Excalibur G770'te Ölü Piksel Var

Daha fazla  
Merhaba dostlar. Ben İzmir'de bilgisayar satan bir mağazadan ikinci el olarak 14 ay garantili kutulu Excalibur G770 modeli aldım.

Mağaza sarı sitede 8 yıldır aktif ve benimle çok iyi ilgilendiler hatta bütçem çıkmadı diye 2000 lira indirim bile yaptılar. Bilgisayarın çürüğü çıkığı çiziği yani ufacık toz tanesi kadar görünüşünde kusur bile yok.

Ben bilgisayara kendim SSD ve RAM takviyesi yaptım sorunsuz hasarsız bir şekilde. Ancak 2 hafta önce Excalibur yazısının sol üstünde bir pikselin siyah olduğunu fark ettim. Açıkçası başımdan aşağı kaynar sular döküldü diyebilirim.

Şimdi bu ölü piksel ne zamandan beri vardı bilmiyorum belki de satıcı bu bilgisayarı alırken fark etmedi belki de satan kişi bu yüzden sattı. O yüzden kesin bir bilgim yok. Aldığım yere götürsem aradan 1 ay geçti fiyatlar arttı ve benim bütçem yok bana diyecek garantiye götür o yüzden gitmek istemedim. Şimdi bu cihaz garanti kapsamına giriyor mu? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fatura sorarlar mı bilmiyorum,içini de açmışsınız vida üstü etiketlere zarar verdiyseniz garanti kapsamından çıkar.

Merhaba dostlar. Ben İzmir'de bilgisayar satan bir mağazadan ikinci el olarak 14 ay garantili kutulu Excalibur G770 modeli aldım.

Mağaza sarı sitede 8 yıldır aktif ve benimle çok iyi ilgilendiler hatta bütçem çıkmadı diye 2000 lira indirim bile yaptılar. Bilgisayarın çürüğü çıkığı çiziği yani ufacık toz tanesi kadar görünüşünde kusur bile yok.

Ben bilgisayara kendim SSD ve RAM takviyesi yaptım sorunsuz hasarsız bir şekilde. Ancak 2 hafta önce Excalibur yazısının sol üstünde bir pikselin siyah olduğunu fark ettim. Açıkçası başımdan aşağı kaynar sular döküldü diyebilirim.

Şimdi bu ölü piksel ne zamandan beri vardı bilmiyorum belki de satıcı bu bilgisayarı alırken fark etmedi belki de satan kişi bu yüzden sattı. O yüzden kesin bir bilgim yok. Aldığım yere götürsem aradan 1 ay geçti fiyatlar arttı ve benim bütçem yok bana diyecek garantiye götür o yüzden gitmek istemedim. Şimdi bu cihaz garanti kapsamına giriyor mu? Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz?

1 tane varsa garanti umursamaz.

Fatura sorarlar mı bilmiyorum,içini de açmışsınız vida üstü etiketlere zarar verdiyseniz garanti kapsamından çıkar.
Cihazı açmadan önce garanti şartlarını okudum ve bizzat cihaza zarar verilmediği sürece takviye yapılabilir yazmakta. Vidaların üstünde herhangi bir etiket de yoktu

1 tane varsa garanti umursamaz.
Ne saçma şey? Bu durumda diyecekleri şey 1 pikselden bir şey olmaz mı gercekten

Cihazı açmadan önce garanti şartlarını okudum ve bizzat cihaza zarar verilmediği sürece takviye yapılabilir yazmakta. Vidaların üstünde herhangi bir etiket de yoktu.

Ne saçma şey? Bu durumda diyecekleri şey 1 pikselden bir şey olmaz mı gercekten.

Evet fakat ben olsam satıcıyla iletişime geçerdim. 1 ay olmuş alalı garantiylede konuşabilisiniz ekran değişimi olabilir emin değilim Excalibur'un servisi hakkında.

Evet fakat ben olsam satıcıyla iletişime geçerdim. 1 ay olmuş alalı garantiylede konuşabilisiniz ekran değişimi olabilir emin değilim Excalibur'un servisi hakkında.
Yarın satıcı ile iletişime geçeceğim de bilmiyorum iki türlüde şans denemek lazım. Ölü piksel kullanıcı hatasına girmiyor zaten girmemesi gerekiyor yani hasar da yok zaten

Sonucu yazarsın artık.
Bu sabah satıcı ile konuştum büyük ihtimalle 1 pikseli sorun olarak görmezler ama yine de sen şansını dene baktın olmadı ilerde yükseltmek istediğin de getirirsin yardımcı oluruz dediler. Bugün servise teslim ettim. Bana arka kapağı açmak garanti dışı bırakır dediler ama teknisyen arkadaşlar değişim veya ücret olursa haber vereceklerini söylediler durum bu şuan

Bu sabah satıcı ile konuştum büyük ihtimalle 1 pikseli sorun olarak görmezler ama yine de sen şansını dene baktın olmadı ileride yükseltmek istediğin de getirirsin yardımcı oluruz dediler. Bugün servise teslim ettim. Bana arka kapağı açmak garanti dışı bırakır dediler ama teknisyen arkadaşlar değişim veya ücret olursa haber vereceklerini söylediler durum bu şu an

Tek ise değişim yapmazlar. Ayrıca bazı dandik ekranlar aşırı soğukta piksellenme yapabilir. Isınınca geçmesi lazım.

Tek ise değişim yapmazlar. Ayrıca bazı dandik ekranlar aşırı soğukta piksellenme yapabilir. Isınınca geçmesi lazım.

Dediğim gibi ölü pikselin ne zamandan beri orada durduğunu bilmiyorum. Bir kaç deneme yaptım belki sıkışmış pikseldir diye ama nafile, hiç bir çözüm elde edemedim. Servis hakkında olumlu yorumlar var da bize nasıl olacak bakalım. Ben konuyu güncelleyecegim

Arkadaşlar yarım saat önce teslim aldım garanti kapsamında ekranı değiştirmişler Casper şaşırttı

Dosya Ekleri

• 20230202_144806.jpg
    20230202_144806.jpg
    259,9 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı