Excalibur G770 RAM 4+4 GB RAM olabilir mi?

yyaslan

Yoctopat
Daha fazla  
CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Merhaba hocam. Bugün başıma gelen bir olay üzerine araştırırken bu konular hakkında bilgili oldugunuzu düşünüp yazmak istedim. G770 8 GB RAM laptoplar içinde 4-4 çift mi yoksa 8 RAM tek mi takılı oluyor yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. @Yener K.

Bunu tam olarak bilmiyorum. CPU-Z ile görüntü varsa bakabilirim.

Bunu tam olarak bilmiyorum. CPU-Z ile görüntü varsa bakabilirim.

Şöyle ki hocam benim laptopum 8 GB RAM idi. Anakart arızasından dolayı tamire verdim adam bana yapıp geri verdiğinde içinde 4 GB RAM oldugunu gördüm ve neden böyle diye sordugumda( bana bilgi vermemişti) senin RAM'lerden bir tanesi arzıla çıktı onu söktüm dedi. Bende sonucta oyun bilgisayarı 4 + 4 GB'lik iki RAM takmazlar diye düşündüm (bu arada bilgisayarın garantisi yeni bitti ilk defa kasası dışarıda açılıyor) ondan araştırmak istedim acaba fabrika çıkışı böyle bir şey olabilir mi diye RAM markası da SK Hynix diye bir RAM şu an takılı olan ekte inceleyebilirsiniz.

30d4dd1a-1dcf-4ed8-9a10-174cf767487b.jpg

c0db5ccb-af7d-41b1-b347-2c4cb7b19443.jpg

@Yener K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olma ihtimali var. Bunu tam olarak bilmeden adamı suçlamak doğru olmaz. Kullanan bir arkadaş bulursak emin oluruz.

4+4 GB'lık RAM kombinasyonunu yanılmıyorsam HP'nin bazı AMD işlemcili daha giriş seviye oyuncu cihazlarında vardı, Dual channel performansından yararlanmak için. Intel bir cihazda çok da tercih edilecek bir durum değil, YouTube üzerinde Casper'ın Excalibur G770'de 16 GB'lık modelde bile tek modül 16 GB kullandığını gördüm. Günah almış olmayalım ama tipik bir bilgisayarcı vakası gibi duruyor.

Pazartesi ilk işim o olacak arızalı RAM'i istemek ayrıca 3 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı ekte Control Center SS i mevcut cizdiğim alandaki RAM markasının o olmadığına o kadar eminim ki ayrıca SSD markam da Kingston SATA idi o da Toshiba olmuş ne hikmetse ve adam bana diyor ki Toshiba daha iyi marka zaten.

sadas.jpg

Hatta ve hatta internette baska birisinin bilgisayarında 4 + 4 ayrı takılmış RAM örneği buldum ekte görebilirsiniz benim laptopumda böyle olmadıgına çok eminim.

WhatsApp Image 2022-07-22 at 22.01.00.jpeg

Toshiba TR 200 sorunlu bir model.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı