Excalibur G900 Düşük FPS

-100 yapmam gereken yer bura mıdır emin olmak için soruyorum.
Ha bir de o fotoğrafta gösterdiğim yerden bahsediyosanız orası tam -100 olmuyor -100, 6 oluyor -100, 6 yapsam bir şey olur mu?
Dediğiniz şeyleri yaptım test i de yaptım her şey iyi değil mi şu an ve sanki bilmiyorum psikolojik mi ama sanki masaüstü akıcılaştı.

Dosya Ekleri

• 1636316790458.png
    1636316790458.png
    283,9 KB · Görüntüleme: 51
  • 1636318092693.png
    1636318092693.png
    210,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
-100 yapmam gereken yer bura mıdır emin olmak için soruyorum.
Ha bir de o fotoğrafta gösterdiğim yerden bahsediyosanız orası tam -100 olmuyor -100, 6 oluyor -100, 6 yapsam bir şey olur mu?
Dediğiniz şeyleri yaptım test i de yaptım her şey iyi değil mi şu an ve sanki bilmiyorum psikolojik mi ama sanki masaüstü akıcılaştı.
Psikolojik değil. Bende de öyle olmuştu. Sebebi sanırım kaliteli silikon. -115 yapın CPU Core ve Cache Offset Voltage değerlerini. Biraz daha soğutalım şu cihazı.

Şu an CPU Core'da CPU cachede -100, 6 da normalde bu ayardan önce CPU 95 derece falandı şimdi 80 derece üstüne hiç çıkmadı ama yani FPS halen aynı hiç artış olmadı.

Dosya Ekleri

• 1636321511398.png
    1636321511398.png
    279,5 KB · Görüntüleme: 53
  • 1636321546766.png
    1636321546766.png
    323,8 KB · Görüntüleme: 48
Şu an CPU Core'da CPU cachede -100, 6 da normalde bu ayardan önce CPU 95 derece falandı şimdi 80 derece üstüne hiç çıkmadı ama yani FPS halen aynı hiç artış olmadı.
Casper'ın güzel dizayn ettiği tek cihaz sizinkiymiş. Kutlarım öyleyse.

Ayarlarınızı kaydetmemişsiniz bu arada. Benim de aklıma gelmedi. CPU Core ve Cache'i -115 Offset Voltage veya -110 ayarlayın. İntel GPU ve iGPU Unslice'ı da -40 yapın hocam. Ardından Non Turbo Ratio'yu 1 ayarlayın. Apply'a basmayı unutmayın işlemlerinizde. Tablonun altındaki "Disable and Lock Turbo Power Limits" kutusunu tikleyin. En son ise FIVR sekmesinde ekranın sağ en alt köşesinde 3 seçenekli kutudan en alttakini seçip Apply'a basın. Ayarlarımızı kaydetmiş ve optime etmiş olduk şimdi.

ThrottleStop Ana Ekranında BD PROCHOT tikini kaldırın. Turn On butonuna tıklayın ve ardından da Save'e basın.

Bunları da yapmanıza rağmen FPS artışı söz konusu değilse son seneryoyu uygulayıp garantiye alacağız işimizi ama şöyle ki cihaz biraz ısınacaktır. 95 sınırına tekrar yapışabilir.
Fikrimi değiştirdim direkt uygulayalım çünkü maalesef sistem zaten o limitlere takılıyormuş. Şimdi gördüm. TPL sekmesine girin yukarıda dediğim ayarları yaptıktan sonra. Ardından da Disable Power Limit Control tikini kaldırın ve PL1 ve PL2'yi sırasıyla şöyle: 80/107 ayarlayın. Power Limit 4'te sağdaki kutuya da 0 değerini girin ve Apply'a basın.

Şimdi halen tam bir FPS artışı yok deyim normalde 22-28 arası değişiyorsa araba sürerken şimdi 24-30 arası oldu derecede halen 80 derece üstüne çıkmıyor aynı dediğiniz şeylerin hepsini yapmama rağmen benim isteğim FPS 45 altına düşmesin çünkü hiç zevk vermiyor altı böyle bir yükseltme yapamaz mıyız çünkü aşırı sinir bozucu arkadaşımın sistemi aynı sadece işlemcisi benden kötü o 60 üstü FPS alırken oyunu akıcı bir şekilde oynarken ben burada FPS düşük bir şekilde oynuyorum ondan daha iyi sistemle.
Casper'ın güzel dizayn ettiği tek cihaz sizinkiymiş. Kutlarım öyleyse.

Ayarlarınızı kaydetmemişsiniz bu arada. Benim de aklıma gelmedi. CPU Core ve Cache'i -115 offset voltage veya -110 ayarlayın. Intel GPU ve iGPU Unslice'ı da -40 yapın hocam. Ardından non Turbo Ratio'yu 1 ayarlayın. Apply'a basmayı unutmayın işlemlerinizde. Tablonun altındaki "disable and lock Turbo Power limits" kutusunu tikleyin. En son ise fıvr sekmesinde ekranın sağ en alt köşesinde 3 seçenekli kutudan en alttakini seçip Apply'a basın. Ayarlarımızı kaydetmiş ve optime etmiş olduk şimdi.

ThrottleStop ana ekranında bd prochot tikini kaldırın. Turn on butonuna tıklayın ve ardından da Save'e basın.

Bunları da yapmanıza rağmen FPS artışı söz konusu değilse son seneryoyu uygulayıp garantiye alacağız işimizi ama şöyle ki cihaz biraz ısınacaktır. 95 sınırına tekrar yapışabilir.

Fikrimi değiştirdim direkt uygulayalım çünkü maalesef sistem zaten o limitlere takılıyormuş. Şimdi gördüm. Tpl sekmesine girin yukarıda dediğim ayarları yaptıktan sonra. Ardından da disable Power limit Control tikini kaldırın ve PL1 ve PL2'yi sırasıyla şöyle: 80/107 ayarlayın. Power limit 4'te sağdaki kutuya da 0 değerini girin ve Apply'a basın.

Tam anlamadım şöyle demek istediniz herhalde PL1 80 PL2 107 yap yoksa direk ikisinin yanındaki kutuyada 80/107 mi yazim ve Power limit 4 dediğiniz yer nerededir tam bulamadım.

Son düzenleme:
Şimdi halen tam bir FPS artışı yok deyim normalde 22-28 arası değişiyorsa araba sürerken şimdi 24-30 arası oldu derecede halen 80 derece üstüne çıkmıyor aynı dediğiniz şeylerin hepsini yapmama rağmen benim isteğim FPS 45 altına düşmesin çünkü hiç zevk vermiyor altı böyle bir yükseltme yapamaz mıyız çünkü aşırı sinir bozucu arkadaşımın sistemi aynı sadece işlemcisi benden kötü o 60 üstü FPS alırken oyunu akıcı bir şekilde oynarken ben burada FPS düşük bir şekilde oynuyorum ondan daha iyi sistemle.

Tam anlamadım şöyle demek istediniz herhalde PL1 80 PL2 107 yap yoksa direk ikisinin yanındaki kutuyada 80/107 mi yazim ve Power limit 4 dediğiniz yer nerededir tam bulamadım.
Screenshot_20211108_100610_com.android.chrome_edit_44015309249012.jpg

Resimdeki yerlere uygulayacaksınız. Power Limit 4 de bakın aynı sekmede. (TPL)

Aynı sekmenin alt tarafında yer alıyor Power Limit 4. Apply'a basmayı unutmayın.

Bu arada FIVR sekmesinde Tablonun hemen altındaki "Disable and Lock Turbo Power Limits" kutusunu tikleyin. OK'a basın ardından.

Eki Görüntüle 1209169
Resimdeki yerlere uygulayacaksınız. Power limit 4 de bakın aynı sekmede. (tpl)

Aynı sekmenin alt tarafında yer alıyor Power limit 4. Apply'a basmayı unutmayın.

Bu arada fıvr sekmesinde tablonun hemen altındaki "disable and lock Turbo Power limits" kutusunu tikleyin. Ok'a basın ardından.

Ben bu akşam saat 9A kadar müsait değilim 9'dan sonra veya yarın yapsak olur mu?
Şimdi dediğiniz ayarları yaptım FPS 28-35 seviyelerine çıktı sonra üstüne bugün okulda bilgisayar hocasına sordum o da dediki arkada çalışan uygulamalardan olabilir dedi PC'nin ihtiyacı olmayan şeyleri kapattım arkadan FPS 40 altına çok az düşmeye başladı 40-50 FPS arası almaya başladım o uygulamaları kapttıktan sonra sadece ara ara anlık bir 26'lara düşüp yine çıkıyor herhalde halloldu gibi bir de Dual Channel RAM ve termal macundan sonra daha da artar bir 60 FPS alırım umarım. Olmuştur değil mi başardık.

Son düzenleme:
Ben bu akşam saat 9A kadar müsait değilim 9'dan sonra veya yarın yapsak olur mu?
Şimdi dediğiniz ayarları yaptım FPS 28-35 seviyelerine çıktı sonra üstüne bugün okulda bilgisayar hocasına sordum o da dediki arkada çalışan uygulamalardan olabilir dedi PC'nin ihtiyacı olmayan şeyleri kapattım arkadan FPS 40 altına çok az düşmeye başladı 40-50 FPS arası almaya başladım o uygulamaları kapttıktan sonra sadece ara ara anlık bir 26'lara düşüp yine çıkıyor herhalde halloldu gibi bir de Dual Channel RAM ve termal macundan sonra daha da artar bir 60 FPS alırım umarım. Olmuştur değil mi başardık.
İyi hocam başardık diyebiliriz. 😃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı