Excalibur G870 için soğutucu önerisi

Bütçe
200-1000
Merhaba. Ürünü alıp kullandınız mı? Sonuçları nasıl oldu? Ayrıca excalibur g870 modelinden memnun musunuz? Fazla ısınma ya da problemleri var mıdır?
Merhaba. Laptop standı için sonuç olarak çok az bir katkısı oldu. Bilgisayara gelecek olursak özellik ve fiyat açısından gerçekten çok iyi ama ısınma da maalesef sıkıntı yaşıyorum. İyi bir soğutucu almadan içiniz rahat edemiyor. Güç ayarlarından oyuna ve yüksek performansa aldığım zaman fpsim gerçekten çok iyi oluyor. Maalesef sıcaklık değerleri 85-95 arasına çıktığı için içim rahat etmiyor ve geri performansı düşüyorum. Haliyle sıcaklıkta düzeliyor. Ben harıl harıl yüksek fpste yüksek grafikli oyun oynamak istiyorum derseniz ya çok iyi bir soğutucu bulun ya da başka bir markaya yönelin derim. Benim diğer markalara param yetmediği için aldım. Bu arada eğer oynamak istediğiniz oyunlar lol, valorant, cs ve benzeri oyunlar ise hiçbir sıkıntı yaşamadığımı da belirteyim. Fan sesi sizin için bir sorun ise de bu ürünü tavsiye etmiyorum. Fanları çok ses çıkarıyor. Ek olarak excalibur’un kendi programı çok yetersiz. Özetle sıcaklık dışında fiyatına oranla gayet iyi özelliklere sahip.

Merhaba. Laptop standı için sonuç olarak çok az bir katkısı oldu. Bilgisayara gelecek olursak özellik ve fiyat açısından gerçekten çok iyi ama ısınma da maalesef sıkıntı yaşıyorum. İyi bir soğutucu almadan içiniz rahat edemiyor. Güç ayarlarından oyuna ve yüksek performansa aldığım zaman fpsim gerçekten çok iyi oluyor. Maalesef sıcaklık değerleri 85-95 arasına çıktığı için içim rahat etmiyor ve geri performansı düşüyorum. Haliyle sıcaklıkta düzeliyor. Ben harıl harıl yüksek fpste yüksek grafikli oyun oynamak istiyorum derseniz ya çok iyi bir soğutucu bulun ya da başka bir markaya yönelin derim. Benim diğer markalara param yetmediği için aldım. Bu arada eğer oynamak istediğiniz oyunlar lol, valorant, cs ve benzeri oyunlar ise hiçbir sıkıntı yaşamadığımı da belirteyim. Fan sesi sizin için bir sorun ise de bu ürünü tavsiye etmiyorum. Fanları çok ses çıkarıyor. Ek olarak excalibur’un kendi programı çok yetersiz. Özetle sıcaklık dışında fiyatına oranla gayet iyi özelliklere sahip.
Bende de aynı model var aynı ısınma sorunu bende de var. Macun değişimini düşünüyorum ve stand almayı düşünüyorum. Diğer markalara ait 4060 laptop almaya gücüm yetmemişti, 4050 veya 3060 vardı alternatif. FPS değerleri güzel ama dediğin gibi sıcaklık ortada, kasasını da sevdim ben şahsen. Lakin Casper her zaman derim global marka almak varken alternatifiniz olmadığı zaman tercih edilecek bir markadır. Markalar arasında ürünü en sorunlu çıkma ihtimali Casper'a ait.

Ve modele ait tonla sponsorlu içerik var YouTube'de (Klasik YouTube Türkiye incelemeleri) serin çalıştığına dair sadece çok azı doğruyu ve gerçeği söylüyor diğerleri performansta çalıştırmayıp laptopu test yapıyor öyle olunca da ısınmıyor, sonra ben neden Türk içerik üreticilerine güvenemiyorum ? Asıl garip olan ise "Oyun modu" var (Control Center'da) bunlar w değerini değiştiriyor Gpu'nun ama o Yüksek performans modundan daha zayıf. MUX olması da güzel. Ekran parlaklığı 0 yaparsanız ve MUX kapalıyken 3 4 saat şarj süresi gördüm ama ilerde düşer. Sadece video izlemiştim ve ekran parlaklığı 0 olmasına rağmen yeterli yani parlaklığı çok azalmıyor.

Aldığınız stand hangisi ?

Son düzenleme:
Bende de aynı model var aynı ısınma sorunu bende de var. Macun değişimini düşünüyorum ve stand almayı düşünüyorum. Diğer markalara ait 4060 laptop almaya gücüm yetmemişti, 4050 veya 3060 vardı alternatif. FPS değerleri güzel ama dediğin gibi sıcaklık ortada, kasasını da sevdim ben şahsen. Lakin Casper her zaman derim global marka almak varken alternatifiniz olmadığı zaman tercih edilecek bir markadır. Markalar arasında ürünü en sorunlu çıkma ihtimali Casper'a ait.

Ve modele ait tonla sponsorlu içerik var YouTube'de (Klasik YouTube Türkiye incelemeleri) serin çalıştığına dair sadece çok azı doğruyu ve gerçeği söylüyor diğerleri performansta çalıştırmayıp laptopu test yapıyor öyle olunca da ısınmıyor, sonra ben neden Türk içerik üreticilerine güvenemiyorum ? Asıl garip olan ise "Oyun modu" var (Control Center'da) bunlar w değerini değiştiriyor Gpu'nun ama o Yüksek performans modundan daha zayıf. MUX olması da güzel. Ekran parlaklığı 0 yaparsanız ve MUX kapalıyken 3 4 saat şarj süresi gördüm ama ilerde düşer. Sadece video izlemiştim ve ekran parlaklığı 0 olmasına rağmen yeterli yani parlaklığı çok azalmıyor.

Aldığınız stand hangisi ?
Aşağıya ekledim. Başka bir satıcıydı ama aynı ürünü birden fazla satıcı satıyor. Benim aldığım ürün Trendyol’dan kaldırılmış ama aşağıdaki aynı ürün. Umarım sıcaklık mevzusuna çözüm bulabiliriz. Sizde bulursanız beni aydınlatın lütfen :)

Aşağıya ekledim. Başka bir satıcıydı ama aynı ürünü birden fazla satıcı satıyor. Benim aldığım ürün Trendyol'dan kaldırılmış ama aşağıdaki aynı ürün. Umarım sıcaklık mevzusuna çözüm bulabiliriz. Sizde bulursanız beni aydınlatın lütfen :)

Test videolarını izledim YouTube'de ama bu az izlenenlerden, sponsorlu içerik değil. W değerlerini ve Control Center'da adam gibi yüksek performansta test etmiş, güvenilir diyebilirim. Onda da GPU falan 84 ile 86 derece arası CPU zaten 90 derecelerde ancak ben thermalden GPU güç veya frekans ya da kullanım kısıyor sanmıştım, adamın videosunda sabit %100 kullanımı ve güzel fpsleri görünce dayanamadım sordum. Benim oynadığım oyun sorunluymuş sanırım, oyunda kullanımın gereksiz düşüyordu bende onla bu konu hakkında konuştum. O dedi, cihazla alakalı değil falan. Pek inanasım gelmedi ama o cihaz Gpu'da thermal yemedi ya da oyun optimizasyonu güzeldi bunlar hep olası şeyler yani uzatmaya gerek yoktu.

Bir de ilk aldığında daha düşük sıcaklıklarda kullandığını daha sonra oluştuğunu söyleyenler var ama durum şu an maalesef sıcak çalıştığı sizinki gibi. Bu yıl nasip olursa serviste temizlik yaptırıp RAM taktırmayı düşünüyorum ve standı da alırsam size sıcaklık durumunu yazarım, unutmazsam, link için teşekkürler.

Laptoplarda 4060 F/P olduğundan ve durumum yetmediğinden 4050 alacakken 4060 almak iyi olduğundan yine pek linç etmedim şanslı model. Ancak eleştirdiğim bir konu açmıştım. Asus ve global marka almak her zaman en iyisi bu tarz işlerde lakin Casper'ın çocukluğumdan beri evde anısı var hiç unutmam, ölümsüz bir monitörünü kullandım yoksa gider 4050 Asus TUF alırdım. Pahalı cihazlar risk almaya değmez, ben aldım başkası alsın istemem şahsen. Ben forumda öneren bir kaç kişi gördüğüm için ve 4060 üstüne de Casper geçmişimden dolayı şans verdim lakin durum ortada.

Pahalı cihazlar risk almaya değmez, ben aldım başkası alsın istemem şahsen.
Türk markalarına her zaman ön yargım var, istesem de istemesem de bu algıyı yenemedim. Hiç Vestel'in laptopunu duydunuz mu ? Bilmiyorum, arkadaşıma almışlardı. Need for speed Underground 2 vardı içinde, heyecanla oynamaya gittik. Yaz tatili falandı sanırım. 1 veya 2 saat oynadık sonra yanık kokusu gibi bir koku aldık. O zamanlarda da ben yeni yeni Asus laptop alacağım kendime X550V, her neyse bir baktık şarj giriş kısmı erimiş falan korkudan nasıl şaşırdığımı bir ben bir Allah bilir. Yani Türk malından her şey beklenir. Casper'ı ise Vestel'den ayıran şey eskiden beri pc işleriyle uğraşır olması ama gördüğüm kadarıyla kendini çokta geliştirememiş. Çok daha güzel bir model hayal etmiştim alırken ancak sıradan bir model olduğunu söyleyebilirim, öyle önerilecek bir yanı da yok. Isınmasaydı çok daha farklı yorumlayacağım bir model olabilirdi, Tükkan abinin dediği gibi kasası iyi duruyordu çünkü.

Hani şarj kablosu, şarj prizi, şarj kablosunun ucu, kablo eridiğini falan görmüşsünüzdür belki ama laptopun giriş soketinin olduğu yeri eriyen laptopu kullanmak herkese nasip olmaz.😎

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı