Excalibur G870 siyah ekranda kaldı

Hamza16GG

Hectopat
Az önce MediaMarkt'tan Casper Excalibur G870 aldım, eve gelip çalıştırdım biraz bekleyin yazdı ve sonra siyah ekran geldi klavyenin ışıkları yanıyor fakat siyah ekranda kaldı bir adam sesi geldi Laptop'tan Windows tuşu ile bir tuşa basmamı söyledi bir şeyler daha söyledi ama duyamadım FreeDOS sistem olmadığını söylediler MediaMarkt çalışanları Windows 11 Pro varmış içinde yardımcı olabilir misiniz? Laptoptan hiç anlamıyorum. Cahilliğimi hoş görün :)

Sistemi kaptıp tekrar aç, siyah ekranda kalmaması gerek. Devam ederse temiz kurulum deneyin OS zarar görmüş olabilir.

Düzelttim ya, laptoptan pek anlamıyordum basılı tuttum güç tuşuna tamamen kapandı, bir kere basınca uyku moduna alıyormuş. Sonrasında tekrar açıp kurulumu bitirdim şu an sorunsuz kullanıyorum, tek sorun şarjı beklediğimden daha çabuk gidiyor 🥲

Düzelttim ya, laptoptan pek anlamıyordum basılı tuttum güç tuşuna tamamen kapandı, bir kere basınca uyku moduna alıyormuş. Sonrasında tekrar açıp kurulumu bitirdim şu an sorunsuz kullanıyorum, tek sorun şarjı beklediğimden daha çabuk gidiyor 🥲

Çoğu laptopta oyun oynarsan çabuk biter diye biliyorum şarjı dikkat etmek lazım. Yani 3 veya 4'er düşer hiç affetmez çünkü G870 sanırım RTX 4050 falandı.

Çoğu laptopta oyun oynarsan çabuk biter diye biliyorum şarjı dikkat etmek lazım. Yani 3 veya 4'er düşer hiç affetmez çünkü G870 sanırım RTX 4050 falandı.

Oyun oynamıyorum, tek yaptığım kod yazmak ve dizi izlemek bazen arkadan şarkı açıyorum ve iş yaptığım uygulamalar hariç arkada açık bir şey bırakmıyorum fakat şarjı 1 saat, taş çatlasa 2 saat gidiyor sadece ve bu çok sinir bozucu. (belki de normaldir çünkü ilk defa laptop kullanıyorum)

Oyun oynamıyorum, tek yaptığım kod yazmak ve dizi izlemek bazen arkadan şarkı açıyorum ve iş yaptığım uygulamalar hariç arkada açık bir şey bırakmıyorum fakat şarjı 1 saat, taş çatlasa 2 saat gidiyor sadece ve bu çok sinir bozucu. (belki de normaldir çünkü ilk defa laptop kullanıyorum)

Yüksek ihtimalle normal çünkü Lenovo GTX1650 kullanan arkadaşımında taş çatlasın 3 saat gidiyor onun sebebi de ekran parlaklığını aşırı düşürebiliyor bizim Casper'da 0 parlaklık bile yüksek kalıyor onun yanında. MUX kullanarak ekran kartını devre dışı bıraksak veya parlaklığı daha da düşürebilsek belki 3 saate dayarıx ama zor ve CPU GPU kullanımı RAM kullanımı şarjı aşırı etkiliyor hatta RGB klavye bile etkiliyor. Bende mesela sadece video izlerken süreyi 3 veya 4 saat gösteriyor ağır bir şey açayım 1.30 saate düşüyor tahmini süre ve gördüğüm kadarıyla çoğu oyuncu laptopu böyle.

Fanlar şarjdayken mesela hiç susmuyor ama pildeyken 2000 RPM gibi bir değerde çalışıyor sesi gelmiyor bile çalışmıyor gibi oluyor yani fanlardan kaynaklı değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı