Tamamen senin tezin üzerinden yazıyorum. X ile ilgili; ister irade de ister tanrı ruhu de ne dersen de.
Evet Adem ve Havva eş oldular ve çocukları oldu, sonuç olarak kendilerindeki x i bir alt soylarına aktardılar.
Bunun yanında evrimle x e sahip olmayan insanlar da oluştu.
(Ben evrime inanmıyorum, belirteyim.)
Adem bunların babası değil ama nebisi olabilir bu kısım çok önemli değil zaten.
Asıl karşı çıktığım nokta şurası ki daha sonra x taşıyanlarla x taşımayanların çiftleşmesinden x taşıyan insanlığın yani bizlerin oluştuğunu ileri sürmen.
Bu imkansız, çünkü x taşımayan bireyler de oluşmalıydı. Genetik açıdan bu böyle.
Kahverengi göz baskındır. Mesela ben kahverengi gözlüyüm, eşim de öyle. Ama kızım mavi gözlü. Çekinik genler eninde sonunda ortaya çıkar. X baskın bile olsa X i olmayan bireyler de toplumda görülmeliydi.
Ha yok bu genetik bir şey değil dersen o zaman da manevi olarak ikilik çıkarır. Kutsal kitaplardaki tanrı inancına ters düşer.
Bir kısmında X olmayan topluma da kutsal kitap indirip hepsini bundan mükellef tutman pek adilane olmaz zaten.
İnanmayan insanlar genelde Ademin çocuklarını ensestlikle suçlarlar.
Haklı da olabilirler.
Sanırım buna çözüm bulma arayışındasın.
Buna gerek yok. Belki de Allah ademin çocuklarına eş yaratmıştır.
Allah inancında ol demesi yeterli değil mi?
Hz İsa yı babasız yaratmadı mı?
Günümüzde Kuranda ensestlik yasaktır.
Namus ve aile kavramına terstir.
Ayrıca mongol çocuklara sebebiyet verebilir.
Ama namus, aile gibi kavramların daha oluşmadığı ilk zamanlarda Allah bunu insanların türemesi için başta münasip görmüş olabilir.
Klasik Havvanın ikiz doğurması ve farklı ikizlerin birbiri ile evlenme tezi.
Bence bunlar yerine Kuranın sosyolojik mesaj ve uyarılarına kafa yorsak daha olumlu olur kanısındayım.
İnanırsın veya inanmazsın kalpleri çevirecek olan Allah.
Evde kalın dostlar.
İyi geceler herkese.