Çözüldü Excalibur G770 laptopa SSD nereden takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kompanzasyontuk

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650
İ5-12450
Ram 16gb
Ssd 1tb
Laptopumdaki 512 GB SSD yetmiyordu. Ben de bir tane daha aynisindan NVMe SSD aldım. Slotlarini Excalibur sitesinden kontrol ettiğimde 12 nesil ise 2 NVMe 11 nesil ise 1NVMe 1 SATA olduğunu gördüm. En son açtığım konuda SATA mi olacak NVMe mi diye sorduğumda işlemcinin nesline göre alacaksın dediler. Bende siteden baktım (işlemci: i5-12450H) yani 12 nesil olduğunu anladım. Bugün SSD'im geldi açtığımda takacak yer 1 tane vardı. Geçen ay RAM alıp taktığımda slotları yan yanaydı ancak SSD öyle değildi. Yani başka yere baktığımda da göremedim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende de aynı cihaz var. Dün SSD taktım bende. Fotoğrafını atayım hemen. Siz yine de kendi laptopunuzun içinin fotoğrafını atarsanız daha iyi olabilir.

Hocam bu genel bakış. Yeşil ile işaretlediğim yer boş SSD yuvası.
WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.57_83ceaa98.jpg

Aldığım SSD'yi bu şekilde taktım ve laptopu kapattım.
WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.56_995ede87.jpg
Bende de aynı cihaz var. Dün SSD taktım bende. Fotoğrafını atayım hemen. Siz yine de kendi laptopunuzun içinin fotoğrafını atarsanız daha iyi olabilir.

WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.57_83ceaa98.jpg

WhatsApp Görsel 2024-12-27 saat 19.50.56_995ede87.jpg

Çözüm
@kompanzasyontuk M2 veya SATA slotların işlemcilerle hiç ilgisi yok.
Marka-Model tam koduna göre slotlar farklılık gösterebilir.
Tam kod aynı olmasına rağmen slotlarda farklılık var ise bu durum o firmanın sanki merdiven altı gibi ciddiyetsiz olduğunu gösterir.
Kapağı açtıktan sonra tek slot olduğunu gördü iseniz yapabileceğiniz 3 şey var.
1- Eskisini söküp yenisini takmak
2- SATA slot var ise SATA to M2 dönüştürücü almak veya
3- Yeni aldığınızı M2 yi iade etmek ve yerine SATA slot var ise 2,5 inch disk almak.

Eki Görüntüle 2382541
Eki Görüntüle 2382543

Fotoğraf atılmıyor boyut yüzünden ancak gösterdiğin yerde boşluk var

Eki Görüntüle 2382541
Eki Görüntüle 2382543
Nasi taktiğini söyler misin yada video falan varmıdır?

Yerine girerken sorunsuz girdide galiba vida lazım sabitlemek için bilgisayarcı ya gitsem bulabilirmiyim? Yoksa teknik servisten falanmi almam lazim
Hocam vida lazım tabi ki vidasız olmaz. Bilgisayarcıya gidin M2 vidası arıyorum diyin. En az 2 farklı boyutta vida alın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı