukta saniyede 300 bin kilometre yol alır. Bir uzay aracını bu hızlara çıkarabilecek bir güç yok. Böyle bir güç olsa da buna dayanabilecek yapıya sahip değiliz. Saniyede 200 bin kilometre bile mümkün değil. Şu anda en hızlı uzay aracı saniyede 200 kilometre hızla hareket ediyor.
 
Ben ama inanmak değil bilmek istiyorum. Bunu insanoğlu teknolojisiyle, evrimiyle ileride sağlayabilir mi acaba?
Aciz bir varlık olduğumuzu kabullenmemiz gerekir; zira daha yüksek bir boyuta geçsek bile, bunu algılayamayabiliriz. Çünkü üçüncü boyutun ötesi, bizim duyularımız ve kavrama yetimiz açısından karşılıksızdır tıpkı iki boyutlu bir varlığın derinliği algılayamaması gibi.
 
Belki de bizden çok fazla daha gelişmişler var ama bize o kadar uzaktalar ki daha sıra buralara gelmemiş yakın çevrelerini tarıyor olabilirler. Umarım öyle bir şey varsa bizim bu yaydığımız radyo dalgalarına bir gün rastlarlar ve yönlerini buraya çevirirler.

Eğer her potansiyel uygarlık benzeri şekilde böyle sınırlandıysa geçmiş olsun kimse birbirini bulamaz öyle yaşayıp ölüp gideriz

Bir şekilde antimadde, kimyasal enerji, nükleer enerji, lazer falan bir yolunu bulmak lazım ışık hızı olmasa bile ona yakın bir şey olması lazım ve tabi insan vücudu buna nasıl dayanır bunu da çözmek lazım. Bugün formula 1 süren pilot bile zorlanıyor.
 
Çok basit düşünüyorsunuz. Uzak diyorsunuz ama kime göre uzak. Boyutlar arası seyahat uzakları yakın kılabilir ama insan gibi aciz bir varlık için bu imkansızdır. Eğer söz konusu bir varlık onuncu boyutta varlık gösteriyorsa, bu durumda aynı anda birden çok yerde bulunması veya bizim "ayrı" olarak gördüğümüz mekânları birlikte kapsaması teorik olarak düşünülebilir. Yani bu mekanlar iç içe bile olabilir.
 
Hayır değiliz bir bizdemi her şey mükemmel gittide koskoca evrende gitmedi? İnsan sudan çıktı sonra 2 ayağının üstne kalktı, alet yaptı bir bizdemi her şey bu kadar iyi gitti?
 
Sınır bildiğimiz fizik yasaları. Bu evrenin her yerinde geçerli. Fakat uzayı bükmek daha olası. Ayıca antimadde ile ilgili çalışmalarda emekleme aşamasındayız. Bunu bizim neslimizin göremeyeceği aşikar. Evrenin yaşını 1 yıla indirsek insanlığın tüm geçmişi 3 saniye gibi. Bu bilinmezlikler bizi tanrıya itiyor. Aksi halde bu cevapsızlıklar beyinde dengesizlik ve anlamsızlık yaratıyor.
 
Bizden milyar yıllar önce yaşayan tek hücreli canlılarda ve milyonlar yıl önce yaşayan canlılarda da ama 3 boyut algısı yoktu. Sonrasında da ancak kısmen algı oluştu ve sürüngen canlılarla birlikte tamamıyla 3 boyut algısına sahip olduk ve günümüze kadar geldik. Milyon veya milyar yıl sonra eğer hala dünya diye bir yer varsa acaba insanoğlu veya sonraki benliğimiz yeni bir algı daha kazanabilir mi acaba
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…