Evrim hakkında yanlış bilinen bilgiler

Eğer tavuk yumurtadan çıkıyor ise, ilk yumurtlayan canlı tavuk mudur? İlk tavuklar nasıl oluşmuştur?
İlk yumurtlayan canlı tavuk değildir. İlk tavuk diye bir şey yoktur. Evrimde bir canlı türünün ilk bireyi diye bir ifade kabul edilmez.
Türleşme keskin çizgilerle olmaz. Evrimin çok uzun süren bir olay olduğunu unutmayın. Ama sorunuz beni araştırmaya itti o yüzden teşekkür ederim.

Yumurtalar şu şekilde. Denizdeki canlılar yani kambriyen döneminden bahsediyorum, üreme sonucu canlılarını sert kabuklarla saklıyorlardı. Yani bu yumurta olayı tavuklarla başlamadı. Balıkların evrimlerine bakarsak çok hücreli canlılardan evrimleşti hepsi. Karaya çıkan canlılarsa hala yumurtlama eylemine devam ettiler sudaki gibi ancak daha sonradan evrimleşen memeli türleri rahimde tutarak doğurmaya başladılar.
Tavuklarsa kuş atalarından evrimleştiler, kanatlar, ayaklar ve gagalardan rahat bir şekilde anlaşılabiliyor.
Cevap 1: İlk yumurtlayan canlı tavuk değildir.
Cevap 2: İlk tavuklar kuş atalarından evrimleştiler.

*Bir de düzeltme yapmak lazım ki ilk tavuk diye bir şey yoktur.

Cevaplarınız için teşekkür ederim Fakat ben bunları zaten biliyorum. Sadece evrime saçma diyen arkadaşlara bir örnek vermek istedim.
Alıntı:

Bana gözlenebilir bir evrim örneği söyle o zaman kanıtlanmışsa.

Bana gözlenebilir bir evrim örneği söyle o zaman kanıtlanmışsa.

Evrimi insanlara canlı canlı göstermediğiniz sürece herkes teori olarak bilecek ve kimse kesin bir şekilde inanmayacak.
Orta-Doğu bataklığında kimse inanmayacak. Çamurda debelenmeye alışmış, bilimden, modernlikten anlamayan halk inanmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…