Çözüldü Excalibur G770'e macOS kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar dualboot ile kurmak istiyorum içini açtığımda pili 12V olarak gördüm, 0.79GHz'de pilde. Ve Roblox bile açamıyor pilde video açabiliyor çok ağır vs. benim mantık şöyle işliyor: MacBook 1.1GHz gibi düşük frekanslarda olduğundan oyun dışında macOS olarak + pilde LoL render vs. için macOS kullanacağım. Yardımcı olursanız sevinirim, sistem bilgilerim görseller şeklinde ekledim. Eğer kurarsın diyecek var ise video ile ya da uzun uzun fark etmez yazabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-13 133759.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133759.png
    81,6 KB · Görüntüleme: 103
  • Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    70,4 KB · Görüntüleme: 101
  • Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-13 133828.png
    70,4 KB · Görüntüleme: 93
exFAT da yapabilirsiniz fark etmez, zaten kurulumda her türlü APFS olarak biçimlendireceğiz. BIOS ayarları konusunda da sadece sizde olanları yapın, Secure Boot konusunda da Windows 11 kullanıyorsanız maalesef Valorant'ta hata verecektir. Her Valorant oynamak istediğinizde Secure Boot'u açmanız lazım, her MacOS'e geçmek istediğinizde de geri kapatmanız lazım.

Daha sonra alanı arttıramayabilirsiniz ama 72 GB günlük işler için rahatlıkla yetecektir.

İçine sadece Steam LoL Adobe Discord falan tarzı şeyler yükleyeceğim. macOS Sebebi şarjdı PC çok yavaş her laptop gibi MacBook'lar pildede tam performans bende çözüm olarak düşündüm DualBoot ile

Konu dışı fakat moderatörler MacOS'da aşırı yardımcı oluyor istediğim bu tarz şeffaflıkla anlatım rahatlatmanızdı. PC bozamazsınız dediğinizde için rahatladı çok teşekkürler imajı az sonra yazdıracağım :)

Pil olayı için kurduktan sonra güç yönetimi ayarlaması yapmak lazım, onu yaptıktan sonra pili denemeniz daha iyi olur. Bir de kurduktan sonra kasmalarla/donmalarla karşılaşabilirsiniz, onun için iGPU'yu tanıtacağız, son olarak kurulumda internet bağlantınızı sorarsa bağlantım yok seçip ilerleyin interneti de kurulumdan sonra ayarlayacağız. Şimdiden kolay gelsin.

İyi de Macbook'ların genel olarak pil performansının iyi olma sebebi batarya kalitesi ve kullanılan donanımdan geçiyor. MacOS evet bir miktar kullanımda uzun ömür sağlar ama benzer özelliklere sahip bir Macbook ile aynı performansı beklemeyin. İlk defa Hackintos yapıyorsunuz öncelikle rehber konuları okuyarak bilgi edinin çünkü o indirdiğiniz EFI vb. birçok şeyi kendi sisteminize göre modlamanız vs. gerekecek. Oyunlarda da Windows ile aynı FPS değerlerini alamayabilirsiniz. O yüzden tercihinizi iyi yapmanızda fayda var. 70GB biraz düşük bir boyut Adobe'ler zaten 10GB alacak, e sistem dosyaları da var vs. derken alan baya daralacak. Sistemi bozma durumunuz olmaz sadece EFI üzerinde oynamalar yapacağınız için windows'u bozabilirsiniz onu da format atarak ya da çeşitli CMD komutlarını imaj üzerinden çalıştırarak çözersiniz.

Maalesef hocam, özelden yardım yasak. Üstte atılan imajı indirip USB'ye balenaEtcher ile yazdırın, işlem bittikten sonra USB'de EFI bölümü oluşur. O bölüme aşağıdaki EFI'yi ZIP'ten çıkarıp atın, daha sonra EFI\OC\Configler\Laptop Config'leri klasörüne girin ve Comet Lake adını içeren Config'i EFI\OC'ye atıp adını config.plist olarak değiştirin.
Bu işlemlerden sonra dualboot olarak kuracağınız için disk yönetimine girip diskinizden 70-80 GB civarı bir alan ayırın ve o alanı herhangi bir formata biçimlendirin, daha sonra imaj rehberindeki BIOS ayarlarını yapıp kuruluma geçmeyi deneyin. Kurulum ekranı geldikten sonra Disk İzlencesi'ni seçip Windows üzerinden ayırdığınız alanı bulup seçin ve üstten sile basıp APFS olarak biçimlendirin, sonra geri dönüp MacOS'i yükleye basın ve biçimlendirdiğiniz bölümü seçip kurulumu başlatın.

Bilgisayarı bozmazsınız hocam merak etmeyin, balenaEtcher ile denemediyseniz balenaEtcher ile deneyin.

Abim hızlı yanıt arıyorum 2 tane imaj geldi 1 tanesi düşük alan yiyor diğeri 10GB kadar küçük olan Mac OS X klasöründe hangisini yazdırıcam.

Abim hızlı yanıt arıyorum 2 tane imaj geldi 1 tanesi düşük alan yiyor diğeri 10GB kadar küçük olan Mac OS X klasöründe hangisini yazdırıcam.
Sana bu atılan EFI klasörü, imaj değil. Önce katalina'yı USB ye BalenaEtcher ile yazdırıp ardından içindeki EFI klasörünü sana atılanla değiştirmen gerekiyor.

MacOS X klasöründekiyle işiniz yok, büyük olanı yazdırın.
Yazma başladı 15.7GB USB imaj ise 14.8GB Dün yazdırdım sonda hata aldım hayırlısı.

Sana bu atılan EFI klasörü, imaj değil. Önce Katalina'yı USB'ye balenaEtcher ile yazdırıp ardından içindeki EFI klasörünü sana atılanla değiştirmen gerekiyor.

Anladım onu ben imaj dosyasını bahsettiim yazıyorum inşallah dün gibi tam %99 da error vermez.

@e.n.e.s Hocam hızlandırma yolu varmıdır :D Dün 1 saat üzerinde sürmüştüde

Dosya Ekleri

• resim_2022-12-17_151233347.png
    resim_2022-12-17_151233347.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 39
Maalesef hocam, büyük ihtimalle Cruzer Blade kullanıyorsunuzdur. Bende de aynısından var, direkt USB'nin kendisi yavaş.

Evet SanDisk Cruzer hadda siyah kırmızı hiç kullanılmadı en fazla 30GB yazmışımdır çok yavaş :(

@e.n.e.s Hocam Validating de çok çok az kaldı

Evet SanDisk Cruzer hadda siyah kırmızı hiç kullanılmadı en fazla 30GB yazmışımdır çok yavaş :(

Ekran görüntüsü 2022-12-17 161059.png

@e.n.e.s Hocam error verecek gibi duruyor

@tristessehivernale @e.n.e.s
Ekran görüntüsü 2022-12-17 161609.png

Hocalarım bu dediğiniz EFI Dosyasını nasıl değiştireceğim ne ile Coffe dediğiniz vs.

Şunuda ekleyeyim Sönük beyaz olanlar gözükmeyenler bende Gizli dosyaları göster seçeneği aktif.

@Kleyn

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1605319

@e.n.e.s Hocam error verecek gibi duruyor

@tristessehivernale @e.n.e.s Eki Görüntüle 1605331

Hocalarım bu dediğiniz EFI Dosyasını nasıl değiştireceğim ne ile Coffe dediğiniz vs.

Şunuda ekleyeyim Sönük beyaz olanlar gözükmeyenler bende Gizli dosyaları göster seçeneği aktif.

@Kleyn
Kurulum sonrası klasöründe ki kextler klasörünü silin. Ardından size verilen EFI'yi direkt olarak usb'ye atın.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı