Excalibur laptop vs Monster laptop

YaserWasTaken

Centipat
Katılım
1 Ocak 2023
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir takas düşündüm ve bakınırken bir Excalibur buldum. Fakat yeterince emin olamadım.

Excalibur marka laptopun donanımı:
16 GB RAM.
NVIDIA GTX 1650.
Intel i5 11400H.
SSD 500.
Benim Monster markalı Laptop'umun donanımı:
8 GB RAM.
NVIDIA RTX 3050 laptop GPU.
Intel i5 11400H.
SSD 1 TB (500 GB+500 GB)
Bilgisayarların donanımları böyle. Bilgisayarımın RTX olmasına seviniyordum fakat yine de beklediğim performansı vermiyor. League of Legends oynarken 110 gibi başlıyor ve oyun sonlarına doğru 60 FPS'lerde dolaşıyor. Excalibur'da ise bu FPS 190 tarzı oluyor. Bunu ben çözemedim hem Excalibur daha az fan çalıştırarak daha çok soğutuyor gibi. Excalibur ile takas yapacağım fakat bu FPS düşüklüğü çözülürse vazgeçeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM takviyesi yapın cihazınıza sizin cihazınız daha iyi
3050 DLSS gibi bir nimet var lakin 1650 yok hem de o daha eski
performans olarakda ekran kartınız daha iyi
 
Donanım düşürmek istiyor ve paraya ihtiyacınız varsa cihazınızın üstüne bir miktar para alarak takası gerçekleştirebilirsiniz. Sizin cihazınız çok daha iyi sakın böyle bir takas gerçekleştirmeyin aksi takdirde.
FPS düşüklüğünüz ile alakalı da;

League of Legends oyunu sistemi ısındırmaz diye düşünüyorum yani sıcaklıkla alakası yoktur muhtemelen. Cihazınızı Monster'ın laptop uygulaması üzerinden performans moduna alıyor musunuz oyun oynarken? Ekstra olarak Geforce Experience üzerinde Whisper Mod açık kalmış olabilir.
 
Sizdeki laptop daha iyi geldi bana ve marka olarakta ikisi arasında ben Monster öneririm. Ramdan dolayı FPS düşüşü yaşıyor olabilirsiniz. Bende de aynı laptopun Ti hali var ve 8GB ram takviyesi yapmayı düşünüyorum.
 
Takas yapmayın hocam sisteminize 8 GB RAM daha taktırın ardından temiz format atıp iç temizliğini yapın ve sisteminize bir av kurun ardından güç ayarlarından güçü performans için en iyisi yapın ve sistemi prizde kullanın.
 
Takas yapman mantıksız olur.
Tavsiyem 8 GB RAM daha ekle 16 GB kullan. Oyun performansı olarak ise laptoplar da oyun oynarken prize takın ve güç seçeneğini tam performans da kullanın.
Sistemin tüm donanım parçalarını güncelleyin ve antivirüs taraması yapın.

Teknolojik aletlerde takas pek mantıklı değil.

Takası yakınımdan yapacağım yani güvenlik açısından sorunum yok fakat dediğim gibi Monster düzgün performans vermiyor ve 1 oyun Excalibur bilgisayardan denediğimde 170 FPS'ten düşmedi.

Monster bilgisayar garantisi ile bakıma yollayacaktım fakat kargolara güvenemiyorum en yakın İstanbul'da var oraya da gidemem

Düzenleme:Ve bende RTX'in gücünü biliyorum fakat bu versiyonu laptop için küçültülmüş hali.
Excalibur'da ise CPU-Z ile baktığımda normal GTX 1650 görünüyor yani RTX'in laptop hali mi GTX'in normal hali mi ölçmek zor
 

Geri
Yukarı