Excalibur G870 oyunlarda ısınıyor

wherwismymnd

Centipat
Selamlar, Valorant'ta Excalibur G870 modelinde Turbo fanları açmama rağmen (CPU Fan 5150 RPM GPU Fan 5140 RPM) CPU değeri 100'den aşağıya hiç oynamıyor, sabit kalıyor. GPU ise 70-100 arasında oynuyor. Dün sıcaklık değerleri bu kadar yüksek değildi. Termal macunu olsa gerek daha laptopu satın alalı 3 hafta oldu. Sistem özellikleri RTX 4050(105watt), Intel i5, 500GB SSD, 16 GB RAM tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik Excalibur en iyi verebileceğim tavsiye iade etmek. Onun dışında pek bir şey yapamazsınız. İşlemciyi kısıtlayabilirsiniz, laptopun altını yükseltebilirsiniz.
Aradığım şey çözüm gidip de iade edemem.
Hocam dediğim gibi daha dün sıcaklık değerleri normaldi ne olduysa bugün oldu. Saçma ama NVIDIA dan Valorant'ı optimize etmiştim oyuna girmeden ondan kaynaklanmış olabilir mi?

Hocam dediğim gibi daha dün sıcaklık değerleri normaldi ne olduysa bugün oldu. Saçma ama NVIDIA'dan Valorant'ı optimize etmiştim oyuna girmeden ondan kaynaklanmış olabilir mi?

Hayır. R23 testi ve FurMark testi yapın. Yaparken anlık olarak sıcaklıkları takip edin.

Aklıma virüs ve termal macunun çevreye yayılması ihtimali geliyor. Virus varsa taramayla hallolur. Termal de eğer dandik ise ve özelliğini kaybettiyse yenilemeyle düzelir.
Cihaz 3 haftalık bile olsa casper dandik sürdüyse bozulmuştur.

Aklıma virüs ve termal macunun çevreye yayılması ihtimali geliyor. Virus varsa taramayla hallolur. Termal de eğer dandik ise ve özelliğini kaybettiyse yenilemeyle düzelir.
Cihaz 3 haftalık bile olsa casper dandik sürdüyse bozulmuştur.
Virüs yok hocam ama bende dediğiniz gibi termal macunun sorun çıkarttığını düşünüyorum servise göndersem oradakilerin termal macun konusunda insafına kalmış birşey kendim yapsam garantiyi etkiler diye kararsız kaldım.

Hayır. R23 testi ve FurMark testi yapın. Yaparken anlık olarak sıcaklıkları takip edin.
Hocam hiçbir ayar yapmadım ondan kaynaklanabilir mi? NVIDIA yı indirdim ama sadece değerlere bakmak için hiçbir ayar açıp kapamadım hatta pil konusunda ise dengeli kullanıyorum ne güç verimliliği ne de performans.

Virüs yok hocam ama bende dediğiniz gibi termal macunun sorun çıkarttığını düşünüyorum servise göndersem oradakilerin termal macun konusunda insafına kalmış birşey kendim yapsam garantiyi etkiler diye kararsız kaldım.

Hocam hiçbir ayar yapmadım ondan kaynaklanabilir mi? NVIDIA yı indirdim ama sadece değerlere bakmak için hiçbir ayar açıp kapamadım hatta pil konusunda ise dengeli kullanıyorum ne güç verimliliği ne de performans.
1 kere gönder onlar açsın sonra sen açarsan garanti bozulmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı