Çözüldü Excalibur G770'e macOS kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar dualboot ile kurmak istiyorum içini açtığımda pili 12V olarak gördüm, 0.79GHz'de pilde. Ve Roblox bile açamıyor pilde video açabiliyor çok ağır vs. benim mantık şöyle işliyor: MacBook 1.1GHz gibi düşük frekanslarda olduğundan oyun dışında macOS olarak + pilde LoL render vs. için macOS kullanacağım. Yardımcı olursanız sevinirim, sistem bilgilerim görseller şeklinde ekledim. Eğer kurarsın diyecek var ise video ile ya da uzun uzun fark etmez yazabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-13 133759.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133759.png
    81,6 KB · Görüntüleme: 103
  • Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    70,4 KB · Görüntüleme: 101
  • Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    70,4 KB · Görüntüleme: 93
Korkacak bir şey yok. İndir ve USB'ye yaz. Coffelake config dosyasını kullan.
Dual boot için

Bluetooth ve Wi-Fi çalışacaktır hocam, yalnız airdrop gibi bazı özellikler çalışmayacaktır.

Teşekkürler fakat kendim kurmakta tedirginim bana özel destek verebilecek var mı? Canlı destek tarzı Technopat Discord adresi yok. O sebep ile özel diyorum.

Bluetooth ve Wi-Fi çalışacaktır hocam, yalnız AirDrop gibi bazı özellikler çalışmayacaktır.
Elimde 16GB Sandisk var dün EFI yaparken hata verdi. EFI den kastım yazdırırken MacOS'u bende yemedi tabii sildim her şeyi sıfırdan yüklerim yardımcı olacak varsa bozmaktan korkuyorum da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef hocam, özelden yardım yasak. Üstte atılan imajı indirip USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın, işlem bittikten sonra USB'de EFI bölümü oluşur. O bölüme aşağıdaki EFI'yi ZIP'ten çıkarıp atın, daha sonra EFI\OC\Configler\Laptop Configleri klasörüne girin ve Comet Lake adını içeren configi EFI\OC'ye atıp adını config.plist olarak değiştirin.
Bu işlemlerden sonra dualboot olarak kuracağınız için disk yönetimine girip diskinizden 70-80 GB civarı bir alan ayırın ve o alanı herhangi bir formata biçimlendirin, daha sonra imaj rehberindeki BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin. Kurulum ekranı geldikten sonra disk izlencesini seçip Windows üzerinden ayırdığınız alanı bulup seçin ve üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin, sonra geri dönüp macOS'i yükleye basın ve biçimlendirdiğiniz bölümü seçip kurulumu başlatın.

Elimde 16GB Sandisk var dün EFI yaparken hata verdi. EFI den kastım yazdırırken MacOS'u bende yemedi tabii sildim her şeyi sıfırdan yüklerim yardımcı olacak varsa bozmaktan korkuyorum da.
Bilgisayarı bozmazsınız hocam merak etmeyin, BalenaEtcher ile denemediyseniz BalenaEtcher ile deneyin.

Maalesef hocam, özelden yardım yasak. Üstte atılan imajı indirip USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın, işlem bittikten sonra USB'de EFI bölümü oluşur. O bölüme aşağıdaki EFI'yi ZIP'ten çıkarıp atın, daha sonra EFI\OC\Configler\Laptop Configleri klasörüne girin ve Comet Lake adını içeren configi EFI\OC'ye atıp adını config.plist olarak değiştirin.
Bu işlemlerden sonra dualboot olarak kuracağınız için disk yönetimine girip diskinizden 70-80 GB civarı bir alan ayırın ve o alanı herhangi bir formata biçimlendirin, daha sonra imaj rehberindeki BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin. Kurulum ekranı geldikten sonra disk izlencesini seçip Windows üzerinden ayırdığınız alanı bulup seçin ve üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin, sonra geri dönüp macOS'i yükleye basın ve biçimlendirdiğiniz bölümü seçip kurulumu başlatın.

Bilgisayarı bozmazsınız hocam merak etmeyin, BalenaEtcher ile denemediyseniz BalenaEtcher ile deneyin.
Geri dönüş yapacağım.

Monterey kuracağım bu arada.

Tamamdır hocam yine aynı işlemleri yapacaksınız, Ventura imajı yerine Monterey imajı yazdırıp devam edin.

Tamamdır hocam yine aynı işlemleri yapacaksınız, ventura imajı yerine Monterey imajı yazdırıp devam edin.

Bu konudaki OpenCore ile Imaj'ı indirdim, fakat şu sorum var yeni yeri 80 açacağım exFAT mı açayım bunları cevaplarsanız sevinirim ve laptop bu cihaz bildiğiniz gibi BIOS ayarlarını nasıl yapmam lazım? Secure Boot kapatsam mesela Valorant açılmaz Windows'ta gibi sorunlar yaratır mı?

+ Olarak 72GB Ayıracağım gerisi bana yetmez. Daha sonra eklesem sorun yapar mı?

ExFAT da yapabilirsiniz fark etmez, zaten kurulumda her türlü APFS olarak biçimlendireceğiz. BIOS ayarları konusunda da sadece sizde olanları yapın, Secure Boot konusunda da Windows 11 kullanıyorsanız maalesef Valorant'ta hata verecektir. Her Valorant oynamak istediğinizde Secure Boot'u açmanız lazım, her macOS'e geçmek istediğinizde de geri kapatmanız lazım.

+ Olarak 72GB Ayıracağım gerisi bana yetmez. Daha sonra eklesem sorun yapar mı?
Daha sonra alanı arttıramayabilirsiniz ama 72 GB günlük işler için rahatlıkla yetecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı