Evrim ve İslam'a farklı açıdan yaklaşım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne güzel sen algına çoğunluk ile destek ararsın lakin bana Allah yeter.
Kimsenin çoğunluk ile destek aradığı falan yok. Sana Allah yeter olsun, konuyu daha da uzatmanın bir anlamı yok.

Kimsenin çoğunluk ile destek aradığı falan yok. Sana Allah yeter olsun, konuyu daha da uzatmanın bir anlamı yok.
Konuyu uzatmak? Ortada karşılıklı anlaşılabilir bir konu olmasına sebep olmayanlar utanmalı lakin onlar suçlamaktan haz alıyor. Ne yazık! Ne yazık ki birileri taraf olduklarından sebep el üstünde tutuluyor. Hangi taraf oldukları çok da mühim değil. Birileri, iddiasının peşinde ki pek azı gerçeğin peşinde. Kabul ettirdiğiniz çokluğun sefasını sürmeniz temennisi ile gerçek, hele ki bu vakitte azınlıktadır.

İlginç bir yaklaşım olmuş. "Adem var ama bir de ademler var" görüşü. Bu görüş Kuran'da falan yazmaz, evrim yasasına binaen akraba evliliği hususunun üstünü örtmek için ortaya atılan bir sav. Söylediğiniz şeyler dediğim gibi ilginç. Ancak geçerli olduğuna dair somut bir delil yok. Sizin de dediğiniz gibi şu an için varsayımdan öteye gidemez.

Konuyu uzatmak? Ortada karşılıklı anlaşılabilir bir konu olmasına sebep olmayanlar utanmalı lakin onlar suçlamaktan haz alıyor. Ne yazık! Ne yazık ki birileri taraf olduklarından sebep el üstünde tutuluyor. Hangi taraf oldukları çok da mühim değil. Birileri, iddiasının peşinde ki pek azı gerçeğin peşinde. Kabul ettirdiğiniz çokluğun sefasını sürmeniz temennisi ile gerçek, hele ki bu vakitte azınlıktadır.
Peki sizin düşüncelerinize göre, inandığınız şeylerin koca bir efsane olduğunu düşünebilir miyiz? Bu soruyu şundan kaynaklı sormak istiyorum. Bir zamanlar Yunan Mitolojisi her ne kadar toplum içerisinde geçerli olup belli bir süre sonra yıkıldıysa, bu tarz bir düşünce de ileride yıkılabilir mi?

Utanması gereken biri varsa o da sensin göz göre yalan söyleyen sensin ben değil.

Birileri, iddiasının peşinde ki pek azı gerçeğin peşinde. Kabul ettirdiğin çokluğun sefasını sürmeniz temennisi ile gerçek, hele ki bu vakitte azınlıktadır.
Gerçeği arayanlar bizleriz, senin gibi şekilden şekile girmiyoruz, gerçek neyse onu diyoruz.

Kabul ettirdiğin çokluğun sefasını sürmeniz temennisi ile gerçek, hele ki bu vakitte azınlıktadır.
Bizim yolumuz bilimdir, sayı olarak bizden fazla olmanız sizin görüşünüzün gerçek olduğunu göstermez. Gerçekler sabittir, değişmez. Gerçeği arayanlara inanın. Bulduklarını iddia edenlerden çekinin. Bilim karşısında yenildiniz, yenilmeye de devam edeceksiniz.

Peki sizin düşüncelerinize göre, inandığınız şeylerin koca bir efsane olduğunu düşünebilir miyiz? Bu soruyu şundan kaynaklı sormak istiyorum. Bir zamanlar Yunan Mitolojisi her ne kadar toplum içerisinde geçerli olup belli bir süre sonra yıkıldıysa, bu tarz bir düşünce de ileride yıkılabilir mi?
Ben ne vakit efsanelerden dem vurdum ki benim düşüncelerimi efsane olarak nitelendireceksiniz? Yobaz, bildiğini kendinden ötürü bilen ve doğrusu da kendinden ötürü olandır.

Bizim yolumuz bilimdir,
Senin yolun bilimdir. Peki, bilimsel olarak bana iyi ve kötü ayrımını açıkla bir zahmet. Elma ile armutu niye karıştırıyorsunuz?

Elma ile armutu niye karıştırıyorsunuz?
Bunu diyene bakın hele, elma ile armutta bu kadarını biliyorsun ne diye çıkıp evrimi kitabına uyarlıyorsun o zaman hiç mi bunu yazarken ben ne yazdım falan demiyorsun. Zaman kaybından başka bir şey değilsin.

Tamamen senin tezin üzerinden yazıyorum. X ile ilgili; ister irade de ister tanrı ruhu de ne dersen de.
Evet Adem ve Havva eş oldular ve çocukları oldu, sonuç olarak kendilerindeki x i bir alt soylarına aktardılar.
Bunun yanında evrimle x e sahip olmayan insanlar da oluştu.
(Ben evrime inanmıyorum, belirteyim.)
Adem bunların babası değil ama nebisi olabilir bu kısım çok önemli değil zaten.
Asıl karşı çıktığım nokta şurası ki daha sonra x taşıyanlarla x taşımayanların çiftleşmesinden x taşıyan insanlığın yani bizlerin oluştuğunu ileri sürmen.
Bu imkansız, çünkü x taşımayan bireyler de oluşmalıydı. Genetik açıdan bu böyle.
Kahverengi göz baskındır. Mesela ben kahverengi gözlüyüm, eşim de öyle. Ama kızım mavi gözlü. Çekinik genler eninde sonunda ortaya çıkar. X baskın bile olsa X i olmayan bireyler de toplumda görülmeliydi.
Ha yok bu genetik bir şey değil dersen o zaman da manevi olarak ikilik çıkarır. Kutsal kitaplardaki tanrı inancına ters düşer.
Bir kısmında X olmayan topluma da kutsal kitap indirip hepsini bundan mükellef tutman pek adilane olmaz zaten.

İnanmayan insanlar genelde Ademin çocuklarını ensestlikle suçlarlar.
Haklı da olabilirler.
Sanırım buna çözüm bulma arayışındasın.
Buna gerek yok. Belki de Allah ademin çocuklarına eş yaratmıştır.
Allah inancında ol demesi yeterli değil mi?
Hz İsa yı babasız yaratmadı mı?
Günümüzde Kuranda ensestlik yasaktır.
Namus ve aile kavramına terstir.
Ayrıca mongol çocuklara sebebiyet verebilir.
Ama namus, aile gibi kavramların daha oluşmadığı ilk zamanlarda Allah bunu insanların türemesi için başta münasip görmüş olabilir.
Klasik Havvanın ikiz doğurması ve farklı ikizlerin birbiri ile evlenme tezi.
Bence bunlar yerine Kuranın sosyolojik mesaj ve uyarılarına kafa yorsak daha olumlu olur kanısındayım.

İnanırsın veya inanmazsın kalpleri çevirecek olan Allah.
Evde kalın dostlar.
İyi geceler herkese.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı