- Katılım
- 28 Eylül 2016
- Mesajlar
- 12.165
- Makaleler
- 35
- Çözümler
- 332
Köken Afrika. Bildiğim kadarıyla şu anki halimize yakın evrimleşmemiz Afrika'da gerçekleşti, göçlerin ve yayılmamızın ardından iklim özelliklerine göre şekillenmemiz gerçekleşti.- Evrim var olsaydı sadece bir veya birkaç maymunun insana yakın bir forma dönüşmesi gerekirdi. Zira vücut tektir. Her canlının farklı vücudu vardır. Bilim insanları tarafından belirtilen Avrupa, Afrika ve Asya gibi o dönemde ulaşılması çok zor bölgelerde aynı veya birbirine benzer formlara nasıl dönüştü? Önceki konuda birisi doğal seçilim demişti. Doğal seçilim iklim şartlarına göre değişir. İddianızda üç farklı iklim görüyoruz.
Akıllarıyla. "Akıllı ve güçsüz insan" dedikleriniz hayatta kalmayı başarabilmiş ki seçilim devam etmiş. Güçlü olanlar, doğaya yenik düşmüşken akıllı olanlar sorunların üstesinden gelebilecek kabiliyete sahipti.- İddia ettiğiniz evrim teorisiyle fiziksel güçlü maymunlar, zamanla güçsüzleşmiş ancak akıl seviyeleri ilerlemiştir. Yaklaşık 2.5 milyon yıl öncesinde şimdikinden çok daha vahşi ve farklı türler varken güçsüz insan nasıl ayakta tutunabilmiştir?
Bilimde de hatalar yapılabilir. Düzeltileli çok oldu.- Birçok bilim insanı fosilleri tespit ederken maymun ve insan fosillerinin birleştirildiğini söyler. Bunun en büyük örneği 1800'lerin sonunda Java Adası'nda tespit edilen fosillerdir. Araştırabilirsiniz.
Bizim yok ama makaleyi yazan insanların var. Her makaleye doğru demiyoruz, fakat ortada bir makale varsa bunu okuyan ve doğrularını/yanlışlarını söyleyen akademisyenler, bilim insanları da var. Ortada şu anlık bir yanlışlık görünmüyorsa, doğru kabul ederiz.- Fosilin ne kadar eski olduğunu tespit edebilecek yetkinliğiniz var mı? Bilimsel makalede yazan her şey onu bilmemenize rağmen onu doğru mu yapar? Bilimsel makalede hatalar/yalanlar/yanlışlar olamaz mı?
Kargalar, papağanlar, yunuslar, şempanzeler...- Madem hayvanların akıl seviyesi iddia ettiğiniz maymundan insana doğru olduğu gibi değişebiliyor, geçmişe göre daha akıllı olan insan hariç bir hayvan türüne ait deliliniz var mı?
Hangi bilim adamları?- Maymun ve insan fosillerinin birleştirilmediğini nasıl kanıtlayabilirsiniz? Yukarıda dediğim gibi, birçok bilim insanı birleştirildiğini söylemiş, evrimi reddetmiştir.
Evrim iddiaları milada, hatta milattan önceye dayanıyor ve başladığı yer ortak organlar/organ yapıları. Darwin ise bu teoriyi geliştirerek öne sürdü, o zamandan beri de bilim sayesinde gelişmeye, hataları giderilmeye devam ediyor.- DNA bile 1953 yılında keşfedilmişken, hücreye ait ilk basit tespitler 1600'lü yıllarda yapılmışken, neredeyse gelişmiş bir teleskop bile bulunmayan 1800'lü yıllarda yaşamış bir adam bunu nasıl doğrulayabilir? "Maymunla insan birbirine benziyor" diyerek mi? Birbirine benzeyen farklı familyalardan hayvanlar da var.
Öyle bir şey yok, saçmalamışsınız.- Bilim adamlarının şu kadar yıllıktır dediği her şeye denetlenmeden inanılması mı gerek? O zaman herkes üniversite bitirsin, şu şudur desin, makale yayınlasın ve doğru olsun. Bunu mu iddia ediyorsunuz? Bilim insanlarına bu kadar güvenilmesinin sebebi nedir? Bilim insanları hep doğru mu söylerler? Paleontolojiyle mi ilgileniyorsunuz da fosilleri inceleyerek "bu bu kadar yıllıktır" diyebiliyorsunuz?
C14 testini araştırmanızı öneririm. Fosile bakarak "Hmm, bu en az 14 milyon yıllık." demiyor kimse. Kimyasal testleri yapılıp belgeleniyor.
Kimyasal yöntemler... Kimse kafasından sallamıyor, biraz araştırın.- Diyeceksiniz insanlar mağaraya şunu çizmiş, bunu icat etmiş. Bunların o kadar yıl eski olduğunun kanıtı nedir?