Evrim teorisi gerçek mi?

- Her sene yeniden grip asi olmak zorunda kalmamiz. Korona virus gibi, virusun evrimlesmesi.
- Doktorlarin antibiyodik bitene kadar kullanin demesi, zira bakterilerin yarida birakman durumunda direnc gelistirecek sekilde evrimlesmesi.
- Senin kiraz agaci ile hucre seviyesinde ayni sekilde oksijenli solunup yapip ATP uretiyor olman, ayni sekilde glikozu sentezlemen. Temel fonksiyonlar her canlida ayni. Bu yuzden akrabayiz.

Kusursuz/En guzel sekilde isimli kelime oyunu hakkinda yorum yapmayacagim, gidin imam hatip hocanizla tartisin bunlari. Evrim tartisacaksaniz biyoloji ile gelin, Arapca ~ Turkce ceviri oyunlari ile degil.

Bu soruyu anca bu ülkede görürdük zaten, eh, bir de forumda görünce can sıkmıyor değil.

Bu soruyu anca bu ülkede görürdük zaten, eh, bir de forumda görünce can sıkmıyor değil.
Aynen. Sadece bu ülkede görürdük. Gereksiz genellemelerle milletini aşağılayarak kendini yüceltme faslın bitti mi? Din, bilim tartışması İslam'dan çok önceye dayanıyor. Bakalım sadece bu ülkede mi sorulmuş?

Çocuk gibi dislike aldığı gibi tüm mesajlara kahkaha atarak cevap vermek... iyiymiş.

Son düzenleme:
İnsan evrimi tartışılıyormuş. Bla bla. Yaratılışcı teoriyi evrime yedirmek için söylenen saçmalıklardan bir tanesi. Bir de bunun daha komik versiyonu vardır; "İnsanda ara tür yok," derler falan. Muhtemelen yazı daha uzasaydı onu da görürdük. Kimse evrim "teori"sinin sadece adaptasyondan oluştuğunu söylemiyor zaten. Evrim teorisi, birden fazla kavramın bir araya gelerek oluşturduğu bir terimdir. Mesela evrim kanunu da vardır. Adaptasyondan bu kadar bahsettiğinize göre, sanırım ortaokulda fen dersini iyi dinliyormuşsunuz. Hahaha.

Okumayla ilgili problemlerimizde var belliki. Dislike aldığımız için tartışma ve saldırgan moda da geçmişiz. Güzel. Yaş tam 17 belli ki. Evrim gerçek, insan evrimi ise tartışılıyor ve teorinin bir parçası. İnsan evriminin tartışılması onu gerçek veya gerçek dışı kılmıyor. İnsanın evrimi yalandır veya değildir gibi bi yorumda da bulunmadım. Evrimin kendisinin tartışılmayan bir gerçek olduğunu, fakat insanın evriminin tartışıldığını, insanın evrimi hakkında evrimi kabul etseler bile süreci de hala tartıştıklarını ve üzerine araştırma döndüğünü belirtme ihtiyacı duymamıştım. Ancak alıngan bir ergen bana bunu da açıklamam gerektiğin gösteriyor.

Bilimde her şey kanıtlanabilir ve çürütülebilir. Siz yaratılışçılar kendi inançlarınızda bunu yediremediğiniz için zaten insan evrimi cart curt diye zırvalıyorsunuz, gerçekler ortada kaçmayın. Öncelikle, dünyada bir kısım insan hala Dünya'nın düz olduğuna inanıyorlar, kitaplar ve makalaler yazıyorlar, fakat makale ve kitap yayımlanmış olması, bu konunun hala tartışılıyor olduğu anlamına gelmez. Bilimi takip ettiğinizi sanmıyorum, fakat birkaç hafta önce Dünya yaşı ile ilgili bir makale yayınlandı, söylenene göre Dünya'nın yaşının iki katı olabileceğine dair bir makaleydi. Fakat, yayımlandıktan kısa süre sonra çürütüldü. Böyle iddaların olması, hala bilimin bu konuyu aşamadığı ve tartıştığı anlamına gelmez.

Bu arada, benim mesajıma beğenmedim ifadesi bıraktığınız için, sizin diğer mesajlarınızı okudum, mesajı okuduktan sonra kahkaha attım, bir daha olsa bir daha atarım. İyi sosyaller.

Yaratılışçı olduğumu sana düşündürdü ki? Okuma problemin var gerçekten. Neden dislike attığımı bile bilmeden agresifleşip, saldırmak gerçekten çok çocukça.

Cahil bir monoteistin yasadigi her cografyada gorulebilen bir soru bu. US'de de catir catir flat earth tartisiliyor. Fen Bilimleri bilmeyen ya da ilgi cekmek isteyenlerin favori konulari bunlar.

Kaburga kemiginden insan olustuguna inanan ampullerin primat ara formlarina cok skeptik yaklasmalarindaki iki yuzluluk hepimize eglenceli gelse de bu davranis malesef bizim ulkeye hatta Islam cografyasina has degil.

Kesinlikle, zaten arkadaşa yazdığım şeydede aynısını söyledim. Maalesef, bize çok benzeyen, örneğin İtalya ile aramızdaki fark bu aslında. Amerika 300 milyon nüfuslu devasa bir ülke. Eğitim de yerlerde. İnsanlar muhtemelen yaşadıkları eyaletin bile ismini bilmiyorlar. Haberlere çıkıp matematiği inkar edenler, bilim konuşanlardan daha fazla. Ama, dünyanın en gelişmiş üniversitelerine de ev sahipliği yapıyorlar (hepsine değil tabi ki,). İşte, Amerika ile aramızdaki fark da bu.

Yaratılışçı olduğumu sana düşündürdü ki? Okuma problemin var gerçekten. Neden dislike attığımı bile bilmeden agresifleşip, saldırmak gerçekten çok çocukça.
Neyin çocukça olduğunu sizden öğrenmeyeceğim. İyi sosyaller.

Neyin çocukça olduğunu sizden öğrenmeyeceğim. İyi sosyaller.
Umarım çok geç olmadan öğrenirsin. Bugün forumda yaptığın gereksiz agresif, altı üstü aramızda gereksiz bir tartışmaya sebep olur. Gelecekte benzeri bir tavır daha ciddi bir tartışmaya sebep olabilir. Hoşuna gitmez, emin olabilirsin. Benden öğrenmene gerek yok. Öğrensen yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…