Excalibur G770 şarjı %95'e düşüyor

SimonFive

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5070TI 16gb - AMD RYZEN 5 7600X
32GB RAM- 2TB M2 SSD - Asus Prime B650M-R
İlk öncelikle merhaba, yaklaşık 5 ay önce Teknosa'dan Excalibur G770 gaming laptop almıştım. İlk aylar sadece Valorant oynuyordum. Daha sonra elime para geçti ve GTA 5 satın aldım. Fakat bilgisayar GTA 5'e ne zaman girsem sarjım %95 barajına düşüyor. Öğrendiğim kadarıyla bunun sorumlusu battery Boost denilen saçma bir şeymiş. Neyse eyvallah dedim geçtim fakat farklı bir şey daha fark etmiştim şarj %90 barajına geldiğinde adaptörden güç almayı kesiyor idi. Bu çok saçma gelmişti bana adaptör prizini çıkarıp tekrar taktım. Sorun 10 saniyeliğine çözüldü, 10 saniye sonra kendini tekrarladı. Bu sorun neden kaynaklanıyor? Bir çözüm yolu var mı?(anlamayanlar için %90 altına düşünce şarj olmayı kesiyor, şarjda olmuyor yani.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Batery boost denilen zırva tam olarak dediğinizi yapmıyor. Bu model şarjda oynanmasına rağmen pil seviyesi 1-2 saat içerisinde %50 civarına kadar iniyor. %50'den sonra artık inmiyor ve sabit kalıyor bu sebepten az da olsa performans düşüşü gerçekleşiyor. Sizin sorununuz biraz daha farklı bu zırva ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Şarjı bitme noktasına geldikten sonra otomatik şarj etmeye başlıyor mu?

Evet o konuda bir problem yaşamıyorum. Sadece GTA 5 ve Starfield gibi çok ciddi oyunlarda yaşıyorum.

Batery boost denilen zırva tam olarak dediğinizi yapmıyor. Bu model şarjda oynanmasına rağmen pil seviyesi 1-2 saat içerisinde %50 civarına kadar iniyor. %50'den sonra artık inmiyor ve sabit kalıyor bu sebepten az da olsa performans düşüşü gerçekleşiyor. Sizin sorununuz biraz daha farklı bu zırva ile ilgisi olduğunu sanmıyorum.
bir çözümü yokmudur hocam.
benim sorunumun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı