Excalibur G870 laptopta The Forest'ta CPU %100 kullanılıyor

wherwismymnd

Centipat
Selamlar, Excalibur G870 RTX 4050 model laptop kullanıyorum. The Forest oynarken veya Valorant oynarken CPU 100'den aşağıya inmiyor. Fanları 5000RPM de çalıştırırsam 95-100 arası seyrediyor. Tüm sürücülerim güncel. Laptopu yaklaşık 1-2 ay önce satın aldım. Sizce normal mi?

Normal değil. Virüs vs. bulaşmış olabilir.

Bu programla virüs taraması yapın. Var ise silecektir. Yine de eğer virüs bulursa tavsiyem format atmanız olacaktır.

Ayrıca 5000 RPM fan hızında 95-100 derece çok kritik bir sıcaklık. Laptop bakım istiyor belli ki. 2. el olarak mı almıştınız?

Isınmadan dolayı frekans düşürüp, darboğaza sebep oluyordur. Normal değil ama söz konusu Excalibur.
Ne yapabilirim?

Normal değil. Virüs vs. bulaşmış olabilir.

Bu programla virüs taraması yapın. Var ise silecektir. Yine de eğer virüs bulursa tavsiyem format atmanız olacaktır.

Ayrıca 5000 RPM fan hızında 95-100 derece çok kritik bir sıcaklık. Laptop bakım istiyor belli ki. 2. el olarak mı almıştınız?
Hayır sıfır. Mağazadan satın aldım. Windows Defender sonuçları normal gösteriyor yinede yapmama gerek var mı?

Klasik Casper ve Monster sorunlarından birisi daha... Sıfır olarak alınan bir cihazda bu değerler asla normal değil.

Laptop soğutucusu vs yok mu?
Daha almadım soğutucu stand almayı düşünüyorum ama bulamadım.

Metal macun bir çözüm. İşlemciyi soğutabilecek herhangi bir şey çözüm. İşlemcinin Turbo modunu kapat en azından sıcak çalışmasın derim. Bir de oyun içi sıcaklıklara bir bak emin olalım.
Oyun içi çekirdek sıcaklıkları mı?

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.01.21 - 17.28.16.89.png
    Desktop Screenshot 2025.01.21 - 17.28.16.89.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı