Evrim'in tanımı

Makaleler
7
Selamlar, uzun bir süredir evrimi araştırmaya çalışıyorum, şimdi ise kendi bilgimi denemek için kendimce evrim'in tanımını yapmaya çalıştım. Yanlış mı, doğru mu söyler misiniz?

Evrim: Bir neslin çeşitli mutasyonlar geçirerek bazı değişimlere uğramasıdır.

Evrim ilgini çekiyorsa şu videoya bakmanı öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani şöyle diyelim evrim var ama ortak ata muhabbeti girince darvinist görüş ve biyolojik evrim olarak bence ikiye ayrılır.
Bence dedim çünkü evrimi kabul eden var etmeyen var.
Darwin'in görüşüne girmesi için teorisini incelemek gerek. Evrim bir doğa yasasıdır, herhangi birinin onu kabul edip etmemesi gerçek olduğunu değiştirmez.

Yani şöyle diyelim evrim var ama ortak ata muhabbeti girince darvinist görüş ve biyolojik evrim olarak bence ikiye ayrılır.

Olmaz öyle saçma şey. Evrim bilim çevrelerince kabul görmüş bilimsel olarak kabul görmüş, içinde onlarca kanun barındıran bir teoridir. Kabul edip etmemek size bize düşmez.

Ve dediğiniz şey yanlış. Bilim çevrelerinin hepsi sizin “ortak ata muhabbeti” dediğiniz şeyi kabul ediyor. Bunun bir tartışması yok. Evrim ikiye ayrılmaz Darwin’in o zaman bulduğu bulgular bugün bile genel hatlarıyla kabul görmektedir.
Selamlar, uzun bir süredir evrimi araştırmaya çalışıyorum, şimdi ise kendi bilgimi denemek için kendimce Evrim'in tanımını yapmaya çalıştım. Yanlış mı, doğru mu söyler misiniz?

Evrim: Bir neslin çeşitli mutasyonlar geçirerek bazı değişimlere uğramasıdır.

Tanımınız gayet doğru. Bu konuda araştırma yapması gereken bu ülkeden insanlara kesinlikle ihtiyacımız var doğru bir yoldasınız umarım kendinizi daha geliştirirsiniz efendim.

Evrim bilim çevrelerince kabul görmüş bilimsel olarak kabul görmüş.

Yani birisi kabul etti diye bize neden düşmesin ki? Birisi dedim ama bakın yillar once mıt olsun berkeley olsun yale olsun buradan birçok profesör çıkıp kabul etmediklerini belirtti ama öyle kuru kuru değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı