Excalibur 200Hz monitör ghosting yapıyor

codris

Decapat
Daha fazla  
Monitör
Excalibur 200hz 23.8"
Arkadaşlar bu monitörle alakalı forumdaki çoğu konuyu okudum neredeyse herkes iade tavsiye ediyor. Bu monitör bana hediye geldi ve iade süresi geçmiş. Monitörde açıkça ghosting sorunu var. Nasıl çözebileceğim ya da azaltabileceğim hakkında bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu monitörle alakalı forumdaki çoğu konuyu okudum neredeyse herkes iade tavsiye ediyor. Bu monitör bana hediye geldi ve iade süresi geçmiş. Monitörde açıkça ghosting sorunu var. Nasıl çözebileceğim ya da azaltabileceğim hakkında bilgi verebilir misiniz?
Azaltamazsın diye biliyorum zaten casper excalibur monitörleri tam bir ghosting canavarı.

Panel aşırı dandik olduğu için yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok. Yenileme hızını 144Hz gibi daha düşük değerlere almayı deneyebilirsiniz, işe yarayabilir.

En mantıklı seçenek 2.el olarak satıp IPS bir monitör almak.

144 Hz veya 165 VA panel fiyatına 200 Hz alıyorsun sonra ghosting diye forumlara geliyorsun. Ya arkadaşların dediği gibi 144 Hz kullanın ama insan 200 Hz kullanamayacağı monitöre neden para versin? Neyse. Başkasına satın diyeceğim alana yazık. Belki tepkime süresi gibi veya MPRT gibi ayarı falan vardır onu da dene.

Casper Excalibur.png

144 Hz veya 165 VA panel fiyatına 200 Hz alıyorsun sonra ghosting diye forumlara geliyorsun. Ya arkadaşların dediği gibi 144 Hz kullanın ama insan 200 Hz kullanamayacağı monitöre neden para versin? Neyse. Başkasına satın diyeceğim alana yazık. Belki tepkime süresi gibi veya MPRT gibi ayarı falan vardır onu da dene.

Eki Görüntüle 1919819

Forumda ilk defa konu açıyorum yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Casper gibi bir markanın monitörü bu kadar ayarsız yollaması kadar saçma bir şey yok. Aslında panel o kadar da kalitesiz değil. Tabii muhtemelen kişiden kişiye değişir ama override, kontrast, renk sıcaklığı ayarlarıyla beraber UFO testinde gerçekten çok az ghosting var şu an (sadece en üsttekinde onun dışında alttakilerde gözle fark edilmeyecek kadar az var) yardım eden herkese teşekkürler!

Forumda ilk defa konu açıyorum yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Casper gibi bir markanın monitörü bu kadar ayarsız yollaması kadar saçma bir şey yok. Aslında panel o kadar da kalitesiz değil. Tabii muhtemelen kişiden kişiye değişir ama override, kontrast, renk sıcaklığı ayarlarıyla beraber UFO testinde gerçekten çok az ghosting var şu an (sadece en üsttekinde onun dışında alttakilerde gözle fark edilmeyecek kadar az var) yardım eden herkese teşekkürler!

VA panellerin bu fiyatlarda geneli öyle dediğiniz gibi ayarsız oluyor maalesef Casper'a özel durum değil, rica ederim ne demek. Casper'ın gözümü korkutan olayı hani 144 Hz VA paneller zaten ayarsızlar ghosting yapıyorlar bir de bu 144 Hz paneli 200 Hz değerine bir şekil ulaştırmışlar ve satıyorlar. O kadar ucuza 200 hz verebilmelerinde var bir bit yeniği ama umarım ürününüz sağlam durur.

Casper'ın o monitörde en sevmediğim diğer kısmı da malzeme kalitesi ve ayağı. Neyse sorunu çözdüyseniz sıkıntı yok. Muhtemelen tepki süresi ayarı çözdü durumu VA panellerin çoğunda bu durumda işe yarayan blurr azaltıcı teknolojiler mevcut. İade etmeden önce denemek gerekiyor bu konuda size yardımcı olduysam ne mutlu.

İlk beğeninde benden olsun. 😀

Son düzenleme:

Ayarları paylaşma şansın var mı? Bir de G-Sync kullanıyor musun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı