Excalibur G770 Default boot device missing or boot failed hatası

emirhanturkmen

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
HDD: TOSHIBA HDWL110 1TB, SSD: SATAFIRM S11 240GB
Merhaba, oyun oynarken mavi ekran yedim bilgisayar tekrar açıldığında "default boot device missing or boot failed" hatası aldım. Lenovo bilgisayarlarda BIOS boot ayarlarından sorunun çözüldüğünü gördüm ancak benim boot ayarlarım farklı (görsel 1). Boot type order ayarını değiştirdim ancak sonuç alamadım. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

IMG_20231129_021931.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
PXE kapalı ve Secure Boot açık olduğu halde hata alıyorsan BIOS ayarlarını sıfırlamayı dene. Olmazsa Secure Boot açıkken formatı tekrar at.
Yardımın için teşekkür ederim. Sanırım format çözüm olacak bilgisayarı ilk aldığımda Windows 10 kurmak için bir flash bellek hazırlamıştım technopath rehberiyle ancak bu 2021'den kalma bu flash bellek ile nasıl format atabilirim, güncel olmadığı için sorun çıkarır mı?

@emirhanturkmen yeni Windows indirip tekrardan USB bellek hazırla.

Yardımın için teşekkür ederim. Sanırım format çözüm olacak bilgisayarı ilk aldığımda Windows 10 kurmak için bir flash bellek hazırlamıştım technopath rehberiyle ancak bu 2021'den kalma bu flash bellek ile nasıl format atabilirim, güncel olmadığı için sorun çıkarır mı?
Belki diskiniz de arıza yapmış olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@emirhanturkmen yeni Windows indirip tekrardan USB bellek hazırla.

Belki diskinizde arıza yapmış olabilir.

Bende ondan şüphelenmeye başladım. Format atmak için SSD'yi seçmeye çalıştığımda "yeni bölüm oluşturulamadı hata: 0xa1b335b0" hatası aldım. HDD'yi söküp tekrar denedim olmadı sonra SSD'yi konsoldan temizleyip denedim ancak yine sonuç alamadım.

@SunSet hocam tahmin ettiğimiz gibi SSD arızalı çıktı. Şimdiki sorum: HDD'de önemli doayalarım var Windows 10 kurulumu için boş yerde var Windows'u HDD'ye kursam önemli dosyalarımı aldıktan sonra tekrar biçimlendirmeli temiz kurulum yapsam sorun olur mu?

Son düzenleme:
UEFI seçeneğini Legacy yapman yeterli onuda boot ekranından yapman lazım yanlış değilsem.

Bende ondan şüphelenmeye başladım. Format atmak için SSD'yi seçmeye çalıştığımda "yeni bölüm oluşturulamadı hata: 0xa1b335b0" hatası aldım. HDD'yi söküp tekrar denedim olmadı sonra SSD'yi konsoldan temizleyip denedim ancak yine sonuç alamadım.

@SunSet hocam tahmin ettiğimiz gibi SSD arızalı çıktı. Şimdiki sorum: HDD'de önemli doayalarım var Windows 10 kurulumu için boş yerde var Windows'u HDD'ye kursam önemli dosyalarımı aldıktan sonra tekrar biçimlendirmeli temiz kurulum yapsam sorun olur mu?
Hayır bozuk olduğunu sanmıyorum sadece dediğimi yapman lazım gibi ama çok geç sanırsam.

UEFI seçeneğini Legacy yapman yeterli onuda boot ekranından yapman lazım yanlış değilsem.

Hayır bozuk olduğunu sanmıyorum sadece dediğimi yapman lazım gibi ama çok geç sanırsam.
Merhaba konuyu okuyup cevap verdiğin için teşekkür ederim. SSD'yi bilgisayardan çıkartıp HDD'ye kurulum yaptım, o zamandan beri bu şekilde kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı