Excalibur 27" 200Hz monitorde ghosting oluyor

blue12634

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Casper Excalibur E27FHD-G 27" 200Hz 1Ms
Merhaba, 2 gün önce Excalibur'un 200 Hz 1 Ms'lik 27" Curved monitörünü satın aldım. Alır almaz ölü piksel ve ghosting testini yaptım hiçbir sorun çıkmadı. Fakat bugün tekrardan bakayım dedim ve maalesef bu görüntüler ile karşılaştım. Sizce bu orandaki ghosting gözü ne kadar rahatsız edebilir?

Dosya Ekleri

• ghosting.png
    ghosting.png
    202,8 KB · Görüntüleme: 104
Merhaba, 2 gün önce Excalibur'un 200 Hz 1 Ms'lik 27" Curved monitörünü satın aldım. Alır almaz ölü piksel ve ghosting testini yaptım hiçbir sorun çıkmadı. Fakat bugün tekrardan bakayım dedim ve maalesef bu görüntüler ile karşılaştım. Sizce bu orandaki ghosting gözü ne kadar rahatsız edebilir?

Keşke almadan sorsaydınız ghosting canavarıdır o monitör verdiğiniz paraya yazık. Uzun süreli kullanımda gözü çok yorar.

Tavsiyem monitörü iade etmeniz yönünde olur.

Keşke almadan sorsaydınız ghosting canavarıdır o monitör verdiğiniz paraya yazık. Uzun süreli kullanımda gözü çok yorar.

Tavsiyem monitörü iade etmeniz yönünde olur.

Ürünü iade ettim.

Peki bu monitör nasıl?

Ekran kartım NVIDIA 3050 olduğu için FreeSync ile bir sorun yaşar mıyım?

NVIDIA ekran kartları genellikle G-Sync teknolojisini kullandığı için sordum.

Ürünü iade ettim.

Peki bu monitör nasıl?

Ekran kartım NVIDIA 3050 olduğu için FreeSync ile bir sorun yaşar mıyım?

NVIDIA ekran kartları genellikle G-Sync teknolojisini kullandığı için sordum.

Güzel ama pahalı. Onun yerine bunu tercih edin.

FreeSync ile sorun yaşamazsın. AMD kullananlarda Adaptive Sync ile sorun yaşamaz. Komplike uyum olduğu için NVIDIA Denetim Masası üzerinden GPU yardımı ile G-Sync açıyorsun.

.......

Güzel ama pahalı. Onun yerine bunu tercih edin.

FreeSync ile sorun yaşamazsın. AMD kullananlarda Adaptive Sync ile sorun yaşamaz. Komplike uyum olduğu için NVIDIA Denetim Masası üzerinden GPU yardımı ile G-Sync açıyorsun.

Sizin önerdiğiniz fiyat olarak MSI göre daha pahalı. Tam olarak neden Gigabyte önerdiğinizi açıklayabilir misiniz? MSI bildiğim ve kullandığım bir marka. Gigabyte markasını çok bilmiyorum.

Hemen hemen iade ettiğiniz yani önceden elinizdeki ürüne benzer fiyat etiketine sahip çoğu VA'da durum böyle bir de 200 Hz olunca biraz daha fazla olabiliyor olabilir belki. Gözünüze en çok siyahların kaymasını (black smearing) görür bu tip panellerde dikkat etmeyen biri normal bile sanabiliyor. Bu sorunu kökten çözmek için ya bütçe yükseltip hızlı bir VA almak gerekiyor ya da direkt VA panelleri elemeniz gerekiyor. Yani bunu iade edip başka bir VA almamakla iyi yapmışsınız gördüğüm kadarıyla.

Hemen hemen iade ettiğiniz yani önceden elinizdeki ürüne benzer fiyat etiketine sahip çoğu VA'da durum böyle bir de 200 Hz olunca biraz daha fazla olabiliyor olabilir belki. Gözünüze en çok siyahların kaymasını (Black smearing) görür bu tip panellerde dikkat etmeyen biri normal bile sanabiliyor. Bu sorunu kökten çözmek için ya bütçe yükseltip hızlı bir VA almak gerekiyor ya da direkt VA panelleri elemeniz gerekiyor. Yani bunu iade edip başka bir VA almamakla iyi yapmışsınız gördüğüm kadarıyla.

Monitöre ihtiyacım vardı. Arkadaşımın evinde Excalibur 23" kullandığını gördüm. Biraz kullandıktan sonra hoşuma gitti ve çok araştırma yapmadan sipariş ettim. Şimdi IPS panele sahip ve bilinen markalara bakıyorum.

Sizin önerdiğiniz fiyat olarak MSI göre daha pahalı. Tam olarak neden Gigabyte önerdiğinizi açıklayabilir misiniz? MSI bildiğim ve kullandığım bir marka. Gigabyte markasını çok bilmiyorum.

Aradaki fiyat farkı minimum düzeyde. Etkileneceğinizi sanmıyorum.
Çünkü Gigabyte daha iyi bir model. Çok basitçe, 400CD parlaklık ve %130 sRGB renk uzayına sahip. MSI'da yükseklik ayarı bile yok ama Gigabyte'de var.

Monitöre ihtiyacım vardı. Arkadaşımın evinde Excalibur 23" kullandığını gördüm. Biraz kullandıktan sonra hoşuma gitti ve çok araştırma yapmadan sipariş ettim. Şimdi IPS panele sahip ve bilinen markalara bakıyorum.

İkisi farklı panel teknolojileri bana bunları karşılaştırmak ekran kartı ile işlemciyi karşılaştırmak kadar saçma geliyor. Tabii IPS panel iyidir ama her panel tipine saygım var zira ne kadar gömülen bir model olsa da o monitörün sahip olduğu panele benzer paneldeki ghosting performansı hemen hemen o bütçe için konuşuyorum çoğu VA panelde var. Casper'ın ben ayrıyeten ergono misini beğenmiyorum bir de o var yani sağlam bir model olduğunu düşünmüyorum yoksa klasik bir VA panel. Klasik gölgelenme ve smearing var her kullanıcı bunları umursamayabilir (arkadaşın gibi) kimi de çok fazla takılır ghosting bombası diye gezer. Takılan biri için IPS çok iyi bir alternatiftir yoksa OLED almak zorunda kalacaktık. TN panelleri saymazsak.

Aradaki fiyat farkı minimum düzeyde. Etkileneceğinizi sanmıyorum.
Çünkü Gigabyte daha iyi bir model. Çok basitçe, 400CD parlaklık ve %130 sRGB renk uzayına sahip. MSI'da yükseklik ayarı bile yok ama Gigabyte'de var.

Evet dediğiniz gibi Gigabyte daha avantajlı gözüküyor. ChatGPT ile karşılaştırınca daha iyi fark ettim.

Karşılaştırma sonuçları şu şekildedir:

1. HDR: Gigabyte monitör, HDR özelliği sunar, bu da daha canlı renkler ve daha iyi kontrast sağlar. MSI monitöründe HDR yok.
  2. Parlaklık: Gigabyte monitör, MSI monitörüne göre daha yüksek bir parlaklık seviyesine sahiptir, bu da daha parlak ve dikkat çekici bir görüntü sunabilir.
  3. Bağlantılar: Gigabyte monitör, daha fazla bağlantı seçeneği sunar. DisplayPort 1.2 ve HDMI 2.0 gibi daha yeni bağlantı noktaları bulunur. Ayrıca, USB 3.2 portları da mevcuttur.
  4. Panel Türü: Gigabyte monitör, Super Speed (SS) IPS paneline sahiptir, bu da daha hızlı tepki süreleri sunabilir.
  5. Kontrast Oranı: MSI monitörü, Gigabyte monitöründen daha yüksek bir kontrast oranına sahiptir. Ancak bu fark genellikle gözle fark edilmez.
Hafta içi Gigabyte markasını yakından incelyeceğım ve biraz daha bilgi alacağım eğer hoşuma giderse Gigabyte alabilirim.

İkisi farklı panel teknolojileri bana bunları karşılaştırmak ekran kartı ile işlemciyi karşılaştırmak kadar saçma geliyor. Tabii IPS panel iyidir ama her panel tipine saygım var zira ne kadar gömülen bir model olsa da o monitörün sahip olduğu panele benzer paneldeki ghosting performansı hemen hemen o bütçe için konuşuyorum çoğu VA panelde var. Casper'ın ben ayrıyeten ergono misini beğenmiyorum bir de o var yani sağlam bir model olduğunu düşünmüyorum yoksa klasik bir VA panel. Klasik gölgelenme ve smearing var her kullanıcı bunları umursamayabilir (arkadaşın gibi) kimi de çok fazla takılır ghosting bombası diye gezer. Takılan biri için IPS çok iyi bir alternatiftir yoksa OLED almak zorunda kalacaktık. TN panelleri saymazsak.

Dediklerinize katılıyorum. Gerçekten de Casper markasından uzak durmak gerek. Ghosting olayı da rahatsız edici bir durum. Uzun süreli PC başında oturduğum için göz sağlığımı olumsuz yönde etkileyebilirdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı