3 senedir Excalibur kullanan biri olarak söylemeliyim ki tavsiye etmiyorum. Ben bu laptopu 3 sene önce 2020 de 8500 ₺ ye aldım. Üniversitede 3 sene kullandım ev takdir edersiniz ki diğer arkadaşlarımın laptoplarıyla da haşır neşir oldum ve hatırı sayılır bir süre kullanma fırsatım oldu. Öncelikle Excalibur da bazı stabilizasyon sorunları mevcut. Laptopun kendi sürücüleri bazen hata veriyor. Mesela benim yaşadığım sorun ses, kamera ve mikrofonda oldu. Muhtemelen mikrofon ve kamerada benden kaynaklı fiziksel bir hasar mevcut fakat ses sürücüsü şahsımdan bağımsız bir şekilde düzgün çalışmamaya başladı ve evet tüm sürücülerim günceldi. Ben bu yazıyı yazdığım laptopuma bundan kaynaklı 2 kez format atmak zorunda kaldım. Bir de bu modellerin toucpadinde sıkıntı var, bende bizzat yaşadım. Ara sıra takılmalar mevcut. Bunun gibi listesini tutmadığım bir miktar daha sorun var ama soğutma sistemi başarılı çalışıyor diyebilirim. Buna istinaden laptop ara sıra kendi inisiyatifi ile
Turbo fan açıyor ve işlemci ile ekran kartı sıcaklığı 70 dereceleri görüyor. Evet yanlış anlamadın, masaüstünde öylece duruyorken. Birkaç bin ₺ daha fazla verip bir üst model işlemcili veya 144 Hz ekrana sahip modelini almadığım için pişmanım. Arkadaşımın 144 Hz ekrana sahip Lenovo laptopunu kullandım, tüm özellikleri aynı sadece ekran Hz i farklıydı. Laptopu 2 ay kadar kullanma fırsatım oldu. Gerçekten beğenmiştim ve her detayını inceleyerek her ayrıntısına dikkat ederek kullandım. Tabii ki 3 yıllık kullanıcı deneyimi vadetmiyorum lakin ben pimpirikli bir insanım. Standart bir kullanıcının 5 sene kullanım süresinde fark edeceği hatayı 1 ay kadar bir sürede fark edebilirim, bunu kendimi övmek için söylemiyorum lütfen yanlış anlamayın. Sonuç olarak tavsiyem Lenovo'nın RTX3050 ekran kartlı herhangi bir modelinden yana. Bütçeniz yetiyor ise 144 Hz ekranda tercih edin. Şunu da belirtmeliyim bahsettiğim şahsıma ait laptop 3 nesil önceki alet. Yani üstünden 3 nesil geçti. Excalibur'un RTX 3050 ekran kartlı herhangi bir modeli de sizi, çok çok yüksek ihtimalle üzmez. Yine de forumlara bakmayı ihmal etmeyin.