Blackss
Megapat
- Makaleler
- 2
Doğmadan önce neyi deneyimledik ki? Bilinç yoktu, ben sadece yaşadığım 26 yılı biliyorum öncesi yok. Sonrası da böyleyse sanırım sorularımıza hiç cevap bulamayacağızBu konuda benim teorim şudur: Doğmadan önce 13.8 milyar yılı nasıl deneyimlediysek öldükten milyarlarca hatta trilyonlarca yılı da öyle deneyimleyeceğiniz. Yani bilinç kapandığında zaman kavramı da değerini kaybedecek ve algı olmayacak.
Diğer noktada ışık hızına ulaşmak teoride ya da pratikte imkansızdır. Sonsuz enerji gerektirir çünkü bir madde ışık hızına yaklaştıkça kütlesi artar ve bir noktada sonsuz olması imkansızdır. Ancak uzay-zamanı bükebilirsek ki bu teorik, o halde mesafeleri kısaltabiliriz. Uzun yolları kısaltan tüneller açmak gibi tıpkı. Solucan deliklerinin işlevi budur. Warp teknolojisi de bunu hedefler. Bunlar uygarlığın bu düzeyinde bilim kurgudan ibaret.
Işık hızına çıkmasak da ışık hızının %95 ine çıksak peki?
Ben ama inanmak değil bilmek istiyorum. Bunu insanoğlu teknolojisiyle, evrimiyle ileride sağlayabilir mi acaba?İkisi birden denebilir. Bu durum, bir varlığın var olabilmesi için onun mutlaka görünür olmasının gerekmediğini; hatta onu sürekli olarak görebiliyor olmanın, o varlığın eksikliğine işaret edebileceğini felsefi açıdan düşündürür. Eğer dördüncü bir uzaysal boyuta erişimimiz olsaydı, evinizdeki tüm bireyleri tek bir noktadan aynı anda görebilirdiniz; ancak onlar sizi algılayamazdı.
Not: Bilim kuralları dışında demek hata olur günümüz bilim kuralları demek daha doğru olacaktır.
Aklınızda canlanması açısından izleyebilirsiniz.