Çözüldü Excalibur G770 laptop Windows 10'da kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

knaqUantom

Picopat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
1TB
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
İ7 10TH GEN
Geçenlerde yaklaşık 9-10 ay önce Excalibur G770 aldım. Windows 10 yükledim Rufus flash ile mükemmel bir bilgisayardı. Kasma nedir bilmezdim o derece. Sonra dedim W11 geçeyim zamana ayak uydurayım. Demez olaydım. Bilgisayar da 4 5 kat FPS düşüşü yaşamaya başladım. Bende size yazdım. Cevap olarak ise tekrar Windows 10 geçin dediniz (bütün sürümler Home) ve tekrar Windows 10 Home geçtim. Bilgisayardaki kasma daha da artmış gibi hissediyorum. Mis gibi blgisayar çöpe döndü. Paralı oyunum yok ama Fortnite'de 40-50 Roblox 30-60 Rocket League 60 FPS alıyorum. Artık çılıdracağım güzelim bilgisayarım çöpe dönüştü.
Şu an Windows 10 Home.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Turbo fan modunda bilgisayar daha çok frekans kısıyor haberin olsun. Evet temiz bir USB bellek ile Windows Media Creation Tool kullanarak yeni bir kurulum yap bakalım yine devam edecek mi?

Yaptım şu an oyunlar yükleniyor tek oynayabildiğim Roblox şimdilik. Ama 60 FPS Max zaten alıyorum diğer oyunlar yüklenince de yazarım.

Geçenlerde yaklaşık 9-10 ay önce Excalibur G770 aldım. Windows 10 yükledim Rufus flash ile mükemmel bir bilgisayardı. Kasma nedir bilmezdim o derece. Sonra dedim W11 geçeyim zamana ayak uydurayım. Demez olaydım. Bilgisayar da 4 5 kat FPS düşüşü yaşamaya başladım. Bende size yazdım. Cevap olarak ise tekrar Windows 10 geçin dediniz (bütün sürümler Home) ve tekrar Windows 10 Home geçtim. Bilgisayardaki kasma daha da artmış gibi hissediyorum. Mis gibi blgisayar çöpe döndü. Paralı oyunum yok ama Fortnite'de 40-50 Roblox 30-60 Rocket League 60 FPS alıyorum. Artık çılıdracağım güzelim bilgisayarım çöpe dönüştü.
Şu an Windows 10 Home.
Arkadaşlar sorun temiz yükleme ile çözüldü. Herkese çok teşekkür ederim.
Sürücü güncellemsi BIOS güncellemelerini yaptın varsaydım ama yapmadıysan onlardan dolayıda bu sorun olmuş olabilir
Driver lardan hepsini indirdim intel geforce ve normal. Ama bios güncellemesine bakarım.

Temiz bir kurulum ile tekrardan Windows 10 kurabilir misin? Diğer bir ihtimal de ısınma sorunu.

Temiz derken flash ile mi yoksa 0 lama mı? Isınma yok hatta FN 1 yapıyorum Max 60 70 oluyor.

Win 11 den win10 a geçişste çok sıkıntı olduğunu duydum.
Bu laptop ile alakalı olduğunu düşümüyorum.
Temiz kurulumun çözemiyceği derk yoktur!

Şu anda aktif olarak g770 i5 1650 16 gb ram 2 tb ssd olanı kullanıyorum.
Neden pişmanlık ?
ssd im benden kaynaklı bozulmasına rahmen değiştirdiler.
Servis 1 saatte ilgileniyor.
Tamam tekrardan temiz kurulum yaparım. Ama flash mı yoksa sıfırlama mı.

Driver lardan hepsini indirdim intel geforce ve normal. Ama bios güncellemesine bakarım.

Temiz derken flash ile mi yoksa 0 lama mı? Isınma yok hatta FN 1 yapıyorum Max 60 70 oluyor.

Tamam tekrardan temiz kurulum yaparım. Ama flash mı yoksa sıfırlama mı.
Turbo fan modunda bilgisayar daha çok frekans kısıyor haberin olsun. Evet temiz bir USB bellek ile Windows Media Creation Tool kullanarak yeni bir kurulum yap bakalım yine devam edecek mi.

Turbo fan modunda bilgisayar daha çok frekans kısıyor haberin olsun. Evet temiz bir USB bellek ile Windows Media Creation Tool kullanarak yeni bir kurulum yap bakalım yine devam edecek mi?

Yaptım şu an oyunlar yükleniyor tek oynayabildiğim Roblox şimdilik. Ama 60 FPS Max zaten alıyorum diğer oyunlar yüklenince de yazarım.

Şu an Windows 10 Home.
Arkadaşlar sorun temiz yükleme ile çözüldü. Herkese çok teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı