Ahnohnim
Hectopat
Daha fazla
Şans işi sadece kötü marka seçmekle olmuyor ki internetten cihaz aldığınızda hangi marka olursa olsun o şans. Benimle beraber HP Victus 16 alan birisi vardı klavye ışığını açtığı an laptop ses yapıyordu mesela kusurlu ürün ve Hepsiburada'dan mı? Amazon'dan mı? Ne almıştı servisi ile bayağı uğraştı. Servis özür maiyetinde hediye vereceğim adres gönderdin demiş. Göndermiş o da ama hediye gelmemişti.
Bir de Lenovo IdeaPad 3 alan samimi olduğum biri vardı, IPS panel ama deli gibi ghosting var panelde var ya. Kendi laptopumdan kalkıp onun laptopuna oturunca kendimi çok kötü hissetmiştim. Casper bile düşük gecikmeli panel koymuş Lenovo'nun seçtiği panel hem sRGB hem ms yani ghosting olarak çöp kalmış. İlla bir yerden kısacak adam panelden kısmış usta.
Samimiyetimin olmadığı ASUS F kasa laptop alan biri daha vardı onun ise servis ile uğraşmaktan bıkıp benim laptopu linçlemeye çalıştığına şahit olmuştum. Söylediği şey klasik gelmiş bu forumda herhalde Casper konularını okumuş bana diyor Casper laptoplarda kendi kendine ölü piksel çıkıyormuş çünkü sıcak hava laptopun paneline vuruyormuş. Tabii ki yok öyle bir şey. Çok fazla ağır oyun oynadım ölü piksel falan oluşmadı sıcaktan, yetmedi yanlışlıkla ekrana sürekli elim çarptı yetmedi üstüne bir şeyler düştü 1 tane ölü pikselde yok maşallah. Hem ASUS'un F kasaları kronik sorunlu kasalardı bildiğim kadarıyla. Bende yıllardır ASUS laptop kullandım ama şu ya ben global marka aldım sen Casper almışsın ezik bakış açısı bu forumda da insanlarımızda da halen var. Her Casper alma diyenin niyeti gerçekten iyi olmuyor. Ben şahsen laptopu aldığımda kendisi en ucuz 4060 laptoptu. Yani o beklentiye göre zaten inceliyorum. İyi bir fiyat avantajı ile mağazadan aldım ben 0 risk vardı çünkü sıfır kutuyu mağazada açtılar kontrolünü yaptılar ve benim onayımı aldılar.
Sonuç olarak ben hep fiyat avantajlı bir ürün olarak gördüm, bazen de kazık oluyor internet fiyatları malum. Bu yüzden ne önerme ne önermeme tarafında kaldım. Fiyatında rakipsizse ben yine alırdım Casper, değilse ne öneririm ne alırım?
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Laptop incelemeyi inanılmaz severim zaten. O sıfır kutudan çıkarmak falan.![]()
Doğru söylüyorsunuz hocam her markanın her modeli iyi olmayabiliyor hatta excaliburadan da kötü olabiliyor zamanında F15 kasa ASUS kullanmıştım o laptop bu üreten mühendisi alıp kafasını soğuk suya daldırıp çıkarmak istiyorum ama Excalibur laptopların alınmayacağını değiştirmiyor (çok ucuz değilse) mesela kendi kendine ölü pixsel başka modelin panelinde oluyordur sizin panelinizde öyle bir şey yoktur Victus kullanan arkadaşınızın laptopbu sorunluymuş ama 100 kişi aynı yerden aldıysa 2 laptop sorunludur 1 taneside sizin arkadaşa denk gelmiş Excalibur laptoplardada anlatılmaya çalışılan şey bu 100 üretildiyse 20 30 tanesi sorunlu çünkü ucuz yapalım derken her şeyden kıstıkları için sorun çıkıyor teknoloji şans işi bu yüzden insanlara bu şansı daha da zorlatmak yerine alınabilecek modellere itiyoruz. Örnek arkadaşım Monster kullanıyor tek sorunun ısınma olduğunu söylüyor kalan her şeyi çok iyi.