Excalibur m. E238FHD g 23.8 monitör alınır mı?

Hallettim şu an bir problem yok testlerini yapacağım birazdan.

Aldım, dediğiniz gibi ghosting sorunu var ama çok problem edilecek gibi gelmedi bana açıkçası oyun dünyasına yeni atılıyorum ondan da çok dikkatimi çekmemiş olabilir ama.

Normalde ürünü alırken yorumlara çok aldanmamak gerekiyor çünkü aldığımız ürünü şişirmeyi seven bir milletiz kimse kullandığı malı kötülemez kolay kolay ama bu monitörün yorumlarını da sevemedim ben gördüğünüz gibi.

Bruh.png

Normalde ürünü alırken yorumlara çok aldanmamak gerekiyor çünkü aldığımız ürünü şişirmeyi seven bir milletiz kimse kullandığı malı kötülemez kolay kolay ama bu monitörün yorumlarını da sevemedim ben gördüğünüz gibi.

Eki Görüntüle 1869569

Merhaba, ürünü alalı birkaç gün oluyor ve kötü yorumlara hitaben bu yorumu yapıyorum, monitörün tasarımında bir hata yok sadece ayağı biraz ince ama masayı elinizle tutup şiddetli bir şekilde sallamadığınız sürece monitöre herhangi bir şey olmaz fotoğraftaki arkadaşın avereliği tamamen, ikinci olarak renkleri, oyun atmosferi gayet iyi neden bu kadar kötülendiğini anlayamadım yorumları görünce çok moralim bozulmuştu ama bambaşka bir şey çıktı monitör tek dezavantajı ghosting olması o da her oyunda belli olmuyor zaten, kısacası kötü yorum yapanların bir şey bildiğini düşünmüyorum monitör hakkında.

Hocam dediğim gibi MSI alın daha iyi ben Gigabyte G24F 2 aldım.
Ürünü aldım çoktan ve gayette memnunum :)

Merhaba, ürünü alalı birkaç gün oluyor ve kötü yorumlara hitaben bu yorumu yapıyorum, monitörün tasarımında bir hata yok sadece ayağı biraz ince ama masayı elinizle tutup şiddetli bir şekilde sallamadığınız sürece monitöre herhangi bir şey olmaz fotoğraftaki arkadaşın avereliği tamamen, ikinci olarak renkleri, oyun atmosferi gayet iyi neden bu kadar kötülendiğini anlayamadım yorumları görünce çok moralim bozulmuştu ama bambaşka bir şey çıktı monitör tek dezavantajı ghosting olması o da her oyunda belli olmuyor zaten, kısacası kötü yorum yapanların bir şey bildiğini düşünmüyorum monitör hakkında.
Fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Ürünü aldım çoktan ve gayette memnunum :)
Ürünün kutusundan DP kablosu mu çıktı ? HDMI kablosu mu ? Ve üründen 200 hz alabiliyor musunuz ?

Ürünün kutusundan DP kablosu mu çıktı ? HDMI kablosu mu ? Ve üründen 200 hz alabiliyor musunuz ?
HDMI çıktı, HDMI da 144hz kadar destekleniyor o yüzden şuanlık 144hz alabiliyorum ve dp kablosunun konulmaması ürünün ikinci dezavantajı övdüğüm kadar gömeceğim şuan bir dp koymak zor olmamalıydı.

HDMI çıktı, HDMI da 144Hz kadar destekleniyor o yüzden şu anlık 144Hz alabiliyorum ve DP kablosunun konulmaması ürünün ikinci dezavantajı övdüğüm kadar gömeceğim şu an bir DP koymak zor olmamalıydı.

İşte Casper'ı bu yüzden eleştiriyorum çünkü ben de Samsung Odyssey G3 kullanıyorum ghosting bu modelde de var ama en azından monitörün yanlışlıkla ucuna falan çarpsan bile ayakları sağlam oturduğundan korkmuyorsun ve 165 Hz modelinde Samsung DP kablosunu kutuya aksesuar olarak koyuyor. 144 Hz modelinde yok ama gerek de yok, o paralara 200 Hz alacağınıza asansör ayaklı almak bana daha mantıklı geliyor. Tamamen satış stratejisi 200 Hz, ghostingten zaten çok fazla rekabetçi takılamazsın hadi oynadın diyelim çoğu oyundan 200 FPS alamayacaksın ki muhtemelen. O paraya 144 hz ips almak daha mantıklı ama kendi VA paneller arasında da çok başarılı bir model değil. Muhtemelen herhangi bir konuda ben kullanıyorum memnunum diye önersen zaten üstüne çullanırlar bu yüzden.

200 hz monitör satıp excalibur oyunda güç budur deyip üstüne monitöre dp kablosu koymamak ancak Casper'da olur, ben asla tavsiye etmem ama yine de monitör piyasası alev atıyor döviz malum o yüzden umarım dayanır da yeniden monitör almak zorunda kalmazsınız diyelim. Tekrar söylüyorum ayakları benim monitörüme göre bile çok zayıf düzgün sabitle. Hani tek avantajı 200 hz olması ama onu bile kullanamıyorsunuz diyeceklerim bu kadar. 😤

Kendimde yıllardır Casper kullanıcısıyımdır önceki monitörlerinden de pek memnun değildim. Samsung'a geçtim rahat ettim tabii Samsung'un monitörler konusundaki başarısı da tartışılır. Çoğu oyundan 200 fps alacak kadar güçlü bir sisteme sahip olan adam acaba Casper'ın bu curved modelini 200 hz diye satın alır mı ? Alıyorsa da memnun mu o da önemli mesela. Eskiden ucuzken bir nebze önerenlere falan pek kızmıyordum veya sallamıyordum şuan ucuz da değil alternatifi çok yani 3200 TL paralarda kalsaydı mesela bu yorumu yapmazdım ama zam yiyince çemkiresim geldi. 😒

Son düzenleme:
HDMI çıktı, HDMI da 144Hz kadar destekleniyor o yüzden şu anlık 144Hz alabiliyorum ve DP kablosunun konulmaması ürünün ikinci dezavantajı övdüğüm kadar gömeceğim şu an bir DP koymak zor olmamalıydı.

Ben G24F-2 aldım ve HDMI kablosuyla 180 Hz rahat bir şekilde kullanıyorum, memnunum da. Renkleri çok iyi 4K ve 2K da destekliyor bu arada G24F 2.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K ve 2K desteklemez, oyunlarda her monitörü 4K yapabilirsin ama ekran sana yine 1080p çözünürlüğüne göre verebileceği en net görüntüyü verir. Bazı oyunlar zaten izin vermez, bazı oyunlar direkt atar, bazıları ekrana sığmaz ve bazen siyah ekranda no signal diyebilir. O monitör 1920x1080 resmi QHD 2K ve 4K desteklemesi için 2560x1440 olması gerekiyor. Bu arada her hdmi sürümü 180 hz desteklemez elinizdeki kablonun sürümü iyi de ondan alabiliyorsunuz.

HDMI Frekans tablosu.png

Monitörünüzün desteklediği son çözünürlüğü görüntü ayarlarından anlayabilirsiniz.

4K ve 2K desteklemez, oyunlarda her monitörü 4K yapabilirsin ama ekran sana yine 1080p çözünürlüğüne göre verebileceği en net görüntüyü verir. Bazı oyunlar zaten izin vermez bazı oyunlar direkt atar bazıları ekrana sığmaz. O monitör 1920x1080 resmi QHD 2K ve 4K desteklemesi için 2560x1440 olması gerekiyor. Bu arada her HDMI sürümü 180 Hz desteklemez elinizdeki kablonun sürümü iyi de ondan alabiliyorsunuz.

Eki Görüntüle 1872194

Ben de biliyorum hocam fakat ekran öyle demiyor akşam gösteririm.

Ben de biliyorum hocam fakat ekran öyle demiyor akşam gösteririm.
Bir kere destekliyorsa dediğiniz model o zaman Gigabyte G27Q, G24F2 değil. Görüntü ayarlarına girin oradan ekran çözünürlüğüne tıklayıp ekran görüntüsü atın müsait bir zamanda görelim. Bende merak ettim.

G24F2.png

Sana o paraya QHD yani 2K vermezler diye düşünüyorum eğer varsa kanıtla ilerde bende satın alayım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı