Excalibur G770 Fan Sesi Fazla

sdfser

Picopat
Katılım
2 Ağustos 2022
Mesajlar
492
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
3 gün önce MediaMarkt'tan Casper Excalibur G770 aldım. 11400H, GTX 1650, 500 GB SSD bilgisayar iyi ancak oyundayken filan fanlar 5500 RPM'e hatta daha fazlaya çıkıyor. Turbo mod filan kapalıyken GPU az kullanan oyunlarda 4200-4500 RPM ve ses oyunun sesi açıkken bile duyuluyor özellikle ETS 2'de. Bence bu çok fazla ve Casper için 3. yazılımlarda fan ayarı filan yok. Control Center'da da yok. Teknik servise mi vermeliyim, yoksa alternatif bir çözüm var mı?
 
Soğutması yetersiz olan, alınmayacak bir laptop arkadaşın dediği gibi iade edebilirsiniz ısındığı için yüksek RPM de çalışıyordur.
 
Fan sesi ve bahsettiğin fan hızları bu tür giriş-orta seviye oyuncu dizüstü bilgisayarlarında normal bir durumdur. Özel soğutma sistemi ve tasarımı bulunmayan cihazlar bu şekilde kendini soğutur veya soğutmaya çalışır. Masaüstü sessizliği beklenmemelidir.

Şöyle bir öneride bulunabilirim: Oyunlarda bilgisayarın arka köşelerine kitap, kalın silgi benzeri şeyler koyarak bilgisayarın alt taraftan daha rahat hava almasını sağlabilir ve haliyle düşük sıcaklıklar, daha az fan sesi elde edebilirsin. Ayrıca Excalibur bilgisayarlarına mutlaka undervolt işlemi uygulanmalıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı