Çözüldü Excalibur G770 Intel Core i5 9300H undervolt yapılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erdemsel

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bende Intel Core i5 9300H işlemci var ve internette öylesine gezinirken undervolt diye bir şey gördüm laptop performansını arttırıp sıcaklık düşürüyormuş diyor ve çoğu kişi öneriyormuş bu undervoltu. Bana undervoltun ne işe yaradığını anlatacak birisi varsa mutlu olurum bir de undervolt u önerir misiniz, bilgisayarın işlemci ömrünü kısaltır mı, laptop garantisi biter mi böyle çok fazla sorum var yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@erdemsel
FIVR sekmesine girin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -110 yapın. Sonrasında IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

Şimdi CPU Core'u seçin. Ardından hemen altındaki kutuyu tikleyin. Sonrasında onun da altında Offset Voltage'i göreceksiniz. CPU Core için Offset Voltage'i -110 yapın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı da benzer şekilde -80 Offset Voltage ayarlayın. IccMax değerini maksimuma çıkartın. Apply'a basmayı unutmayın.

System Agent'in sadece IccMax değerini Maksimuma çıkartın. Apply'a basın.

FIVR sekmesinde tablonun hemen altındaki kutuyu tikleyin.

TPL sekmesinde PL1'İ 90 olarak ayarlayın. Clamp tikini kaldırın. Apply'a basın.
PL2'yi 120 olarak ayarlayın. Apply'a basın.

Power Limit 4'te sağdaki kutuya 0 değerini girin. Apply'a basın.

Şimdilik bu kadar bunları yapın. Devam edeceğiz. Bu arada laptopunuzun marka modeli nedir?
tamam şimdi yine ts bench testi yapmalı mıyım

acil bişi demek istiyorum bilgisayarı kapatıp açtığımda fıvr ayarları sıfırlanıyor apply basıyorum ama yine oluyor ve masaüstü 80 derece şu an nedense

yeni bişey fark ettim youtube dan baktım şu ayarın açık olması gerekiyomuş undervolt için doğru mu? Eki Görüntüle 1141377
Ayarlarınızı yapın. Ardından FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.

O kutunun tikli olmasına gerek yok.

Masaüstü 80 derece demişsiniz. ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesinin ekran görüntülerini atar mısınız?
@erengore Hocam bu TS Bench'in mantığı nedir peki? Bu yazılan puan değil sanırım çünkü ne kadar düşük çıkarsa onu kayıt ediyor.
TS Bench skoru ne kadar düşükse o kadar iyidir sistem. Eğer ki TS Bench esnasında işlemci hatalar yaparsa da en üstte "xyz Errors" yazar.

Ayarlarınızı yapın. Ardından FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın.

O kutunun tikli olmasına gerek yok.

Masaüstü 80 derece demişsiniz. ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesinin ekran görüntülerini atar mısınız?

TS Bench skoru ne kadar düşükse o kadar iyidir sistem. Eğer ki TS Bench esnasında işlemci hatalar yaparsa da en üstte "xyz Errors" yazar.
bilgisayarımı ilk açtığımda 80 dereceye çıktı herhalde başlatma uygulamalarından dolayı şimdi 50-65 derece arası sıkıntı yok şu an,
yani şimdi bitti mi hazır mı

bilgisayarımı ilk açtığımda 80 dereceye çıktı herhalde başlatma uygulamalarından dolayı şimdi 50-65 derece arası sıkıntı yok şu an,
yani şimdi bitti mi hazır mı
Ekran görüntülerini atarsanız daha emin olabilirim.

Ekran görüntülerini atarsanız daha emin olabilirim.
1629281464451.png

1629281498733.png

1629281528789.png

1629281540318.png

1629281558179.png

1629281573097.png

1629281600134.png

tamamdır

FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşesindeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Yoksa ayarlar kalıcı olmayacak.

ThrottleStop Ana Ekranından Turn On butonuna tıklayın. Ardından Save'e basın.

Sistem başlangıcında ThrottleStop'u çalıştırmanız ayarları otomatik uygulayacak.

FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşesindeki 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Yoksa ayarlar kalıcı olmayacak.

ThrottleStop Ana Ekranından Turn On butonuna tıklayın. Ardından Save'e basın.

Sistem başlangıcında ThrottleStop'u çalıştırmanız ayarları otomatik uygulayacak.
ok peki şimdi tamam mı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı