Excalibur G900 95 dereceleri görüyor

mehmet3737

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, Casper Excalibur G900 laptop kullanıyorum. Aktif olarak 1 haftada iki defa bakım yaptım. Yıllardır laptoplarımın bakımını kendim yapıyorum.

Sistem: i7 10. nesil işlemci, RTX 2060 6 GB. Termal pad ve termal macun yeniledim, kaliteli malzeme kullandım. Termal pad 0.5 mm kullandım, kalınlığın ne olacağını bulamadım.

Her neyse, ne yaptıysam sıcaklığı düşüremiyorum. Ekran görüntüsü atacağım; oyunlarda işlemci 95 derece, ekran kartı 85-90 derecede geziyor.

Çözüm önerisi: Ne yapmam gerekiyor? Kafayı yedim, 2-3 defa söktüm, taktım, kontrol ettim; yok yani, her şey normal gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 20250912_005514.jpg
    20250912_005514.jpg
    189,4 KB · Görüntüleme: 39
İkisi de termal kısma yiyor zaten. Termal macun yerine PTM7950 veya Helios gibi faz değişimli termal ped alın. Cihaz temizliğini felan da iyice yapın. Laptopun altını havalandırın, çıkışları kapatacak bir şeyler bulunmasın.
Bunları yapmak muhtemelen sorunu çözecektir ama olmaz ise kaliteli bir soğutucu almanız da işe yarar.

İkisi de termal kısma yiyor zaten. Termal macun yerine PTM7950 veya Helios gibi faz değişimli termal ped alın. Cihaz temizliğini falan da iyice yapın. Laptopun altını havalandırın, çıkışları kapatacak bir şeyler bulunmasın.
Bunları yapmak muhtemelen sorunu çözecektir ama olmaz ise kaliteli bir soğutucu almanız da işe yarar.

Termal pad kullanmak ne kadar mantıklı olur macun yerine uzun vadede sorun çıkartır mı laptop normal masa üzerinde havalandırma olayını pek yapmadım temizlikde detaylı çalıştım hatta fanlar sıfır aldım taktım ısı borusunu yıkadım tozun zerresi yok lakin çok ısınıyor siz dediğiniz gibi deneyeceğim belki çözüm olur teşekkürler.

Termal pad kullanmak ne kadar mantıklı olur macun yerine uzun vadede sorun çıkartır mı laptop normal masa üzerinde havalandırma olayını pek yapmadım temizlikde detaylı çalıştım hatta fanlar sıfır aldım taktım ısı borusunu yıkadım tozun zerresi yok lakin çok ısınıyor siz dediğiniz gibi deneyeceğim belki çözüm olur teşekkürler.
Hocam macun uzun sürede pump out oluyor ve her termal macun bu pedler kadar iletici değil. PTM 7950'yi bir alınca 1-2 yıl değiştirmenize gerek kalmazken, macunda çok kullanımda 2-3aya sıcaklıklar yükselmeye başlar bile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçici ve performansı düşüren bir çözüm. Bunun yerine arkadaşın önerdiği gibi PTM 7950 veya Thermalright Helios kullanırsa sorun çözülür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı