Excalibur G870 alınır mı?

Yer
Isparta
Daha fazla  
Arkadaşım bunu almayı düşünüyor, ben almamasını söyledim. Sizce alınır mı?

+ Laptopun en önemli parçalarından anakart kalitesi bile ucuz olsun alıcısı bol olsun diye en kötüsünden seçilmiş Excalibur şans işidir %10 iyi çıkar kalan %90 sinirlenirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Arkadaşım kafasına koymuş şamar yemek istiyor alacak muhtemelen.

Kendisi bilir hocam vahını o çekecek siz söylemişsiniz 4060 bir laptop sadece 2 bakır bloğu ile de soğutulmaz performansı çok kısık bu yüzden. Ve 40k alınabilecek RTX 4070 laptoplar var 38k olması bu laptopta güldürdü beni :D

Arkadaşım bunu almayı düşünüyor, ben almamasını söyledim. Sizce alınır mı?

Casper önermek saçma ama biri alacağım diye kafaya koyduysa ona karışmakta saçma. Ben mesela yıllardan beridir laptop kullanıcısıyım tecrübeme güvenerek almıştım G870'i ve fazlaca sorun yaşayanın olduğunu da duydum. Gelen tepkiler yüzünden merakımdan almıştım, hani bir laptop ne kadar kötü ? Olabilir diye çünkü forumlarda inanılmaz bir olumsuz yaklaşım var. Sonuç olarak fiyatına göre beğendim bile diyebilirim. Paneli benim beklediğimden iyiydi, %50 sRGB oranı kötü fakat benim ilgilendiğim kısım ghosting kısmıydı ve neredeyse 0 ghosting yapan bir IPS panel kullanıyor. Bu forumda önerilen laptopların azımsanmayacak kadarında IPS olmasına rağmen ghostingli panele sahip laptoplar önerilmekte. Kasası alışım alüminyum. Toz tutmuyor. Daha ne beklerdim derseniz daha iyi soğutma derdim, 80 derece GPU ne demek? Rakipleri 75 derecelerde geziyor bu laptopun ve işlemcinin de throttle yapması ekran kartının ısısını etkilemesi beni bu modelde üzdü biraz. Biraz diyorum çünkü MUX açık ve en yüksek modunda laptop. Diğer modlarda böyle bir ısınma genelde olmuyor. Throttle bazı oyunlarda ciddi sorunken bazı oyunlarda sorun olmadığından bir masaüstü performansı aldığımada şahit ettim. Kendim bu forumda "Casper almayın RTX 4060 ekran kartından 3050 performansı bile alamazsınız" diyenleri görmüştüm ve bu yazılan mesajların gerçek olup olmadığını merak ediyordum. İçi boş bir bilgi olduğunu kendi gözlerimle görmüş oldum. Tabii throttle yapan işlemci size bazı oyunlarda donma yaşattırmaz ama 5 ile 20 fps arası kayıp yaptırabilir o da yerine göre.

Ben yine de kimseye G870 önerme tarafında değilim, anakartı bence de dandik bir ürün. DDR 4 ram zaten miladı dolacak. Fiyatı uygun gelmediği sürece kesin almayın. Hatta Casper'ın kalite kontrol kısmında 1 ürünü sağlamsa 4 ürünu sıkıntılı olduğunu kalite kontrol biriminin iyi olmadığını düşünüyorum. Kalkıp Modart gibi sponsorlu içerikler ile bu laptop buz gibi çalışıyor diyerek üstüme vebal almak istemem.

Ayrıca 180W adaptör rezillik, 200W koymalarını isterdim en azından.

Son düzenleme:
Casper önermek saçma ama biri alacağım diye kafaya koyduysa ona karışmakta saçma. Ben mesela yıllardan beridir laptop kullanıcısıyım tecrübeme güvenerek almıştım G870'i ve fazlaca sorun yaşayanın olduğunu da duydum. Gelen tepkiler yüzünden merakımdan almıştım, hani bir laptop ne kadar kötü? Olabilir diye çünkü forumlarda inanılmaz bir olumsuz yaklaşım var. Sonuç olarak fiyatına göre beğendim bile diyebilirim. Paneli benim beklediğimden iyiydi, %50 sRGB oranı kötü fakat benim ilgilendiğim kısım ghosting kıs mıydı ve neredeyse 0 ghosting yapan bir IPS panel kullanıyor. Bu forumda önerilen laptopların azımsanmayacak kadarında IPS olmasına rağmen ghostingli panele sahip laptoplar önerilmekte. Kasası alışım alüminyum. Toz tutmuyor. Daha ne beklerdim derseniz daha iyi soğutma derdim, 80 derece GPU ne demek? Rakipleri 75 derecelerde geziyor bu laptopun ve işlemcinin de throttle yapması ekran kartının ısısını etkilemesi beni bu modelde üzdü biraz. Biraz diyorum çünkü MUX açık ve en yüksek modunda laptop. Diğer modlarda böyle bir ısınma genelde olmuyor. Throttle bazı oyunlarda ciddi sorunken bazı oyunlarda sorun olmadığından bir masaüstü performansı aldığımada şahit ettim. Kendim bu forumda "Casper almayın RTX 4060 ekran kartından 3050 performansı bile alamazsınız" diyenleri görmüştüm ve bu yazılan mesajların gerçek olup olmadığını merak ediyordum. İçi boş bir bilgi olduğunu kendi gözlerimle görmüş oldum. Tabii throttle yapan işlemci size bazı oyunlarda donma yaşattırmaz ama 5 ile 20 FPS arası kayıp yaptırabilir o da yerine göre.

Ben yine de kimseye G870 önerme tarafında değilim, anakartı bence de dandik bir ürün. DDR 4 RAM zaten miladı dolacak. Fiyatı uygun gelmediği sürece kesin almayın. Hatta Casper'ın kalite kontrol kısmında 1 ürünü sağlamsa 4 ürünu sıkıntılı olduğunu kalite kontrol biriminin iyi olmadığını düşünüyorum. Kalkıp ModArt gibi sponsorlu içerikler ile bu laptop buz gibi çalışıyor diyerek üstüme vebal almak istemem.

Ayrıca 180W adaptör rezillik, 200W koymalarını isterdim en azından.

Doğru söylüyorsunuz hocam Excalibur veya Monster şans işidir ama teknoloji işini şansa bırakmak olmaz çok güzel incelemişsiniz.

Doğru söylüyorsunuz hocam Excalibur veya Monster şans işidir ama teknoloji işini şansa bırakmak olmaz.

Şans işi sadece kötü marka seçmekle olmuyorki internetten cihaz aldığınızda hangi marka olursa olsun o şans. Benimle beraber HP Victus 16 alan birisi vardı klavye ışığını açtığı an laptop ses yapıyordu mesela kusurlu ürün ve Hepsiburada'dan mı? Amazon'dan mı? Ne almıştı servisi ile bayağı uğraştı. Servis özür maiyetinde hediye vereceğim adres gönderdin demiş. Göndermiş o da ama hediye gelmemişti. 🤣
Bir de Lenovo IdeaPad 3 alan samimi olduğum biri vardı, IPS panel ama deli gibi ghosting var panelde var ya. Kendi laptopumdan kalkıp onun laptopuna oturunca kendimi çok kötü hissetmiştim. Casper bile düşük gecikmeli panel koymuş Lenovo'nun seçtiği panel hem sRGB hem ms yani ghosting olarak çöp kalmış. İlla bir yerden kısacak adam panelden kısmış usta.
Samimiyetimin olmadığı ASUS F kasa laptop alan biri daha vardı onun ise servis ile uğraşmaktan bıkıp benim laptopu linçlemeye çalıştığına şahit olmuştum. Söylediği şey klasik gelmiş bu forumda herhalde Casper konularını okumuş bana diyor Casper laptoplarda kendi kendine ölü piksel çıkıyormuş çünkü sıcak hava laptopun paneline vuruyormuş. Tabii ki yok öyle bir şey. Çok fazla ağır oyun oynadım ölü piksel falan oluşmadı sıcaktan, yetmedi yanlışlıkla ekrana sürekli elim çarptı yetmedi üstüne bir şeyler düştü 1 tane ölü pikselde yok maşallah. Hem ASUS'un F kasaları kronik sorunlu kasalardı bildiğim kadarıyla. Bende yıllardır Asus laptop kullandım ama şu ya ben global marka aldım sen Casper almışsın ezik bakış açısı bu forumda da insanlarımızda da halen var. Her Casper alma diyenin niyeti gerçekten iyi olmuyor. Ben şahsen laptopu aldığımda kendisi en ucuz 4060 laptoptu. Yani o beklentiye göre zaten inceliyorum. İyi bir fiyat avantajı ile mağazadan aldım ben 0 risk vardı çünkü sıfır kutuyu mağazada açtılar kontrolünü yaptılar ve benim onayımı aldılar.

Sonuç olarak ben hep fiyat avantajlı bir ürün olarak gördüm, bazende kazık oluyor internet fiyatları malum. Bu yüzden ne önerme ne önermeme tarafında kaldım. Fiyatında rakipsizse ben yine alırdım Casper, değilse ne öneririm ne alırım.🙂

çok güzel incelemişsiniz.
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Laptop incelemeyi inanılmaz severim zaten. O sıfır kutudan çıkarmak falan.😋

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı