Excalibur G870 laptop alınır mı?

Bütçe
53000
Cihaz kendini sogutmak icin kendini parcaliyor, bu gucte bir islemciyi cihazin bu kadar kendini zorlayarak sogutması sogutmanin iyi oldugu anlamina gelmez. Excalibur hala alinmasi mantikli degil. Quanta kasalar hala kotu.

Kendim hic Casper kullanmadim, kullanmam, onermem. Bu isten anlayanda benim gibi onermez. En azindan suan icin. Evet Excalibur bu sene onceki senelere gore iyi ancak hala alinabilir demek degil bu.
Bu modelin kendini parçaladığını göster sana inanicam dostum. Dediğin mantık saçma. Ptm denen şey belki 10 belki 20 derece fark ettiriyor cihazlarda. Tamamen cihazın soğutmasına göre değişiyor. Quanta kasa kötü Tongfang çok mu iyi? 2 bakır boru diye tutturmussun Slayer modelinde 2 ana bakır borusu var. Yani bir modele laf atıyorsunuz da kendi önerdiklerinize bakın.

Bu modelin kendini parçaladığını göster sana inanicam dostum. Dediğin mantık saçma. Ptm dediğin şey belki 10 belki 20 derece fark ettiriyor cihazlarda. Tamamen cihazın soğutmasına göre değişiyor. Quanta kasa kötü Tongfang çok mu iyi? 2 bakır boru diye tutturmussun Slayer modelinde 2 ana bakır borusu var. Yani bir modele laf atıyorsunuz da kendi önerdiklerinize bakın.

PTM iyi bir macundan kotu performans verir. MX4 gibi macunlara kiyasla iyi performans veriyor. Daha gectigimiz hafta arkadasimin Nitro 5 laptopuna PTM taktik, performans olarak taze surulmus MX6 ve Kryonaut gibi macunlardan geride kaliyor. PTM onermemizin sebebi hem ortalama ustu bir macun performansi vermesi hemde pumpout riski olmamasi. Ust segment denebilecek macunlarin gerisinde performans olarak. Kullananlar cihazin asiri sesli calistigini soyluyor. Desibel testleri zaten ortada yok. Tongfang Aistone X6 serisi kasalar ile Excaliburun kullandigi Quanta kasayi karsilastirman bile R9T cihazlara hakaret. Quanta kasalar yapi kalitesi olarak kotu. Excaliburu deli gibi oven Cihaz.TV bile 5050 X5T cihazi bu 5060 Excalibura tercih ederim diyor.

Cihaz kendini sogutmak icin kendini parcaliyor, bu gucte bir islemciyi cihazin bu kadar kendini zorlayarak sogutması sogutmanin iyi oldugu anlamina gelmez. Excalibur hala alinmasi mantikli degil. Quanta kasalar hala kotu.

Kendim hiç Casper kullanmadim, kullanmam, onermem. Bu isten anlayanda benim gibi onermez. En azindan şu an icin. Evet Excalibur bu sene onceki senelere gore iyi ancak hala alinabilir demek degil bu.

Hocam peki ne alınır bu bütçede biraz acil arıyorum da.

PTM iyi bir macundan kotu performans verir. MX4 gibi macunlara kiyasla iyi performans veriyor. Daha gectigimiz hafta arkadasimin Nitro 5 laptopuna PTM taktik, performans olarak taze surulmus MX6 ve Kryonaut gibi macunlardan geride kaliyor. PTM onermemizin sebebi hem ortalama ustu bir macun performansi vermesi hemde pumpout riski olmamasi. Ust segment denebilecek macunlarin gerisinde performans olarak. Kullananlar cihazin asiri sesli calistigini soyluyor. Desibel testleri zaten ortada yok. Tongfang Aistone X6 serisi kasalar ile Excaliburun kullandigi Quanta kasayi karsilastirman bile R9T cihazlara hakaret.
Yanlış biliyorsun. PTM her cihazda farklı etki gösterebiliyor. 12450H dandik macunla geliyordu ve cayır cayır yanıyordu geçmiş G870 kasalarda. Bunda ptm sürülü 13620H bile zar zor 90i geçiyor. Cload denen birşeyde var. 50w üstüne çıkamıyor neredeyse çoğu oyunda. Bu işlemcinin yanmasini beklemeyin. Tongfang ile Aistone farklı firmalar ama aynı şirkete ait. Aistone ABD pazarında etkin genelde. Tongfang ise Asya, Avrupa gibi yerlerde kasa dağıtımı yapıyor. Elemana bak hakaret diyor. Hp ve Apple'ın Quanta ile anlaşması var ve anakartlarini bile oradan ithal ettikleri oluyor. Macbook Air ve Pro modellerin birçoğunu zamanında Quanta üretti. GPU 87'ye çıkan Slayer çok iyiymiş ya. CPU 80 iken anakartı 98'i zorlayan R9t baya iyiymiş ya 😃

Cpu 65 Gpu 60 iken Acpi anakart değerim 30 derece. Bu Slayerlarda nedense tam tersi 😂

Yanlış biliyorsun. PTM her cihazda farklı etki gösterebiliyor. 12450H dandik macunla geliyordu ve cayır cayır yanıyordu geçmiş G870 kasalarda. Bunda ptm sürülü 13620H bile zar zor 90i geçiyor. Cload denen birşeyde var. 50w üstüne çıkamıyor neredeyse çoğu oyunda. Bu işlemcinin yanmasini beklemeyin. Tongfang ile Aistone farklı firmalar ama aynı şirkete ait. Aistone ABD pazarında etkin genelde. Tongfang ise Asya, Avrupa gibi yerlerde kasa dağıtımı yapıyor. Elemana bak hakaret diyor. Hp ve Apple'ın Quanta ile anlaşması var ve anakartlarini bile oradan ithal ettikleri oluyor. Macbook Air ve Pro modellerin birçoğunu zamanında Quanta üretti. GPU 87'ye çıkan Slayer çok iyiymiş ya. CPU 80 iken anakartı 98'i zorlayan R9t baya iyiymiş ya 😃

R9T'nin anakarti evet sicak calisiyor ama bunun sorun cikardigini gosterir misin bana? Cihazin bikesenleri buna dayanikli. Anakarti 90-95 derece olan MSI Vector cihazlarda var.

1 (1).jpg
occt.jpg

Bu durum cihazi kotu yapmaz. Cogu barebone kasa ureticisinde durum boyle zaten. Bunu buyuk bir sorunmus gibi gostermeniz sacma. Ayriyeten stand ile kullanimda zaten 80 dereceyi nerdeyse gecmiyor R9T cihazlarin ekran kartlari. Yanlardan hava cikisi olmamasi yuzunden bu durumlar.

R9T'nin anakarti evet sicak calisiyor ama bunun sorun cikardigini gosterir misin bana? Cihazin bikesenleri buna dayanikli. Anakarti 90-95 derece olan MSI Vector cihazlarda var.

Eki Görüntüle 2564785Eki Görüntüle 2564786

Bu durum cihazi kotu yapmaz. Cogu barebone kasa ureticisinde durum boyle zaten. Bunu buyuk bir sorunmus gibi gostermeniz sacma. Ayriyeten stand ile kullanimda zaten 80 dereceyi nerdeyse gecmiyor R9T cihazlarin ekran kartlari. Yanlardan hava cikisi olmamasi yuzunden bu durumlar.
Yandan çıkışla alakası bile yok. Yeni tuflarında yanlarında hava akışı yok ama gpu 87yi görüyor mu? Görmüyor. Ya sorun çıkardığını gösterir misin diyorsun birde. Anakart yanmaları yüzünden Tongfang'in başı az yanmadı. Gelmiş birde 2-3 yıllık Vector kasa atıyorsun. Şu anki Vectorler 230W 106 derece iken pch 60 derece bunda cpu 60w pch 94 derece 😃 Bakımı falan yapılmış mı onu bile bilmiyoz.

Yandan çıkışla alakası bile yok. Yeni TUF'larında yanlarında hava akışı yok ama GPU 87'yi görüyor mu? Görmüyor. Ya sorun çıkardığını gösterir misin diyorsun bir de. Anakart yanmaları yüzünden Tongfang'in başı az yanmadı. Gelmiş bir de 2-3 yıllık Vector kasa atıyorsun. Şu anki Vector'ler 230W 106 derece iken pch 60 derece bunda CPU 60W pch 94 derece 😃 bakımı falan yapılmış mı onu bile bilmiyoruz.

İnsanlarda Casper düşmanlığı var anlamıyorum 3 yıldır GTA 5 de 2K çözünürlükde orta yüksek ayarlarda sıcaklıkdan dolayı drop yediğimi hatırlamıyorum. Sıcaklık desen fanların hepsi arkaya üflüyor duvar sıcacık oluyor yani sıcak hava akışıını çok iyi atıyor. Neden böyle bir haterlik var anlamış değilim.

R9T'nin anakarti evet sıcak calisiyor ama bunun sorun cikardigini gosterir misin bana? Cihazin bikesenleri buna dayanikli. Anakarti 90-95 derece olan MSI Vector cihazlarda var.

Eki Görüntüle 2564785Eki Görüntüle 2564786

Bu durum cihazi kotu yapmaz. Cogu barebone kasa ureticisinde durum boyle zaten. Bunu buyuk bir sorunmus gibi gostermeniz saçma. Ayrıyeten stant ile kullanimda zaten 80 dereceyi neredeyse gecmiyor R9T cihazlarin ekran kartlari. Yanlardan hava cikisi olmamasi yuzunden bu durumlar.

Sıcaklıktan anakartı ne zaman eline alacağını bilemezsin, 1 ayda patlayacak diye bir şey yok. Ya üretim sürecinde vardın ya da gelecekten falan geliyorsun, cihazlarda sıkıntı çıkmamış ki birinci elden incelemediğin cihaz hakkında bayağı eminsin. Excalibur sevmem, en sevmediğim laptop markasında 1. sıradadır fakat cihaz soguyorsa soguyordur. Önermemek için lafı gevelemeye gerek yok, kalitesine inanmıyorum demeniz yeterli mesela cünkü lafı getirdiğiniz yer o. Aktif olarak piyasayı takip etmediğim için öneri yapmayacağım, sadece denk gelince yazayım dedim. Kolay gelsin.

5060 Excalibur kullanıcısıyım. Buraya gelip cihazı hiç kullanmamış elemanlar 1-2 kişinin yorumuna bakıp laptopu kötülemesini anlamıyorum. Yok çok ısınıyor Yok kasası kötü. Ben bu laptopla hem ağır oyunlar oynadım hem ağır işler yaptım. Şu ana kadar hiçbir oyunda FPS düşüşü yaşamadım, sıcaklık konusunda da sıkıntı görmedim. Şimdi de ısınmayı bırakıp kasaya sallamaya başlamışlar. Excalibur’un kasaları öyle söylendiği gibi sorun çıkarmıyor. Nereden duyduklarını bilmiyorum ama kullananların yorumlarına bakarsanız zaten cihazı savunuyorlar. Hiç kullanmamış olanlar ise sadece sallıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı