Evrim teorisi hakkında sorular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Etiketlemek çok uzun sürüyor. Verdiğiniz cevaplarda da yetersizlikler var.

Ellie Williams'ın dediklerine yanıtlar:
- Kıtaların ayrımının 65 milyon yıl önce tamamlandığı biliniyor. Evrim dediğiniz şey de yine bilime göre 10 milyon yıl önceden başlayıp 2.5 milyon yıl önce tamamlanmaya yaklaşan bir olay. Yine bilime göre en basit icatlar ateş, taş gibi şeylerken insanlar nasıl yüzen botlar, gemiler inşa ederek o dönemde başka kıtalara yayıldılar? Endonezya'da da insan fosilleri bulunuyor. Hadi Alaska birleşti diyelim. Endonezya ile Asya'nın birleştiğine dair hiçbir kanıt yok.

- Günümüz insanları bile hayvanlar tarafından öldürülebilirken basit taş icatlarına sahip insanların aslan, kaplan, kurt, ayı, -önceki iddianıza göre deniz seyahati yapıldıysa- köpek balığı gibi hayvanlarla savaşmasının nasıl bir mantığı olabilir? Her şey akıl diyerek bitirilemez. Dediğiniz homo sapiens'in evrimi (!) tamamlandıktan sonra insanlar direkt konuşmaya, grup halinde ilerlemeye başlamadılar. Bunu da bilim söylüyor. Üstelik hayvan nüfusu da azaltılmamıştı. Bu olay sonradan oldu. Yani insanlar azınlıklardı.

- Düzeltileli nasıl çok oldu? Birçok bilim insanının yalanladığı bazı erken modern insan (!) türleri hala Wikipedia gibi sitelerde bile yer alıyor.

- Yanlışlık görünüyor. İnsanın da aklı var. Bunu kullanması gerek. Ki kabul eden bilim insanları kadar doğru olmadığını söyleyen modern bilim insanları da var. 1800'lerde, insanın anatomisi yeni yeni keşfedilirken evrimi söyleyenlerden bahsetmiyorum, 2000'lerin başlarında ölmüş insanlardan bahsediyorum.

- Kargalar veya papağanların, veya diğer hayvanların daha akıllı olduğunun herhangi bir bilimsel kanıtı var mı?

- Eugene Dubois, Bertrand Russell, Andre Servier... Gibi birçok bilim insanı.

- İddia, doğrulama değildir. İddia ne kadar eski olursa olsun onun doğrulanmış olduğunu göstermez.

- Ben öyle diyorlar demedim, bu kimyasal testleri yapan adamların bunları doğru olarak kaydettiğinin delili nedir, dedim.

- Son cevabınıza yanıtım da yukarıdakinin aynısı.

Arkham Knight'e cevaplar:

- Her bölgede vahşi hayvan bulunur. Arabistan'da bulunan vahşi hayvanları çok iyi biliyoruz. Fobim olduğundan dolayı yazmak istemiyorum.

- Ben evrimin varlığına inanmayacağım, diyorum. Madem siz bu kadar fazla araştırdınız ve karar verdiniz, o zaman siz açıklayın, diyorum. Yine de seni kırmayıp, araştıracağım. O zaman daha detaylı konuşuruz.

- Konuyu nereden nereye çektiniz, ben size bilim insanlarının dediği her şey kesin doğru mudur, diyorum. Siz de jokey örneği veriyorsunuz. Fosiller konusunda akademik deneyiminiz var mı, tespit yapabiliyor musunuz, en önemlisi o fosilin insan ve maymunun birleştirilmesi sonucunda oluşmadığını nereden bilebilirsiniz?

- E o zaman maymundan evrim geçirmeyen, maymuna benzeyen o farklı tür nasıl oluştu?

- Okumadım. Yakında detaylı araştırma yaparım.

- Eugene Dubois söylemiştir. Kendisi Hollandalı bir pateologdur.

- Kafalarından atıyorlar, demiyorum. Belki gerçekten yapılan tespit milyonlarca yıl öncesine ait değil? O tespit yapılırken bilim insanlarının yanında mıydınız, nasıl kanıtlayabilirsiniz?

- En alttaki yanıta verilen yanıt biraz yukarıda bulunuyor.

Son düzenleme:
Kıtaların ayrımının 65 milyon yıl önce tamamlandığı biliniyor. Evrim dediğiniz şey de yine bilime göre 10 milyon yıl önceden başlayıp 2.5 milyon yıl önce tamamlanmaya yaklaşan bir olay. Yine bilime göre en basit icatlar ateş, taş gibi şeylerken insanlar nasıl yüzen botlar, gemiler inşa ederek o dönemde başka kıtalara yayıldılar? Endonezya'da da insan fosilleri bulunuyor. Hadi Alaska birleşti diyelim. Endonezya ile Asya'nın birleştiğine dair hiçbir kanıt yok.
Konu hakkında tam bir bilgim yok, söylediğim yanlış ta olabilir ancak:

1625851507189.png

Konu hakkında tam bir bilgim yok, söylediğim yanlış ta olabilir ancak:

Eki Görüntüle 1102014
Diğer arkadaşın sorusunu yanıtlıyordum. Bu da ara cevap olsun. Ne yani, daha kıyafet bile yeni yeni icat edilirken o soğukta insanların donmadan geçebileceğini mi düşünüyorsunuz? Alaska'da yaşayan bir insan o bölgenin iklimine göre kıyafetlere sahiptir. Afrika'daki birisinin harita kavramı bile olmadan rastgele Asya'ya, Avustralya'ya yürürken bunları düşünebileceğini sanmıyorum. Hepsinin donarak ölmesi lazımdı.

- Ben evrimin varlığına inanmayacağım, diyorum. Madem siz bu kadar fazla araştırdınız ve karar verdiniz, o zaman siz açıklayın, diyorum. Yine de seni kırmayıp, araştıracağım. O zaman daha detaylı konuşuruz.
Araştırmadığın bir şeyi kesin olarak reddetmen zaten burada en çok şaşırdığım şey. Araştırmadığın bir konuda neden karşı argüman sunuyorsun, karşı argüman sunduğun konuyu henüz bilmiyorsun ki?

Diğer arkadaşın sorusunu yanıtlıyordum. Bu da ara cevap olsun. Ne yani, daha kıyafet bile yeni yeni icat edilirken o soğukta insanların donmadan geçebileceğini mi düşünüyorsunuz? Alaska'da yaşayan bir insan o bölgenin iklimine göre kıyafetlere sahiptir. Afrika'daki birisinin harita kavramı bile olmadan rastgele Asya'ya, Avustralya'ya yürürken bunları düşünebileceğini sanmıyorum. Hepsinin donarak ölmesi lazımdı.

Hocam rastgele sıkıyorsun dediğim gibi mutasyonlar Genler'i doğal seçmeyi anlamadan yorum yapmayin lütfen.

Evrim dediğiniz şey de yine bilime göre 10 milyon yıl önceden başlayıp 2.5 milyon yıl önce tamamlanmaya yaklaşan bir olay.
Bunun kaynağını merak ediyorum. Neymiş kaynak? Bir canlının soyu tükenmediği sürece evrimi her daim devam eder.
Endonezya'da da insan fosilleri bulunuyor
Tamam da, bundan doğalı yok mu? İnsan türleri her daim göç etmiştir.
1625851223304.png

Turuncu işaretli yer Endonezya. Bir kısmı diğer ana karalar ile çok yakın. İlkel botlar yapıp buraya göç etmiş olabilirler.
- Günümüz insanları bile hayvanlar tarafından öldürülebilirken basit taş icatlarına sahip insanların aslan, kaplan, kurt, ayı, -önceki iddianıza göre deniz seyahati yapıldıysa- köpek balığı gibi hayvanlarla savaşmasının nasıl bir mantığı olabilir?
Evrim milyonlarca yıl süren bir serüven. 1 dişi 1 erkek bile gitmeyi başarsa orada rahatça üreyebilirler.
Her şey akıl diyerek bitirilemez.
Mis gibi de bitirilir. Sen ve senin gibi düşünen insanlar her şeye tanrıyı soktuğu için onlar için bitirilemez.
Dediğiniz homo sapiens'in evrimi (!) tamamlandıktan sonra insanlar direkt konuşmaya, grup halinde ilerlemeye başlamadılar. Bunu da bilim söylüyor. Üstelik hayvan nüfusu da azaltılmamıştı. Bu olay sonradan oldu. Yani insanlar azınlıklardı.
Homo Sapiens 200 bin yıllık bir tür. 200 bin yılda hepsi olabilecek şeyler. Rahatça.
- Düzeltileli nasıl çok oldu? Birçok bilim insanının yalanladığı bazı erken modern insan (!) türleri hala Wikipedia gibi sitelerde bile yer alıyor.
Wikipedia bilimsel bir kaynak mı? Ayrıca kimmiş bu "birçok" bilim insanı, nasıl argümanlar ile yalanlamışlar merak ediyorum. Argüman sun, boş konuşma. Yoksa yalan söylemiş olacaksın.
Ki kabul eden bilim insanları kadar doğru olmadığını söyleyen modern bilim insanları da var.
Yanlış. Bundan yaklaşık 10 yıl önce yapılan bir araştırmaya göre Biyologların %97'si evrimi kabul ediyor. Günümüzde bu oran %99'dan daha fazladır.
- Kargalar veya papağanların, veya diğer hayvanların daha akıllı olduğunun herhangi bir bilimsel kanıtı var mı?
Bilime dair hiçbir bilgin yok. Araştır bakalım, kargalar neden en akıllı hayvan türlerinden biriymiş? Problem çözme yetenekleri, dolayısıyla bu doğrultuda akıllarını kullanma yetkinlikleri çok yüksek.
- Eugene Dubois, Bertrand Russell, Andre Servier... Gibi birçok bilim insanı.
Bertrand Russell filozof? Nasıl bilim insanı oldu bir anda?
Bu adam da tarihçi.
Bu adam da "Java Man" fosilinin bulunmasına öncülük eden bir bilim insanı. Evrimi destekliyor doğal olarak.
bu kimyasal testleri yapan adamların bunları doğru olarak kaydettiğinin delili nedir, dedim.
Hakem önünde yapılan testler ve zibilyon tane şey.

Konuyu nereden nereye çektiniz, ben size bilim insanlarının dediği her şey kesin doğru mudur, diyorum. Siz de jokey örneği veriyorsunuz. Fosiller konusunda akademik deneyiminiz var mı, tespit yapabiliyor musunuz, en önemlisi o fosilin insan ve maymunun birleştirilmesi sonucunda oluşmadığını nereden bilebilirsiniz?
Konunun uzmanları tescilleyip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra belgeniyor diyorum bana akademik deneyimin var mı diyorsun😁 Daha fazla alıntılama lütfen artık tartışma gereği duymuyorum.

Hocam size önerim bunu yayınlayıp nobel ödülü almanızdır çünkü evrimi kabul etmemek binlerce yıllık biyoloji bilimini çöpe atmaktır eger öyle bir şeyi kanıtladığınızi düşünüyorsanız nobel ödülü alabilirsiniz.

Böyle yapmak yerine arkadaşın sorularını cevaplamak daha güzel olurdu hocam. Merak edip sormuş, bakalım kim cevaplayacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı