Excalibur laptopta FPS düşüşü

680307

Centipat
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
İ7 12. Nesil
Arkadaşlar bugün normal bir şekilde bilgisayar açarken bir baktım FPS'im birdenbire düşmüş. Ve ne yapacağımı da anlamadım. Laptop kullanıyorum. Ekran kartım 4060. işlemcim i7 12. nesil ve ayrıca 32 GB RAM var yani gayet iyi. Excalibur Control Center da da oyun modu açık onda da sıkıntı yok. Anlamadım bana yardımcı olur musunuz?

Hocam peki hani benim tanıdığım bilgisayarcı var. Ona işlemciye termal döktürsem falan hiç mi olmaz?

Dostum öyle bir iş yapacaksan bile kendin yap. Bilgisayarcıların ne sürdüğünü bilemezsin. Saçma sapan çakma macun dolu etraf.

Sürse bile bir işe yarayacağını sanmam. İadeden sonra en mantıklı seçenek yetkili servise göndermek. Onlar da muhtemelen bir şey zırvalayıp geri gönderir cihazı ama siz yine de deneyin şansınızı.

Dostum öyle bir iş yapacaksan bile kendin yap. Bilgisayarcıların ne sürdüğünü bilemezsin. Saçma sapan çakma macun dolu etraf.

Sürse bile bir işe yarayacağını sanmam. İadeden sonra en mantıklı seçenek yetkili servise göndermek. Onlar da muhtemelen bir şey zırvalayıp geri gönderir cihazı ama siz yine de deneyin şansınızı.

Peki hocam sağ olun yapacak bir şey yok umarım ki iade talebini kabul ederler. Yoksa artık ne yapacağımı bilmiyorum.

Hocam peki hani benim tanıdığım bilgisayarcı var. Ona işlemciye termal döktürsem falan hiç mi olmaz?

Hocam bir şekilde termal macun sürerek halledebilirsiniz ama yeni alınan bir laptop'un bu şekilde performans sergilemesi normal değil CPU yük altında 97 derece oluyor. Zaten en yüksek sınır bu sonrasında işlemci güç limitler, frekans kısar ve aldığınız FPS değerleri düşer. Sizlere tavsiyem hazır yeni almışken iade istemeniz.

Dostum termal sürdür bir de fanlara bakin fanlarda temassizlik oluyor bazen.
Ayrica yakinda buraya Excalibur dusmani arkadaşlar gelir konuyu çözüldü filan yapin bosuna sisteminize sallamasinlar baska markanin 3060 parasina 4060 aliyorsun geliyor laf ediyorlar canin sıkılmasın boşuna.

Hocam bir şekilde termal macun sürerek halledebilirsiniz ama yeni alınan bir laptopun bu şekilde performans sergilemesi normal değil CPU yük altında 97 derece oluyor. Zaten en yüksek sınır bu sonrasında işlemci güç limitler, frekans kısar ve aldığınız FPS değerleri düşer. Sizlere tavsiyem hazır yeni almışken iade istemeniz.

Çok sağ olun hocam. İyi ki varsınız.

Dostum termal sürdür bir de fanlara bakin fanlarda temassizlik oluyor bazen.
Ayrica yakinda buraya Excalibur dusmani arkadaşlar gelir konuyu çözüldü filan yapin bosuna sisteminize sallamasinlar baska markanin 3060 parasina 4060 aliyorsun geliyor laf ediyorlar canin sıkılmasın boşuna.

Hocam açık açık söyleyeyim. Ben bilgisayar içlerinden pek anlamam. Ben bir iade talebini deneyeyim olmadı termal falan sürdüreceğim bir de arkadaşım laptop soğutucu mu ne varmış. Belki onu da alırım format falan atarım belki düzelir. Emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Çok sağ olun hocam. İyi ki varsınız.

Hocam açık açık söyleyeyim. Ben bilgisayar içlerinden pek anlamam. Ben bir iade talebini deneyeyim olmadı termal falan sürdüreceğim bir de arkadaşım laptop soğutucu mu ne varmış. Belki onu da alırım format falan atarım belki düzelir. Emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Hocam olur da iade etmezseniz, Honeywell PTM7950 alıp CPU ve GPU'ya uygulayın en iyi performansı alırsınız, üstüne CPU'ya undervolt işlemi uygularsanız sıcaklıklarınız daha da düşecek FPS oranınız artacaktır. Oynadığınız oyunlarda en yüksek ekran yenileme hızına ulaşıp, o hızı geçiyorsanız FPS'i sabitleyin yüksek FPS ısınmalara yol açar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı